Travel Secrets

Από τους πιο περιζήτητους προορισμούς στην Ελλάδα η Ρόδος!

Ρόδος

Όλο και περισσότερους επισκέπτες δέχεται καθημερινά η Ρόδος, που αναδεικνύεται σε πρωταγωνίστρια των Δωδεκανήσων. Κρουαζιερόπλοια αλλά και ταξιδιώτες που την επέλεξαν για τις διακοπές τους επιβεβαιώνουν πως η φυσική ομορφιά και η ιστορία στο τέλος κερδίζουν.

Παρά τα γραφειοκρατικά προβλήματα που προκύπτουν όπως με τους υπαλλήλους που αρνούνται να εργαστούν υπερωριακά στον αρχαιολογικό χώρο του Παλατιού των Ιπποτών, και που δρομολογούνται άμεσα προς επίλυση, την Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012 μόνο τα κρουαζιερόπλοια του νησιού θα προσελκύσουν 3000 επιβάτες!

Εμείς, σας ταξιδεύουμε στις ομορφιές του νησιού μέσα από σημεία – σταθμούς που δεν πρέπει να παραλείψετε αλλά και φωτογραφικά κλικ του ταξιδιωτικού φωτογράφου Χρήστου Δράζου.

rhodes

Δεν πρέπει να χάσετε: 

  • Την Παλιά Μεσαιωνική Πόλη. Αποτελεί δημιούργημα του τάγματος των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη και μνημείο παγκόσμιας κληρονομίας της UNESCO. Διαθέτει 10 εισόδους:  γνωρίστε την οδό των Ιπποτών με τα πανέμορφα επιβλητικά κτήρια, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, το ανακαινισμένο τούρκικο λουτρό –Γενί Χαμάμ- στην πλατεία Αρίωνος της παλαιάς πόλης που σήμερα λειτουργεί ως δημοτική επιχείρηση (καθημερινά).
  • Το Αρχαιολογικό Μουσείο (κτήριο του Νοσοκομείου των Ιπποτών), το Βυζαντινό Μουσείο και τη Δημοτική Πινακοθήκη με τη πλούσια συλλογή νεοελληνικής ζωγραφικής στην Παλιά Πόλη της Ρόδου.
  • Το Κάστρο της Μονόλιθου, που θεωρείται ένα από τα καλύτερα διατηρημένα μεσαιωνικά κάστρα.
  • Τις Πηγές της Καλλιθέας, με τις αναπαλαιωμένες ιταλικές εγκαταστάσεις ιαματικών λουτρών που σήμερα λειτουργούν ως κέντρο πολιτισμού και ψυχαγωγίας.
  • Τις Επτά Πηγές, 3 χλμ ανατολικά από τα Κολύμπια. Θα βρεθείτε σε έναν χώρο «βουτηγμένο» στο πράσινο, ιδανικό για περπάτημα, ενώ στο νότιο τμήμα του υπάρχει τεχνητή λίμνη στην οποία μπορείτε να φτάσετε είτε μέσω τούνελ, είτε μέσω ενός μονοπατιού.
  • Τα χωριά του νησιού. Επισκεφτείτε οπωσδήποτε τις Φάνες -το χρωματιστό χωριό της Ρόδου-,  τη Λαχανιά, τη Κοσκινού και τον Αρχάγγελο.
  • Τις υπέροχες παραλίες. Μην χάσετε όσες ακολουθούν: Οι… οργανωμένοι προτιμείστε την Έλλη, την Ιαλυσό, την Κολύμπια, το Φαληράκι, οι δραστήριοι τις, Γεννάδι, Πρασονήσι, οι οικογενειακοί τύποι τις, Τσαμπίκα, Αφάντου, Βλυχά, Κάλαθο και οι «ψαγμένοι» τις, Άγιο Γεώργιο, Καλλιθέα, Κιοτάρι, Χαράκι, Άγιο Παύλο, Άντονι Κουίν και Αγία Αγαθή.
  • Την Κοιλάδα των Πεταλούδων, που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από την Πόλη. Η φύση στα καλύτερα της και άπειρες πεταλούδες περιμένουν να αποθανατιστούν από το φωτογραφικό σας φακό. Καθημερινά 08.00-19.00, Τιμή: €5.
  • Την Παναγιά Τσαμπίκα. Θα τη συναντήσετε στο δρόμο προς Λίνδο και σύμφωνα με το μύθο, εδώ ήρθε η γυναίκα του πασά, κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας, κι ακολούθησε τις συμβουλές του παπά μιας και δεν μπορούσε να τεκνοποιήσει. Τα κατάφερε βέβαια, και έκτοτε γυναίκες από όλο τον κόσμο έρχονται εδώ  και τάζουν το παιδί τους στο όνομά Της. Γιορτάζει στις 8 Σεπτεμβρίου.
  • Τη Μονή Καλόπετρας, νότια από την Κοιλάδα των Πεταλούδων, σε μια τοποθεσία πραγματικά ονειρεμένη και τη Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ με τις υπέροχες τοιχογραφίες στο Θάρι.

lindos

 

  • Την... Κυκλαδίτισσα Λίνδο που θα σας ενθουσιάσει με τα  καπετανέικα αρχοντικά της, δείγμα τοπικής αρχιτεκτονικής και τα αναρίθμητα γραφικά σοκάκια. Στην Λίνδο θα δείτε επίσης:
  • Την Ακρόπολη, χτισμένη 116 μέτρα πάνω από τη γη. Πρωταγωνιστεί στο πιο ψηλό σημείο από τον 9ο αι. π.Χ. και στην νότια άκρη της θα μπορέσετε να επισκεφτείτε τον εντυπωσιακό Ναό της Αθηνάς Λινδίας.
  • Την μικρή αλλά υπέροχη κεντρική παραλία με τα πεντακάθαρα νερά!
  • Τον κόλπο του Αγίου Παύλου με το ομώνυμο εκκλησάκι, ιδανική στάση δροσιάς για όσους αναζητούν την ηρεμία και αποφεύγουν την πολυκοσμία. 

 lindos

EVENTS: Ενημερωθείτε για όλες τις εκδηλώσεις του νησιού εδώ 

INSIDER TIP: Για να μην ψάχνετε στα τυφλά για τη διαμονή σας στο νησί των Ιπποτών οι καλύτερες επιλογές είναι το Avalon Boutique Hotel στην Παλιά Πόλη και το Melenos Lindos στη Λίνδο. 

Από τη Νάντια Μασσαχού (press@tresorhotels.com)

Από: Νάντια Μασσαχού

 
 

επιστροφή