Travel Secrets

Εξερευνήστε τη Μάνη σαν ντόπιοι μέσα από Top Εμπειρίες που δεν πρέπει να χάσετε!

Γερολιμένας

 Με αφετηρία σας ένα από τα πιο γραφικά λιμανάκια της Ελλάδος, το Γερολιμένα Μάνης, και με εικόνες χωριών της Σικελίας να σας κάνουν να αναρωτιέστε πού βρίσκεστε, ακολουθήστε μια προς μια όλα τα highlights που συγκεντρώσαμε για εσάς και που δεν πρέπει να χάσετε!

  • Κολυμπήστε στην ήρεμη και όμορφη παραλία του Γερολιμένα, χαρείτε τα γαλαζοπράσινα νερά της και συνεχίστε σε ένα από τα ταβερνάκια της για να απολαύσετε φρεσκότατο ψάρι και τοπικές λιχουδιές.
  • Ανακαλύψτε τα σοκάκια του παραδοσιακού οικισμού και θαυμάστε τα μανιάτικης αρχιτεκτονικής πυργόσπιτα.
  • "Βουτήξτε" στα νερά της παραλίας Μαρμάρι. Η δίδυμη (!) παραλία της περιοχής θα σας ενθουσιάσει με την μοναδική αμμουδιά και τα πεντακάθαρα νερά της. Από τον Γερολιμένα απέχει περίπου 15 χλμ και μια ανάσα από το χωριό Βάθεια. Tip: Προτιμήστε την δεύτερη παραλία της οποίας την ύπαρξη οι περισσότεροι αγνοούν. Περπατήστε το μονοπάτι μέσα από το ομώνυμο χωριό και απολαύστε μια ερημική παραλία μετά από περίπου 10’ περπάτημα. Μην παραλείψετε να προμυθευτείτε νερό!
  • Κολυμπήστε στην παραλία Αλμυρού, που βρίσκεται στο δρόμο για Μαρμάρι. Στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου του Κυπάρισσου μαγεύει με τα τέλεια γαλαζοπλάσινα νερά της ενώ highlight της είναι η μεγάλη σπηλιά στο δεξί της άκρο που θυμίζει κινηματογραφικό σκηνικό. Topsecret: Εδώ έχουν γυριστεί σκηνές της ταινίας «Δεκαπενταύγουστος»!
  • Χαλαρώστε στην παραλία  Κάποι με το χαρακτηριστικό πολύ ψιλό βοτσαλάκι, λίγο πριν τη Βάθεια, αφότου διανύσετε ένα μονοπάτι για περίπου δέκα λεπτά.  Ελάχιστοι γνωρίζουν την συγκεκριμένη παραλία μιας και είναι «κρυμμένη» και δεν φαίνεται από το δρόμο αλλά πραγματικά αξίζει τον κόπο να την γνωρίσετε.
  • Απολαύστε κολύμπι και φρέσκοψάρι στο ΠόρτοΚάγιο. Η βάση σας θα είναι ένα από τα τρία ταβερνάκια της παραλίας, ενώ εδώ διατίθενται και ομπρέλες. Απέχει περίπου 25’ από τον Γερολιμένα.
  • Βιώστε την εμπειρία του Κόλπου Ταινάρου. Στα Κοκκινόγια θα χαρείτε βουτιές σε κρυστάλλινα νερά, ενώ από εδώ είναι που ξεκινάει το μονοπάτι που θα σας οδηγήσει στον πανέμορφο φάρο του Ταινάρου.
  • "Χαθείτε" σε οδοιπορικά στις γύρω περιοχές και χωριά. Συγκεκριμένα, επισκεφτείτε την μαγευτική Βάθεια. Θα την προσεγγίσετε αφότου διανύσετε απόσταση μισής ώρας περίπου οδικώς με κατεύθυνση προς Μαρμάρι και Ακρωτήριο Ταίναρο. Με το που αντικρύσετε το χωριό πραγματικά θα αιστανθείτε δέος. Πρόκειται για ένα μικρό γραφικο κόσμημα γεμάτο με  πέτρινους πύργους. Μην αντισταθείτε στον πειρασμό να το περπατήσετε, θα χάσετε έναν από τους πιο όμορφους περίπατους της ζωής σας. TIP: Το χωριό δεν είναι τουριστικά αναπτυγμένο, οπότε μην περιμένετε ταβέρνες, café κτλ. Ωστόσο, παρά την «εγκαταλελειμμένη»  του όψη, πραγματικά αξίζει να του αφιερώσετε χρόνο. Λίγο παρακάτω από εδώ θα βρείτε και το Ακρωτήρι Ταίναρο, το νοτιότερο άκρο της Ηπειρωτικής Ευρώπης. Από εδώ αν κατευθυνθείτε στην απόκρημνη δυτική άκρη, είναι η Σπηλιά του Άδη, όπου λατρευόταν ο Ποσειδώνας και λίγο πιο κάτω στο Πόρτο Στέρνες βρίσκεται το ιερό του Ταινάριου Ποσειδώνα, το σημερινό εκκλησάκι του Ασώματου, φτιαγμένο από αρχαία υλικά.
  • Επισκεφτείτε το Γύθειο, περίπου 50 χλμ μακριά. Πρόκειται για μια από τις πιο γραφικές κωμοπόλεις της Μάνης. Εδώ θα δείτε πυργόσπιτα – αληθινό κόσμημα (επισκεφτείτε οπωσδήποτε τον πύργο του στρατηγού του Απελευθερωτικού Αγώνα Τζανετάκη Γρηγοράκη που σήμερα φιλοξενεί το Ιστορικό και Εθνολογικό Μουσείο) , το διάσημο «ναυάγιο» αλλά και τις υπέροχες παραλίες της γύρω περιοχής, όπως τις Καμάρες, τα Καλύβια και τη Παγανέα και το Σκουτάρι.
  • Ανακαλύψτε την Αλύπα, ένα φυσικό λιμανάκι, στο άκρο της Μάνης, με υπέροχη παραλία.μικρή παραλιούλα με λευκό βότσαλο εντυπωσιακό σκηνικό.TOP SECRET Πολύ μικρό ταβερνάκι με φρέσκο ψαράκι αν είστε τυχερός («Αλύπα»)///(Νυφι χωριό από πάνω)
  • Μην παραλείψετε μια επίσκεψη στα ΣπήλαιαΔιρού (Γλυφάδας ή Βλυχάδας, Καταφύγιο και Αλεπότρυπα), στο δρόμο που συνδέει την Αρεόπολη με τον Γερολιμένα. Πρόκειται για το ομορφότερα λιμναία σπήλαια της χώρας μας, τα οποία μπορείτε να συνδυάσετε με κολύμπι στην πανέμορφη παραλία του Διρού. 

Αν θέλετε να μάθετε ακόμη περισσότερα για τον Γερολιμένα Μάνης και την ευρύτερη περιοχή διαβάστε εδώ.

Από τη Νάντια Μασσαχού (press@tresorhotels.com)

Από: Νάντια Μασσαχού

 
 

Φωτογραφίες

επιστροφή