Travel Secrets

Οι καλύτερες προτάσεις φαγητού στην Άνδρο

Άνδρος

Η κουζίνα της Άνδρου περιλαμβάνει διάφορους γευστικούς θησαυρούς τους οποίους πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε. Μην χάσετε την παραδοσιακή «φουρτάλια» (ομελέτα με ντόπια λουκάνικα), αλλά και τον «λαμπριάτη» αρνί γεμιστό με τυρί, χόρτα, μυρωδικά, αυγά που ψήνεται σε παραδοσιακό φούρνο και που θα έχετε την ευκαιρία να το βρείτε διαθέσιμο σε μαγαζιά κυρίως το Πάσχα. Επίσης ξεχωριστή γευστική εμπειρία προσφέρουν τα αμυγδαλωτά και τα καλτσούνια, το μέλιτου Αγίου Πέτρου αλλά και τα γλυκά του κουταλιού.

 

Προτάσεις Φαγητού

Agosto

Το δημοφιλές bar - restaurant Agosto της Ίου,  απέκτησε το «αδερφάκι» του στην Άνδρο και τα νέα εδώ μόνο λαχταριστά μπορούν να είναι! Πιάτα μεσογειακής κουζίνας με έμφαση σε αυθεντικές ιταλικές γεύσεις θα κινητοποιήσουν  τη γευστική σας περιέργεια, ενώ τα ευφάνταστα cocktails του θα σας κάνουν πιστούς θαμώνες του. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τα μοσχαρίσια φιλετάκια με φρέσκια mozzarella, πουρέ πατάτας, ντομάτα πανέ με τριμμένη παρμεζάνα και φρέσκα μυρωδικά, καθώς και τα linguini με καβούρι και lime. Highlight: Οι 30 ελληνικές ετικέτες κρασιού που το κελάρι  «φυλάει» ως θησαυρό και φυσικά …το ήδη  διάσημο calzone al ciocolato! Καθημερινά από τις 19.00, Από €17 / άτομο (M.I. Γουλανδρή 13, Χώρα, τηλ. 22820 22207, www.micra-anglia.gr)

Ναυτικός Όμιλος Άνδρου

Μια από τις καλύτερες προτάσεις για φαγητό και ποτό, στην παραλία του Νημποριού, στη Χώρα. Ο κατάλογος συμπεριλαμβάνει προτάσεις ελληνικής μεσογειακής κουζίνας, με έμφαση στα θαλασσινά και προτίμηση στα τοπικά προϊόντα, ενώ από φέτος μπορείτε να απολαύσετε ... πολύχρωμες δημιουργίες στο cocktail bar. Lounge μουσικές, θάλασσα σε απόσταση αναπνοής, ποιοτικό φαγητό και ατμοφαιρικό περιβάλλον, είναι αρκετά για να σας κάνουν να επιστρέψετε ξανά και ξανά. Καθημερινά από 18.00- όσο πάει, 21.00- 01.00 (κουζίνα) (έως τις 18.00 είσοδος σε μέλη του Ομίλου). Από €17/ άτομο (Νημποριό, τηλ. 22820 22460, www.noa.com.gr)

Ταβέρνα Σταμάτης

Οικογενειακή ταβέρνα στο Μπατσί, όπου θα απολαύσετε πιάτα ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας από τα χεράκια της Καλλιρόης και του ιδιοκτήτη Γιάννη Θωμά. Ό, τι κι αν δοκιμάσετε εδώ είναι χειροποίητο, φρέσκο και σπιτικό. Μην χάσετε την περίφημη αστακομακαρονάδα, ενώ αν είστε κρεατοφάγος το κοτόπουλο με ανδριώτικη γέμιση δεν πρέπει να λείπει από το τραπέζι σας. Στα highlights του μαγαζιού η ολοκαίνουρια βεράντα με θέα το λιμάνι του Μπατσίου. Τιμή: Από €12/ άτομο. (Μπατσί, τηλ. 22820 41283, 6974 043954, 6977 096657) 

Τα Γυάλια

Κορυφαία επιλογή για φρέσκο ψάρι! Η οικογενειακή ταβέρνα τα Γυάλια, βρίσκεται στην ομώνυμη παραλία, σε απόσταση 2 χλμ από τη Χώρα με κατεύθυνση προς Στενιές. Πέρα από φρέσκο ψάρι, εδώ μπορείτε να απολαύσετε πιάτα ελληνικής σπιτική κουζίνας, μαγειρευτά και φρέσκα ψητά κρέατα. Από €10/ χωρίς κρασί. Καθημερινά 12.00-19.00   (Γυάλια, Στενιές, τηλ. 22820 23111) 

Ενδοχώρα

Βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο της Χώρας και από πρόπερσι όπου και ξεκίνησε να λειτουργεί έχει αποκτήσει πιστούς θαμώνες. Τα παραδοσιακά του πιάτα κλέβουν τις εντυπώσεις, το απλό και φιλικό περιβάλλον θα σας κάνει να το συμπεριλάβεται στα αγαπημένα σας στέκια, ενώ οι άκρως προσιτές τιμές του το κατατάσσουν ασυναγώνιστο! Από €10/ άτομο (Χώρα Άνδρου, τηλ. 22820 23207) 

Ο Γιαννούλης

Οικογενειακή ταβέρνα που λειτουργεί από το 1958 στην περιοχή του Αγίου Πέτρου. Εδώ θα απολαύσετε τα καλύτερα μαγειρευτά και παραδοσιακά πιάτα από τα χεράκια της κυρίας Καλλιόπης. Δοκιμάστε οπωσδήποτε κόκορα κοκκινιστό, φουρτάλια και γεμιστές μελιτζάνες οι οποίες είναι περιζήτητες. Καθημερινά από τις 12.00 - 23.00. Από €10/ άτομο. (Άγιος Πέτρος, Άνδρος, τηλ. 22820 71385) 

*Η τιμές είναι κατ’ άτομο χωρίς κρασί

Από: Νάντια Μασσαχού

 
 

επιστροφή