Travel Secrets

Ανακαλύψτε τα εντυπωσιακά σπήλαια του Διρού στη Μάνη

Ανακαλύψτε τα εντυπωσιακά σπήλαια του Διρού στη Μάνη

Photo by Steve Peterson

Πάμε να ταξιδέψουμε έως τα σπήλαια του Διρού, χωρίς αμφιβολία από τα ομορφότερα και εντυπωσιακότερα σπήλαια του κόσμου που άρχισαν να σχηματίζονται πριν από εκατοντάδες χρόνια! Οι ντόπιοι γνώριζαν την ύπαρξή τους περίπου από το 1900, όμως δεν μπορούσαν να αντιληφθούν, όπως και κάνεις άλλος άλλωστε, την ανείπωτη ομορφιά που έκρυβαν. Το 1949, οι ιδρυτές της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας άρχισαν να το εξερευνούν και μέχρι το 1960 είχαν εξερευνηθεί και χαρτογραφηθεί γύρω στα 1.600 μέτρα, ενώ σήμερα γνωρίζουμε ότι το μήκος του σπηλαίου ξεπερνάει τα 15 χιλιόμετρα.

Θα ανακαλύψετε τα σπήλαια του Διρού απολαμβάνοντας μια μαγευτική διαδρομή με βαρκάκι στα λιμναία τμήματα της Βλυχάδας. Μέσα από αυτή τη διαδρομή – πραγματική εμπειρία θα θαμπωθείτε από τους εντυπωσιακούς σταλακτίτες και τους σταλαγμίτες που σχηματίζονται, ενώ θα μάθετε την ιστορία των σπηλαίων από τον βαρκάρη που θα είναι παράλληλα και ο ξεναγός σας.

Photo by Steve Peterson

Το σπήλαιο Γλυφάδα ή Βλυχάδα Διρού άρχισε να σχηματίζεται πριν από εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια, ενώ οι σταλακτίτες και οι σταλαγμίτες σχηματίστηκαν όταν η επιφάνεια της θάλασσας βρισκόταν πολύ χαμηλότερα από το σημερινό της επίπεδο. Η θερμοκρασία των σπηλαίων κυμαίνεται από 16 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Μέσα στο σπήλαιο έχουν βρεθεί απολιθωμένα οστά πάνθηρα, ύαινας, λιονταριού, ελαφιού, κουναβιού και το μεγαλύτερο κοίτασμα ιπποπόταμων στην Ευρώπη. Κοντά στην φυσική του είσοδο έχουν βρεθεί κεραμικά που υποδηλώνουν την ανθρώπινη παρουσία.

Δίπλα στα σπήλαια βρίσκεται και το Νεολιθικό Μουσείο, στο οποίο εκτίθενται ανεκτίμητα, σε ιστορική αξία, ευρήματα των παλαιολιθικών χρόνων.

Ανακαλύψτε τα σπήλαια του Διρού κάνοντας μια απόδραση στη Μάνη και το ιστορικό Κυρίμαι Hotel, το ξενοδοχείο που έχει χαρακτηριστεί από το CNN ως ένας από τους λόγους για να επισκεφθεί κανείς την Ελλάδα το χειμώνα. Το Κυρίμαι μοιάζει σαν ένας πλωτός παράδεισος χαλάρωσης και ηρεμίας και είναι φτιαγμένο για να σας χαρίσει μια ξεχωριστή διαμονή στο Γερολιμένα, σε ένα κτίριο που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο. Από τις 9 έως τις 11 Οκτωβρίου κάντε μια απόδραση στη Μάνη και το ξενοδοχείο Κυρίμαι από 280 ευρώ τις δύο διανυκτερεύσεις. 

kyrimai

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts στο Twitter και στο Pinterest

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή