Travel Secrets

Πύργος Σαντορίνης: Στο επίκεντρο της (καλλιτεχνικής) προσοχής!

Πύργος

Είναι ένα από τα ομορφότερα –αν όχι το ομορφότερο- χωριά της Σαντορίνης, με έντονο το μεσαιωνικό στοιχείο στην προσωπικότητά του. Ο Πύργος, φέτος μπαίνει ακόμη πιο δυναμικά στο (τουριστικό αλλά και καλλιτεχνικό) παιχνίδι και φαίνεται να κερδίζει όλο και περισσότερο τις εντυπώσεις.

Πέραν του boutique ξενοδοχείου Voreina Gallery Suites και του εστιατορίου Σελήνη που ανέδειξε το νησί σε γαστρονομικό προορισμό, η φετινή 1η Μπιενάλε Σαντορίνης που μόλις ξεκίνησε, με επίκεντρο τον Πύργο, έρχεται να δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην ανάδειξη του προορισμού.

 

pyrgos santorini

 

Σε αρκετούς χώρους του χωριού θα φιλοξενηθούν άκρως ενδιαφέρουσες εκθέσεις, ενώ πολύ σύντομα θα σας παρουσιάσουμε στοιχεία και φωτογραφίες από την πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση - συλλεκτικών χαρτών του Λευτέρη Ζόρζου, που θα γίνει στο ξενοδοχέιο του, Voreina Gallery Suites.  

 

Ενδιαφέρουσες εκθέσεις ωστόσο θα πραγματοποιηθούν και σε αρκετά σημεία όλου του νησιού, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η ιδέα για τη διοργάνωσή ανήκει στον Κίκο Παπαδόπουλο (σχεδιαστή και καθηγητή Πολιτιστικής Οικονομίας και Πολιτιστικής Διπλωματίας) που σκέφτηκε να αναδείξει στοιχεία της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και της ομορφιάς του τοπίου αντλώντας από τον πλούτο του παρελθόντος του νησιού που δεν έχει αξιοποιηθεί όσο θα έπρεπε.

(Φωτογραφίες: Αντώνης Ελευθεράκης)

Aπό τη Νάντια Μασσαχού (press@tresorhotels.com)

Από: Νάντια Μασσαχού

 
 

επιστροφή