Travel Secrets

Ανακαλύψτε τον ορεινό παράδεισο του Δάσους Περτουλίου Τρικάλων!

Ανακαλύψτε τον ορεινό παράδεισο του Δάσους Περτουλίου Τρικάλων!

Tο Περτούλι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ορεινά θέρετρα στης Ελλάδας και είναι χτισμένο στις πλαγιές του Κόζιακα σε υψόμετρο 1100μ, 40 χλμ από την πόλη των Τρικάλων.
Είναι ένας ορεινός παράδεισος με γραφικά πέτρινα σπίτια, περιτριγυρισμένος από καταπράσινα βουνά γεμάτα με δάση από έλατα, απέραντα λιβάδια και τρεχούμενα νερά.

Γύρω από το Περτούλι, βρίσκεται το ομώνυμο δάσος με έκταση 33.000 περίπου στρεμμάτων.

Το Πανεπιστημιακό Δάσος Περτουλίου Τρικάλων είναι ένα δημόσιο δάσος που ανήκει κατά κυριότητα στο Ελληνικό Κράτος. Στην βλάστησή του κυριαρχεί η ελάτη ενώ σποραδικά βρίσκονται σε μικρές συστάδες η οξιά, η δρυς, το σφενδάμι, η οστρυά, ο άρκευθος, ο κέρδος, η φλαμουριά, η ίτια και άλλα όμορφα δέντρα. Η πανίδα της περιοχής, επίσης είναι πλούσια. Μπορεί κανείς εκεί να συναντήσει ζαρκάδια, λαγούς, αλεπούδες, λύκους αλλά και την καφέ αρκούδα. Από πλευράς φτερωτών η ορεινή πέρδικα, η μπεκάτσα, το γεράκι που βρίσκονται στην περιοχή αποτελούν πόλο έλξης για τους κυνηγούς που κυνηγούν σε φυσικές συνθήκες μέσα στην «Ελεγχόμενη Κυνηγητική Περιοχή του Κόζιακα».

Στο Πανεπιστημιακό Δάσος Περτουλίου το χειμώνα λειτουργεί χιονοδρομικό κέντρο με πίστα 1.100 μέτρων με κλίσεις μέτριας δυσκολίας και αναβατήρα μεγάλης δυναμικότητας (μεταφορά 172 ατόμων σε 13 λεπτά). Η λειτουργία του γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε και οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις να είναι ελάχιστες και η συμβολή του στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής να είναι ιδιαίτερα σημαντική. Στο τομέα της αναψυχής των επισκεπτών επίσης μπορεί να προσφέρει πολλά ο χώρος υπαίθριου γεύματος στη θέση «Αγία Κυριακή», ενώ σχεδιάζεται η δημιουργία Δασικού Μουσείου. Για την προστασία του δάσους λαμβάνονται δασοκομικά και διαχειριστικά μέτρα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε: www.pertouliforest.gr

 Extra info:

  • Για την οργάνωση διαφόρων δραστηριοτήτων και extreme sports (ιππασία, atv's, snowmobiles) στην μαγευτική φύση του δάσους Περτουλίου, μπορείτε να  απευθυνθείτε στο Kerketio Extreme Sports. Επιπλέον, στον χώρο τους και στο ζεστό τους περιβάλλον, θα μπορείτε να χαλαρώσετε απολαμβάνοντας έναν καφέ, μια ζεστή σοκολάτα ή ένα τσάι από τις πολλές ποικιλίες που προσφέρονται. Σερβίρουν επίσης παραδοσιακές πίτες, γλυκά του κουταλιού και ντόπιο τσίπουρο με μεζέδες! Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε εδώ. Τηλ: 24340 91559
  • Για την διαμονή σας, η καλύτερη επιλογή είναι το μοντέρνο και πολυτελές boutique ξενοδοχείο Ananti City Resort στα Τρίκαλα

 

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts στο Twitter

Από: Αμαλία Μέη

 
 

επιστροφή