Travel Secrets

Λίνδος: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη Κυκλαδίτισσα της Ρόδου!

Λίνδος

Αποτελεί τη "γαλάζια πινελιά" της Ρόδου. Η Λίνδος, προσκαλεί όλο και περισσότερους επισκέπτες, όχι μόνο να την επισκεφτούν, αλλά και να αποτελέσει τη βάση τους. Ξέρετε γιατί; 

Η Λίνδος, μικρή και κούκλα, έχει τον τρόπο να παρασύρει στις ομορφιές της όποιον την αντικρίσει. Θα τη συναντήσετε περίπου 50 χλμ από την Πόλη της Ρόδου, αμφιθεατρικά χτισμένη στην πλαγιά ενός βράχου με την αρχοντική ακρόπολη στο ψηλότερο σημείο της, να σας παρασύρει και να σας κάνει να ξεχάσετε ότι είστε στα Δωδεκάνησα.  Αφήστε το αυτοκίνητό σας στο κεντρικό παρκινγκ και προτιμήστε να εξερευνήσετε τα δαιδαλώδη σοκάκια με τα πόδια ξεκινώντας από την κεντρική πλατεία με το μεγάλο πεύκο. Θαυμάστε τα καπετανόσπιτα και  τις βοτσαλωτές αυλές, αφεθείτε στην γαλήνη του λευκού, ανηφορήστε στην Ακρόπολη, απολαύστε τις βουτιές σας στην κεντρική παραλία, περιηγηθείτε στα όμορφα τουριστικά μαγαζάκια του κέντρου και βάλτε για πάντα μες στην καρδιά σας την «μικρή» της Ρόδου που έχει «γεννηθεί» για να ξεχωρίζει. 

Τι θα δείτε όμως εδώ;

  • Πολλά καπετανέικα αρχοντικά, δείγμα τοπικής αρχιτεκτονικής, με τα δημοφιλή χοχλάκια (βότσαλα που στολίζουν τα πατώματα και την αυλή) να κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

 

  • Αναρίθμητα γραφικά σοκάκια.

 

  • Την Ακρόπολη, χτισμένη 116 μέτρα πάνω από τη γη. Πρωταγωνιστεί στο πιο ψηλό σημείο από τον 9ο αι. π.Χ. και στην νότια άκρη της θα μπορέσετε να επισκεφτείτε τον εντυπωσιακό Ναό της Αθηνάς Λινδίας.

 

  • Την μικρή αλλά υπέροχη κεντρική παραλία με τα πεντακάθαρα νερά!

 

  • Τον κόλπο του Αγίου Παύλου με το ομώνυμο εκκλησάκι, ιδανική στάση δροσιάς για όσους αναζητούν την ηρεμία και αποφεύγουν την πολυκοσμία. 

 Tip 1: Ακόμη κι αν σας φαίνεται τουριστικό, μην διστάσετε να πάρετε τα γαϊδουράκια (διαθέσιμα από το πρωί έως τις 18.00 το απόγευμα) που θα βρείτε στην κεντρική πλατεία της Λίνδου και που θα σας οδηγήσουν στην Ακρόπολη προσφέροντάς σας την πιο παραδοσιακή σας βόλτα.

Τip 2: Για τη διαμονή σας, επιλέξτε ένα ξενοδοχείο, που πραγματικά θυμίζει τμήμα πολυτελούς συλλογής. To boutique hotel, Melenos Lindos,  «φωλιασμένο» στην βραχώδη πλευρά της Ακρόπολης της Λίνδου, κοιτάζει αφοσιωμένο το Αιγαίο Πέλαγος και προσκαλεί τον επισκέπτη που αναζητά μοναδικές εμπειρίες. Μάθετε τα πάντα για το Melenos Lindos εδώ.

 

Από τη Νάντια Μασσαχού (press@tresorhotels.com)

 Photo: Christos Drazos 

 

Από: Νάντια Μασσαχού

 
 

επιστροφή