Travel Secrets

Αστυπάλαια | Η ομορφότερη Χώρα του Αιγαίου

Αστυπάλαια | Η ομορφότερη Χώρα του Αιγαίου

Η Αστυπάλαια ή Αστροπαλιά, όπως συνηθίζουν να την λένε οι ντόπιοι μοιάζει με πεταλούδα. Αν κοιτάξεις στο χάρτη και παρατηρήσεις το σχήμα του νησιού θα καταλάβεις αμέσως γιατί πήρε αυτή την ονομασία.

Η Χώρα είναι η πρωτεύουσα και το λιμάνι, χτισμένη αμφιθεατρικά στην πλαγιά του λόφου, στην κορυφή του οποίου βρίσκεται το ενετικό κάστρο των Γκουερίνι.

Τα άσπρα σπίτια με τις μπλε πόρτες και παράθυρα και τις ασβεστωμένες αυλές  που κυριαρχούν σε όλη την Αστυπάλαια, θα σε κάνουν να νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε κάποιο νησί των Κυκλάδων. Σήμα κατατεθέν του νησιού είναι οι οκτώ πέτρινοι παραδοσιακοί ανεμόμυλοι, όπου καταλήγουν όλοι οι δρόμοι και στο σημείο εκείνο έχει διαμορφωθεί χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων. Μια επίσκεψη είναι απαραίτητη στην Παναγία την Πορταΐτισσα, όπως και στη Ναρκίσσειο Βιβλιοθήκη. Κατηφορίζοντας τον δρόμο θα χαζέψεις στα μαγαζιά με τα χειροποίητα αξεσουάρ και θα κάνεις οπωσδήποτε μια στάση στο γραφικό καφενείο ‘’του Μουγκού’’, ενώ στην πλατεία θα απολαύσεις πουγκιά και ξεροτήγανα, παραδοσιακά εδέσματα της Αστυπάλαιας.  

Κάπου εκεί… μέσα στη Χώρα θα βρεις και το Melograno Villas. Το Melograno σημαίνει στα ιταλικά ‘’ροδιά’’ και πήρε την συγκεκριμένη ονομασία επειδή κάθε δεκαπενταύγουστο οι κάτοικοι του νησιού τιμούν τους επισκέπτες σε μια ξεχωριστή γιορτή στην σκιά μιας ροδιάς.

Η φιλοσοφία του ιδιοκτήτη των Melograno Villas θέτει ως προτεραιότητα την ανάγκη του επισκέπτη για χαλάρωση και ξεκούραση, μέσα από τη διακριτική πολυτέλεια που παρέχουν οι τρεις βίλλες και όλα αυτά σε ένα καμβά με φόντο το Αιγαίο.

Από: Πάνος Παπαμικρόπουλος

 
 

επιστροφή