Travel Secrets

Ζήστε τη μαγεία των Χριστουγέννων στον Μύλο των Ξωτικών

Ζήστε τη μαγεία των Χριστουγέννων στον Μύλο των Ξωτικών

Στην πόλη των Τρικάλων και στον παλιό «Μύλο Ματσόπουλου» ζωντανεύει και φέτος για 4η χρονιά, με εντυπωσιακό τρόπο, η Μαγεία των Χριστουγέννων. Από τις 28 Νοεμβρίου 2014 έως τις 4 Ιανουαρίου 2015 ο παραμυθένιος κόσμος του Μύλου των Ξωτικών, περιμένει μικρούς και μεγάλους για να τους προσφέρει μαγικές στιγμές χαράς! Εμείς για να σας βάλουμε στο κλίμα θα σας κάνουμε μια μικρή ξενάγηση ξεκινώντας από τις δωρεάν δράσεις του Μύλου: από τις 28 Νοεμβρίου 2014 έως τις 4 Ιανουαρίου 2015.


Το σπίτι του Άη Βασίλη

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο αγαπημένος μας Άη Βασίλης επιλέγει το πιο ονειρεμένο σημείο του πάρκου για να δημιουργήσει το σπίτι του και να ανοίξει την μεγάλη ζεστή αγκαλιά του, στους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες του. Μικροί και μεγάλοι περνάνε ανάμεσα από μαγικά δασάκια, παραμυθένια σοκάκια, πάνω από το ποτάμι και από γέφυρες μέχρι να βρεθούν σε ένα πραγματικό νησάκι. Τα ξωτικά του εργάστηκαν σκληρά για πολλούς μήνες προκειμένου να του κατασκευάσουν το πιο όμορφο και πρωτότυπο σπιτάκι του κόσμου.

 

Το Νεραϊδόσπιτο και το Μαγεμένο δάσος

Το πιο παραμυθένιο δενδρόσπιτο του κόσμου βρίσκεται στη αγκαλιά του μεγάλου γεροπλάτανου στο «Μύλο των Ξωτικών». Εκεί ζουν κάποια πανέμορφα και χαριτωμένα πλασματάκια… οι Νεράιδες. Έχουν μαζί τους καλά φυλαγμένα και μοιράζονται μόνο με τους επισκέπτες τους, τα μυστικά της αγάπης, της χαράς και της ευτυχίας. Προσοχή, για να φτάσετε στη επόμενη έκπληξη πρέπει να περάσετε από το μαγεμένο δάσος…

 

Face painting

Ένα από τα πιο αγαπημένα σημεία του Μύλου είναι και φέτος το σπίτι της Ζωγραφικής Προσώπου… με χρώματα, με πινέλα και όλες τις χριστουγεννιάτικες εμπνεύσεις. Με την μαγική αστερόσκονη και οικολογικά χρώματα, τα ξωτικά υπόσχονται να μεταμορφώσουν τα προσωπάκια όλων των επισκεπτών του Μύλου.

 

Το εργαστήρι αναρρίχησης

Το Χριστουγεννιάτικο ταξίδι των επισκεπτών του Μύλου συνεχίζεται με την βοήθεια των εθελοντών του Συλλόγου Ορειβασίας Χιονοδρομίας Τρικάλων στο Εργαστήρι Αναρρίχησης… Σκαρφαλώστε με ασφάλεια στους φημισμένους βράχους των Μετεώρων, αγγίξτε τις κορυφές του Κόζιακα και ανακαλύψτε την ομορφιά στις πλαγιές της Τρίγγιας. Ζήστε την εμπειρία ενός διαφορετικού «ταξιδιού» με τον ΣΟΧΤ.

 

Το ταχυδρομείο των Ξωτικών

Εδώ καταφθάνουν τα γράμματα από ολόκληρο τον κόσμο. Τα πιο τυχερά παιδιά είναι αυτά που θα βρεθούν στο πραγματικό ταχυδρομείο των Ξωτικών του Άη Βασίλη, με την μεγαλύτερη και πιο μαγική γραμματομηχανή του κόσμου !
Οι επισκέπτες του μύλου θα έχουν την ευκαιρία να ταχυδρομήσουν τις επιθυμίες και τις ευχές τους στο μεγάλο γραμματοκιβώτιο και θα πρέπει να γνωρίζουν ότι όλα τα γράμματα διαβάζονται και απαντώνται προσωπικά από τον Άη Βασίλη και τους βοηθούς.

 

Ο Φούρνος των ξωτικών

Με τη βοήθεια των ξωτικών τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με την «τέχνη» παρασκευής ψωμιού. Εκεί «ζωντανεύουν» τοπικές γεύσεις που έχουν σαν βασικά συστατικά το αλεύρι, το σουσάμι, το προζύμι κ.α. Όλοι μαζί πλάθουν, σχεδιάζουν και στολίζουν τις Χριστουγεννιάτικες γευστικές δημιουργίες.

 

Playmobil magic

Τα πιο αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών, τα PLAYMOBIL, επισκέπτονται τον «Μύλο των Ξωτικών», και προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε ένα υπέροχο ταξίδι στα παιδικά όνειρα. Αυτά τα Χριστούγεννα μεταμορφωθείτε σε Ιππότες και Πριγκίπισσες στο Κάστρο των Ιπποτών παρέα με τον τεράστιο κόκκινο Δράκο. Μαζί με τους φίλους σας σαλπάρετε για τον κόσμο της φαντασίας και της Χριστουγεννιάτικης περιπέτειας με το εκπληκτικό καράβι PLAYMOBIL, ενώ ο Αι Βασίλης PLAYMOBIL με το μαγικό του έλκηθρο σας περιμένει καμαρωτός!


Το 3D social spot

Τα e-Xotika του Μύλου παίζουν την τεχνολογία στα δάχτυλα και με τον δικό τους διαδικτυακό χώρο ταξιδεύουν τους επισκέπτες στις ομορφιές της γύρω περιοχής.

 

Το εργαστήρι ποδηλάτου

Η σχέση του ποδηλάτου με την πόλη των Τρικάλων είναι γνωστή και ιδιαίτερη… Έτσι το ποδήλατο και στον «Μύλο των Ξωτικών» έχει τη δική του θέση. Η γνωστή εταιρία COCO-MAT με τη σταθερή οικολογική φιλοσοφία παρουσιάζει όλη την διαδικασία κατασκευής του πρώτου Ξύλινου ποδηλάτου στην Ελλάδα. Οι μικροί επισκέπτες του «Εργαστηρίου Ποδηλάτου» μπορούν να βοηθήσουν τα Ξωτικά και να συμμετέχουν στην διαδικασία παραγωγής…!

 

Στο πάρκο θα βρείτε επίσης πολλές ακόμα δραστηριότητες όπως:

Το Παγοδρόμιο των Ξωτικών, το Roller Coaster, τη Χριστουγεννιάτικη Αγορά, τη Γλυκιά Αγορά, τον Μαγεμένο Μύλο, το Χριστουγεννιάτικο Fun Park και πολλά άλλα.

Για περισσότερες πληροφορίες ως προς το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ΕΔΩ.

Photos: milosxotikon.gr

 

Extra tip:

Η καλύτερη επιλογή για την διαμονή σας στα Τρίκαλα είναι το Ananti City Resort ένα boutique ξενοδοχείο πόλης με τις πλούσιες παροχές ενός πολυτελούς resort. Highlight του ξενοδοχείου το Oltre Bar Restaurant με την υπέροχη θέα, όπου αξίζει να δοκιμάσετε τα ευφάνταστα πιάτα του νέου χειμερινού μενού που έχει ετοιμάσει ο σεφ Κωνσταντίνος Ερμίδης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις ΕΔΩ.

 

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts στο Twitter

Από: Αμαλία Μέη

 
 

επιστροφή