Travel Secrets

Επίσκεψη στο Οινοποιείο Τσιλιλή, στη σκιά των Μετεώρων

Επίσκεψη στο Οινοποιείο Τσιλιλή, στη σκιά των Μετεώρων

Η οικογένεια Τσιλιλή είναι η πρώτη που τυποποίησε τσίπουρο στη Θεσσαλία, με την ομώνυμη γεωγραφική ένδειξη, αναγνωρισμένη από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σήμερα συνεχίζει να είναι πρωτοπόρος στην προσπάθεια για την ανάδειξη και διεθνή καταξίωση του τσίπουρου, του αυθεντικού αυτού Ελληνικού ποτού.

Το 1996, η οικογένεια Τσιλιλή δημιούργησε το ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΠΕΤΡΑ, ένα πρότυπο οινοποιείο- αμπελώνα βιολογικής καλλιέργειας, με σκοπό την ανάδειξη της ιδιαιτερότητας της περιοχής και την αναβίωση σπάνιων ελληνικών ποικιλιών.

Η μακραίωνη ιστορική παράδοση και η σύγχρονη τεχνολογία ενώνονται αρμονικά με την ανθρώπινη έμπνευση και διαιωνίζουν την οινική κουλτούρα του τόπου, με σεβασμό στο περιβάλλον (πρόγραμμα Natura 2000).

Την τελευταία δεκαετία, έχοντας ως σκοπό τη συνάντηση των αναγκών του ελληνικού αλλά και διεθνούς καταναλωτικού κοινού με το δημιουργικό όραμα των ανθρώπων της αποσταγματοποιΐας-οινοποιΐας Τσιλιλή, δημιουργούνται νέες σειρές οινικών προϊόντων συνδυάζοντας τις παραδοσιακές αξίες με τις σύγχρονες πρακτικές.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε tsililis.gr

 

Επίσκεψη στο οινοποιείο Τσιλιλή

H Trésor Hotels & Resorts και το boutique ξενοδοχείο Ananti City Resort, σας δίνουν τώρα την ευκαιρία να συνδυάσετε τη διαμονή σας στα πανέμορφα Τρίκαλα με μια επίσκεψη στο οινοποιείο Τσιλιλή για να δείτε από κοντά πως παρασκευάζεται το αγαπημένο σε όλους μας κρασί. Το οινοποιείο Τσιλιλή βρίσκεται στην Ράξα Τρικάλων, σε ένα εξαιρετικό σημείο με θέα τους βράχους των Μετεώρων και το σπήλαιο της Θεόπετρας. Θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε από κοντά τον τρόπο που συλλέγονται τα σταφύλια χειρωνακτικά και στη συνέχεια πως διαλέγονται μια προς μια οι ρόγες για να δώσουν το καλύτερο δυνατό κρασί του Κτήματος Θεόπετρα. Επίσης, θα δείτε πως γίνεται η οινοποίηση σε ανοξείδωτες και δρύινες δεξαμενές σε ελεγχόμενες συνθήκες περιβάλλοντος, την διαδικασία της εμφιάλωσης αλλά και τα σημεία που αποθηκεύονται για την παλαίωσή του.

 

Το πακέτο ισχύει μέχρι  30 Σεπτεμβρίου 2015 και περιλαμβάνει:

  • Διαμονή 2 διανυκτερεύσεων σε Double Room με πανοραμική θέα
  • Πλούσιο πρωινό
  • Ξενάγηση στο οινοποιείο του Τσιλιλή (κάθε Σάββατο έως τις 15:00)

 

Η τιμή για το συγκεκριμένο πακέτο 2 ατόμων είναι 210,00 €

Για πληροφορίες και κρατήσεις πατήστε ΕΔΩ.

 

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts στο Twitter

Από: Αμαλία Μέη

 
 

επιστροφή