Travel Secrets

Γευτείτε τα παραδοσιακά προϊόντα και την κουζίνα της Μάνης

Γευτείτε τα παραδοσιακά προϊόντα και την κουζίνα της Μάνης

Σε όλο τον κόσμο μιλούν για τα προϊόντα της, ενώ δεν είναι λίγοι όσοι υποστηρίζουν πως αξίζει να την επισκεφτείς μόνο για τις τοπικές της λιχουδιές. Η Μάνη, πέρα από εικόνες αυθεντικής ελληνικότητας και ιδιαίτερης ομορφιάς, φημίζεται για την πλούσια και εύφορη γη της.

Η παραδοσιακή μανιάτικη διατροφή μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς, έχει πολλά κοινά στοιχεία με εκείνα που είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της καλής σωματικής μας υγείας. Αυτό και μόνο βρίσκει τα μανιάτικα προϊόντα και πιάτα, να συμπεριλαμβάνονται στα όσα πρέπει να δοκιμάσετε σε αυτή τη ζωή.

Προμηθευτείτε ελιές, ελαιόλαδο, μέλι, τουλουμίσιο τυρί αλλά και υπέροχα γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες, αρωματικά φυτά, ρίγανη, τσάι, καθώς και φασκόμηλο. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το φημισμένο μανιάτικο σύγκλινο, τις κουταλίδες, δηλαδή τις μανιάτικες τηγανίτες και τα φημισμένα λαλάγκια (ζυμαράκια που μπαίνουν σε καυτό λάδι) που  συνδυάζονται τέλεια με μέλι ή το κατσικίσιο τυρί σφέλα.

Ωστόσο εκείνο που πρέπει να ξέρετε για αυτά τα μέρη είναι πως τα  οργανωμένα μαγαζιά με παραδοσιακά προϊόντα δεν έχουν θέση. Μην τα αναζητήσετε λοιπόν, γιατί θα χάσετε απλά το χρόνο σας. Απευθυνθείτε στο ξενοδοχείο Κυρίμαι και θα σας στείλουν… απευθείας στον παραγωγό κάθε προϊόντος. Προτιμήστε το Κρεοπωλείο του Τσατσούλη επί του κεντρικού δρόμου για Αρεόπολη, για τα απίστευτα τυριά του και τον Παραδοσιακό Φούρνο της Μηλιάς, πάλι στην Αρεόπολη, για τα λαλάγκια και το ζυμωτό του.

Απολαύστε την αυθεντική μανιάτικη κουζίνα επιλέγοντας για τη διαμονή σας το μοναδικό ιστορικό ξενοδοχείο Κυρίμαι Hotel, που αποτελεί έναν υδάτινο παράδεισο στη Μάνη. Tο Κυρίμαι μοιάζει σαν ένας πλωτός παράδεισος χαλάρωσης και ηρεμίας και είναι φτιαγμένο για να σας χαρίσει μια ξεχωριστή διαμονή στο Γερολιμένα, σε ένα κτίριο που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο. Από τις 24 έως τις 26 Απριλίου κάντε ένα αξέχαστο springbreak στη Μάνη με 240 ευρώ τις δύο διανυκτερεύσεις με πρωινό.

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts στο Twitter και στο Pinterest

Από: Νάντια Μασσαχού

 
 

επιστροφή