Travel Secrets

Απολαύστε την μαγευτική φύση των Τρικάλων με τις δραστηριότητες της Trekking Hellas

Απολαύστε την μαγευτική φύση των Τρικάλων με τις δραστηριότητες της Trekking Hellas

Photo by Vasilis Tsegas

 

Το Φθινόπωρο που μπαίνει σιγά σιγά, προσφέρεται για εξορμήσεις και δραστηριότητες στην φύση. Μια πολύ καλή επιλογή για ένα active weekend είναι τα Τρίκαλα στον Θεσσαλικό κάμπο. Εκεί η καλύτερη επιλογή για διαμονή είναι το πολυτελές boutique Ananti City Resort, το οποίο σε συνεργασία με την Trekking Hellas προσφέρει πακέτα δραστηριοτήτων που θα σας φέρουν σε άμεση επαφή με την υπέροχη φύση της γύρω περιοχής προσφέροντάς σας παράλληλα ευεξία και την ζητούμενη διαφυγή από την ένταση της καθημερινότητας.
Η Trekking Hellas Δυτικής Θεσσαλίας ιδρύθηκε το έτος 2000 με σκοπό την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών εναλλακτικού τουρισμού και συγκεκριμένα στην υλοποίηση εκδρομικών προγραμμάτων με σπορ στη φύση, εταιρικών διοργανώσεων και περιβαλλοντικών εξορμήσεων στους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας.
Η έδρα και τα γραφεία της εταιρείας βρίσκονται στην Κρηνίτσα Τρικάλων. Επίσης διαθέτει κτιριακές εγκαταστάσεις για την υλοποίηση των προγραμμάτων και συγκεκριμένα βάσεις Rafting στη θέση Τρία ποτάμια στην περιοχή του Ασπροποτάμου και στην Διάβα Καλαμπάκας, βάση cayak και παραλίμνιων δραστηριοτήτων στην πλαζ Πεζούλας στη λίμνη Πλαστήρα και παιδική κατασκήνωση στην Χρυσομηλιά Τρικάλων.
Τα στελέχη-συνοδοί δραστηριοτήτων της εταιρείας είναι άτομα πιστοποιημένα ως προς τις δραστηριότητες που υλοποιούν, είναι γνώστες των κανόνων ασφαλείας καθώς και την παροχή πρώτων βοηθειών.
Εμείς επικοινωνήσαμε με την Trekking Hellas και τους ζητήσαμε να μας προτείνουν κάποια πακέτα δραστηριοτήτων τα οποία και σας παρουσιάζουμε:

 

Ποδηλατοβόλτα στα Τρίκαλα

Στα Τρίκαλα οι ευθείες του κάμπου, ευνόησαν την ανάπτυξη της χρήσης του ποδηλάτου και πάρα πολλοί κάτοικοι τα χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους.
Γι’ αυτόν λοιπόν το λόγο, το Ananti City Resort σε συνεργασία με την Trekking Hellas δημιούργησαν αυτό το πακέτο για τους λάτρεις της ποδηλασίας με στόχο να συνδυάσουν το αγαπημένο τους σπορ με μια μοναδική ξενάγηση της πόλης των Τρικάλων.
Η βόλτα ξεκινάει από τη δημοτική αγορά, όπου οι επισκέπτες αφήνουν το αυτοκίνητό τους και παραλαμβάνουν τα ποδήλατά τους από τον ξεναγό. Το πέρασμα γίνεται από τα πιο γραφικά σημεία της πόλης, όπως είναι το Βαρούσι, το Τζαμί, το Ασκληπιείο και φυσικά δίπλα από τα νερά του Ληθαίου ποταμού.


Μετέωρα Trekking Tour

Η ιδανική δραστηριότητα για να θαυμάσετε όλη την φυσική και ιστορική ομορφιά των Μετεώρων. Μία εύκολη αλλά εντυπωσιακή διαδρομή ιδανική για όλη την οικογένεια.
Η πεζοπορία ξεκινά από την πλατεία Καστρακίου και μετά από λίγο μπαίνετε στο μονοπάτι που ξεκινάει από τους πρόποδες των βράχων και περνάτε κάτω από την ερειπωμένη μονή Παντοκράτορος, στη βόρεια πλευρά του βράχου Ντούπιανη. Η διαδρομή σας βάζει στην καρδιά του καταπράσινου δάσους και φτάνει στο εγκαταλελειμμένο και αναστηλωμένο Μοναστήρι της Υπαπαντής όπως και στο άγαλμα του αγωνιστή της επανάστασης Παπαθύμιου Βλαχάβα. Από εκεί, το μονοπάτι οδηγεί στην κορυφή των βράχων έως ότου φτάσετε στα εντυπωσιακά μοναστήρια “Μεγάλο Μετέωρο” και “Βαρλαάμ”. Στη συνέχεια κατηφορίζετε έως το Καστράκι περνώντας από την σπηλιά του Αγίου Γεωργίου του Μανδηλά όπου κάθε χρόνο αναρριχητές σκαρφαλώνουν για να κρεμάσουν τα μαντήλια τους.

 


Rafting στα Μετέωρα – Ίωνας

Στο επιβλητικό περιβάλλον των Μετεώρων, στη σκιά των βράχων, ρέει ο ποταμός Ίωνας (τμήμα του Πηνειού). Εκεί θα γνωρίσετε την δραστηριότητα του rafting μέσα σε ένα μοναδικό, φυσικό τοπίο. Ζήστε ευχάριστες εμπειρίες διασχίζοντας απόσταση 8km περίπου δίπλα στο παραποτάμιο πλατανόδασος με θέα τους βράχους των Μετεώρων. Ιδανικό ποτάμι για όλες τις ηλικίες και για αρχάριους rafters με περάσματα 1ου και 2ου βαθμού. Η καινούρια βάση rafting της Trekking Hellas βρίσκεται 2km έξω από την Καλαμπάκα.

 


Rafting στον Ασπροπόταμο

Η κατάβαση rafting ξεκινάει από το πάνω τμήμα του Ασπροποτάμου (Αχελώου) από τα Τρία ποτάμια ως τη Γέφυρα Αλεξίου. Ένα ποτάμι με συνεχόμενα rapid, για μοναδικές στιγμές απόλαυσης, χωρίς όμως μεγάλη δυσκολία, αφού τα περάσματα του rafting είναι κυρίως 1ου - 2ου και κάποια 3ου βαθμού. Θα συναντήσετε σημεία με καταπληκτική θέα χάρη στο ορεινό τοπίο, με απότομες πλαγιές βουνών γύρω από την κοίτη του ποταμού που κάνει την κατάβαση του rafting μαγευτική

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με:
Trekking Hellas Δυτικής Θεσσαλίας
Κρηνίτσα 42100 Τρίκαλα, Τηλ: 2431087964 Fax: 2431087794
thessalia@trekking.gr www.trekkingpindos.gr


Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts στο Twitter

Από: Αμαλία Μέη

 
 

επιστροφή