Travel Secrets

Οι διάσημες παραδοσιακές γεύσεις της Μάνης

Οι διάσημες παραδοσιακές γεύσεις της Μάνης

Photo: gourmed.gr

 

Η Μάνη είναι φημισμένη για τη γαστρονομία της που βασίζεται στις απλές λιτές γεύσεις για τις οποίες χρησιμοποιούνται τα εξαιρετικά ντόπια προϊόντα της Μανιάτικης γης.

Η παραδοσιακή Μανιάτικη διατροφή, σύμφωνα με τους ειδικούς, έχει πολλά κοινά στοιχεία με εκείνα, που είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της καλής σωματικής μας υγείας.

Φημισμένα προϊόντα της Μανιάτικης γης είναι οι ελιές, το ελαιόλαδο, το μέλι, το τουλουμίσιο τυρί, η ρίγανη και διάφορα άλλα αρωματικά φυτά, το χοιρινό παστό και τα λουκάνικα. Όλα αυτά τα υλικά χρησιμοποιούνται στις παραδοσιακές συνταγές που πολλές από αυτές καταφέρνουν να επιβιώσουν έως σήμερα ανόθευτες.

Photo: pandespani.com

 

Βέβαια η μεγάλη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής έχει συντελέσει στην δημιουργία πιάτων όπου πρωταγωνιστούν οι τοπικές γεύσεις με κάποιες όμως πιο gourmet πινελιές. Τέτοιου είδους πιάτα, στην κορυφαία τους εκδοχή, έχετε την δυνατότητα να απολαύσετε στο Κυρίμαι Hotel στον Γερολιμένα. Τα ηνία της κουζίνας του ανέλαβε φέτος ένας από τους πλέον αξιόλογους σεφ, ο πολυβραβευμένος Χριστόφορος Πέσκιας ο οποίος ειδικά για τους επισκέπτες του μοναδικού αυτού boutique ξενοδοχείου ετοίμασε ένα υπέροχο μενού αντλώντας έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα. Για να πάρετε μια γεύση, αναφέρουμε κάποια από τα πιάτα του: πιτάκια με γραβιέρα, σύγκλινο και πικάντικη σάλτσα ντομάτας, γκόγκες Μάνης με φρέσκα τοματίνια και βασιλικό, dumplings με γαρίδες Γυθείου, bisque και πουρέ πατζάρι, καρπάτσιο με ψάρι ημέρας και καυτερή σάλτσα από πιπεριά κέρατο, φάβα αρωματισμένη με λάδι τρούφας, χταπόδι και chutney κάπαρης.

Πιο παραδοσιακά πιάτα θα έχετε την δυνατότητα να δοκιμάσετε στις ταβέρνες της περιοχής. Εκεί πρωταγωνιστεί το χοιρινό σε διάφορες εκδοχές: σύγκλινο (χοιρινό παστό), λουκάνικα και φυσικά την σπεσιαλιτέ της Μάνης, την ψητή γουρουνοπούλα. Θα βρείτε επίσης πιάτα με χειροποίητα ζυμαρικά που συνοδεύονται από ντόπια μυζήθρα, πίτες με άγρια χόρτα της Μανιάτικης γης, αυγά καγιανά με ντομάτα και τυρί, τα τσιγαρολάχανα που είναι άγρια χόρτα τσιγαρισμένα με διάφορα μπαχαρικά και τα λαλάγγια που είναι τηγανιτές λωρίδες ζύμης.

Photo: maniatika.wordpress.com

 

Στην περιοχή υπάρχουν και πολλές ψαροταβέρνες με ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά. Η πιο φημισμένη είναι αυτή του Τάκη στο Λιμένι. Έχει βραβευτεί ως μία από τις καλύτερες ψαροταβέρνες της Ελλάδας και έχουν γραφτεί για χατήρι της πολλές σελίδες από γευσιγνώστες και δημοσιογράφους. Στην Ταβέρνα του Τάκη, θα επιλέξετε ανάμεσα από μια μεγάλη ποικιλία σε ψάρι και θαλασσινά τα οποία θα απολαύσετε ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα. (Λιμένι, τηλ. 2733051327)

Στη Μάνη θα έχετε επίσης τη δυνατότητα να δοκιμάσετε υπέροχα γλυκά του κουταλιού και σπιτικές μαρμελάδες με το πρωινό σας! . 

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις στο Κυρίμαι Hotel ΕΔΩ.


Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts στο Twitter

Από: Αμαλία Μέη

 
 

επιστροφή