Travel Secrets

Τα καλύτερα εστιατόρια της Σίφνου

Τα καλύτερα εστιατόρια της Σίφνου

Από γραφικά ταβερνάκια εκεί που «σκάει» το κύμα, εντυπωσιακά κυκλαδίτικα γευστικά στέκια στην Απολλωνία, έως προσεγμένα gourmet εστιατόρια με γεύσεις από όλο τον κόσμο, η Σίφνος, δεν καταπιέζει καμιά σας (γευστική) επιθυμία. Γενέτειρα του Νίκου Τσελεμεντέ και άλλων σημαντικών αρχιμαγείρων, διατηρεί αναλλοίωτη τη σχέση της με την κουζίνα και αποτελεί το πιο απολαυστικό παράδειγμα (προς μίμηση). Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε παραδοσιακές συνταγές, χωρίς να απαρνηθείτε και τις πιο δημιουργικές προτάσεις, που με αφοσίωση στις αγνές πρώτες ύλες, δίνουν στην μαγειρική μια άλλη διάσταση.

Ραμπαγάς

Photo by www.kikladonxoros.gr

Το νησί του Νικόλαου Τσελεμεντέ φιλοξενεί από το 2014 στον πολυχώρο «Κυκλάδων Χώρος» τον Γιάννη Λουκάκο. Στο νέο εστιατόριο «Ραμπαγάς», ο γνωστός Έλληνας σεφ ετοιμάζει ένα απολαυστικό μενού, στο οποίο κυριαρχούν νέες γεύσεις, βασισμένες στην ελληνική μεσογειακή κουζίνα και ιδιαίτερα την κυκλαδίτικη παραδοσιακή γαστρονομία. Στους απόλυτα δεμένους με το χρώμα και την αύρα της Σίφνου χώρους του εστιατορίου, μπορείτε να απολαύσετε επιλεγμένες ετικέτες εκλεκτών ελληνικών κρασιών.

Απολλωνία, Σίφνος Τηλ.: 22840.32215

Cayenne

Photo by Cayenne Restaurant Sifnos FB page

Λευκό και κόκκινο παντρεύονται σε έναν χώρο που το κυκλαδίτικο στυλ αποκτά μια άλλη διάσταση, ενώ η γεύση παντρεύεται άψογα με την Τέχνη. Ο Νίκος Νερούτσος και η σύζυγός του Μικαέλλα έχουν δημιουργήσει ένα άκρως θεατρικό σκηνικό και προσφέρουν σε κάθε γευσιγνώστη, πιάτα μεσογειακής κουζίνας βασισμένα σε αγνές πρώτες ύλες  και πασπαλισμένα με άπειρες δόσεις φαντασίας. Από τον κατάλογο ξεχωρίσαμε τη σαλάτα «Καγιέν», τους λουκουμάδες τυριού με σάλτσα βατόμουρου, το φιλέτο μόσχου με πιπέρι καγιέν αλλά και το φιλέτο λαβράκι με γκρέιπφρουτ. Στα highlights οι εικαστικές εκθέσεις που φιλοξενούνται στο χώρο τονίζοντας ακόμη περισσότερο τον art χαρακτήρα του.  Καθημερινά 14-00 – όσο πάει. Από €18/ άτομο (Απολλωνία, τηλ. 22840 31080)

Mamma Mia

Ιδανική επιλογή για τους λάτρεις της γνήσιας ιταλικής κουζίνας. Το Mamma Mia εδώ και χρόνια αποτελεί μια από τις καλύτερες προτάσεις φαγητού και είναι το πρώτο ιταλικό εστιατόριο που άνοιξε ο Pippo Miano στον Πλατύ Γιαλό πριν από 24 χρόνια! Ο γιός του, Andrea, σήμερα θα σας αφήσει άφωνους με τις «δημιουργίες» του και θα σας ταξιδέψει νοητά στην γείτονα χώρα. Στα highlights η πίτσα αλλά και η ποικιλία από pasta. Μην παραλείψετε να ενημερωθείτε για τα πιάτα ημέρας. Καθημερινά (Απολλωνία) από 17.00 – (Πλατύς Γιαλός) από 13.00 . Από €15/ άτομο (Απολλωνία, τηλ. 22840 33086/ Πλατύς Γιαλός, τηλ. 22840 71219)

Ωκύαλος

Στο Στενό της Απολλωνίας, το εστιατόριο Ωκύαλος, διαθέτει προσεγμένες προτάσεις μεσογειακής αλλά και τοπική κουζίνα, που διακρίνεται για τις ντόπιες πρώτες ύλες. Εδώ και 12 χρόνια φημίζεται για τα διαλεχτά του προϊόντα, τα ντόπια κρέατα αλλά και τα φρέσκα ψάρια. Στα «δυνατά χαρτιά» του το φιλέτο μόσχου με πορτσίνι, το μαστέλλο (παραδοσιακό αρνί στον ξυλόφουρνο), το κεμπάπ, και ο ξιφίας (είτε σουβλάκι είτε φιλέτο). Τον επίλογο στο γεύμα σας θα «γράψουν» τα χειροποίητα γλυκά του καταλόγου με την πανακότα και τη mousse σοκολάτα να έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις. Highlight: Η οροφή του 1820 στον εσωτερικό του χώρο προκαλεί το θαυμασμό όποιου την αντικρίσει.  Καθημερινά 18.00 -03.00. Από €14/ άτομο (Στενό Απολλωνίας, τηλ. 22840 32060, http://okyalos-sifnos.gr)

Παραδοσιακές Γεύσεις - Ταβέρνες

Πέραν των προσεγμένων εστιατορίων θα ήταν λάθος να μην εντάξτε στο πρόγραμμά σας και τις υπέροχες ταβέρνες του νησιού. Θα επισκεφτείτε την «Αριάδνη» για να σας βάζει σε πειρασμό με τις υπέροχες ελληνικές και μεσογειακές του γεύσεις (το μοσχαράκι με ελιά και κάπαρη και η σπιτική πορτοκαλόπιτα δεν πρέπει να λείπει από το τραπέζι σας) … εκεί ακριβώς που σκάει το κύμα Καθημερινά 12.00-01.00. Από €12/ άτομο  (Πλατύς Γιαλός, τηλ. 22840 71277). Στον Πλατύ Γιαλό πολύ καλή επιλογή για πιάτα ελληνικής νησιωτικής κουζίνα είναι και «Το Στέκι». Καθημερινά από 12.00 - 00.00. Από €12 - 15/ άτομο (Πλατύς Γιαλός, τηλ. 22840 71215)

Όταν βρεθείτε στον Αρτεμώνα θα προτιμήσετε το κουκλίστικο «Περιβόλι». Στεγάζεται στο παλιό λιοτρίβι των ιδιοκτητών το οποίο πλέον μετατράπηκε σε μεζεδοπωλείο και διαθέτει έναν κατάλογο με εμπνευσμένα πιάτα που δίνουν σημασία στις αγνές πρώτες ύλες. Στα highlights του τα λαχταριστά γλυκά του. Καθημερινά 18.00-01.00. Από €12-15/ άτομο (Αρτεμώνας, τηλ.22840 31045).

Στις Καμάρες προτιμείστε τον «Αργύρη» για τα ψητά του (Καθημερινά 12.30 – 00.00. Από €13/ άτομο, τηλ. 22840 32352) και τον «Καπετάν Ανδρέα» για τα φρέσκα ψάρια και τον αστακό (Καθημερινά 12.00-00.00. Από €10/άτομο, τηλ. 22840 32356). Και τα δύο φημίζονται για την παραδοσιακή τους κουζίνα.

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts στο Twitter και στο Pinterest

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή