Travel Secrets

Λίμνη Πλαστήρα:Γνωρίστε τα μυστικά της

Λίμνη Πλαστήρα:Γνωρίστε τα μυστικά της

Από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς για φυσιολάτρες και αυτούς που αγαπούν τις δραστηριότητες και τα σπορ στη φύση, η Λίμνη Πλαστήρα, σε υψόμετρο 750 μ. στα νοτιοδυτικά του Νομού Καρδίτσας, περιστοιχίζεται από 18 γραφικά χωριά και διαθέτει αναπτυγμένη τουριστική υποδομή. Με την βοήθεια της Trekking Hellas έχετε τώρα τη δυνατότητα να εξερευνήστε  τα νησάκια και τα φιορδ της με διθέσια κανό, να ακολουθήσετε τους συνοδούς της σε μοναδικές πεζοπορίες ή σε διαδρομές με ποδήλατα βουνού:

Canoe Kayak στη Λίμνη Πλαστήρα 

Η διάσημη λίμνη προσφέρεται για ήσυχες διαδρομές με διθέσια ασφαλή σκάφη, ανοιχτά από την πάνω πλευρά. Το ταξίδι περιλαμβάνει επίσκεψη στα νησάκια και φιόρδ της λίμνης καθώς και παιχνίδι ανάμεσα στα δέντρα της όχθης που είναι βυθισμένα στο νερό. Μέσα από τη λίμνη η θέα από τα θεσσαλικά Άγραφα είναι μαγευτική! H διαδρομή μπορεί να φτάσει έως και τον βοτανικό κήπο Νεοχωρίου θα έχετε  την ευκαιρία να θαυμάσετε μία συλλογή λουλουδιών βοτάνων και δένδρων της περιοχής των Αγράφων.

 

Mountain bike

Περιήγηση μέσα από δασικούς δρόμους, λιβάδια και δάση οξιάς ή διαδρομή σε ειδικά διαμορφωμένο ποδηλατόδρομο στις όχθες της λίμνης. Μικρές υψομετρικές διαφορές, άνετη και πολύ όμορφη διαδρομή μέσα στο πράσινο. Τα ποδήλατα που χρησιμοποιούνται είναι 21 ταχυτήτων.

 

Trekking

Η διαδρομή  ξεκινάει από το χωριό Νεράιδα. Το μονοπάτι που θα ακολουθήσετε είναι η παλιά διαδρομή όπου οι ντόπιοι χρησιμοποιούσαν για να μεταφέρουν αγαθα ανάμεσα στα χωριά της Λίμνης Πλαστήρα. Περιστοιχίζεται από έλατα και δρύς ενώ αν είστε τυχεροί θα δείτε και ζώα του δάσους όπως σκίουρους ασβούς χελώνες κλπ. Οι πηγές του δάσους είναι ιδανικά σημεία για να κάνετε στάσεις. Μετά από περίπου 1.30 ώρα θα φθάσετε στο χωριό Νεοχώρι οπου η πεζοπορεία τελειώνει.

 

Off Road Tour & Trekking στην Λίμνη Πλαστήρα

Ξεκινώντας από τα Καλύβια Πεζούλας Θα κατευθείτε προς τον οικισμό της Νεράιδας στα 1300 m υψόμετρο. Ο δρόμος περνά μέσα σε δάσος με έλατα, δρυς και γέρικες καστανιές. Αφήνοντας πίσω σας τον οικισμό θα φτάσετε στο ξέφωτο όπου βρίσκεται το ορειβατικό καταφύγιο Αγράφων. Από εδώ ξεκινά πλέον η χωμάτινη διαδρομή σε χορτολιβαδικές εκτάσεις και μικτά δάση ανάμεσα από τις κορυφές Βουτσικάκι και Καραμανώλη. Φτάνοντας πάνω από τον οικισμό Μέγα ρέμα θα αποβιβαστειτε και θα ακολουθήσετε πεζοπορικό μονοπάτι μισής περίπου ώρας που θα σας οδηγήσει στη σπηλιά του Καΐμακιά από όπου αναβλύζουν πεντακάθαρα και πραγματικά παγωμένα νερά. Επιστρέφοντας στα αυτοκίνητα θα απολαύσετε πικ νικ με παραδοσιακές λιχουδιές. Θα συνεχίσετε την χωμάτινη διαδρομή παράλληλα με τον Εύρυτο ποταμό έως την διασταύρωση του Καρβασαρά. Από εκεί σε ασφάλτινο πλέον τμήμα θα περάσετε από τα χωριά Μπελοκομύτης και Νεοχώρι και θα καταλήξετε στα Καλύβια Πεζούλας.

 

Canyoning στο Μέγα Ρέμα Μουζακίου

Το Μέγα Ρέμα Μουζακίου είναι ένα όμορφο φαράγγι, ιδανικό για μικρούς και μεγάλους. Έχει εύκολη πρόσβαση, αφού φτάνει αυτοκίνητο στην αρχή και στο τέρμα του. Αρχικά θα περπατήσετε μέσα από λαξεμένους από το νερό βράχους και στη συνέχεια ακολουθούν 8 rappel από 4-14 μέτρα το καθένα. Κατά τη διάρκειας της κατάβασης θα μπείτε σε λιμνούλες που φτάνουν μέχρι και 1 μέτρο βάθος. Μια εμπειρία πραγματικά μοναδική!

Η Trekking Hellas Δυτικής Θεσσαλίας ιδρύθηκε το έτος 2000 με σκοπό την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών εναλλακτικού τουρισμού και συγκεκριμένα στην υλοποίηση εκδρομικών προγραμμάτων με σπορ στη φύση, εταιρικών διοργανώσεων και περιβαλλοντικών εξορμήσεων στους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας. Τα στελέχη-συνοδοί δραστηριοτήτων της εταιρείας είναι άτομα πιστοποιημένα ως προς τις δραστηριότητες που υλοποιούν, είναι γνώστες των κανόνων ασφαλείας καθώς και την παροχή πρώτων βοηθειών.

Photos: trekkingpindos.gr

Για περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

 

Extra info: Για την διαμονή σας επιλέξτε το Ananti City Resort στα Τρίκαλα.

Για πληροφορίες και κρατήσεις πατήστε εδώ.


Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts στο Twitter


Photos by Vicky Lazarikou

Από: Αμαλία Μέη

 
 

Φωτογραφίες

επιστροφή