Travel Secrets

5 μαγευτικές παραλίες της Μάνης

5 μαγευτικές παραλίες της Μάνης

Cover photo: Panos Ginis

Κρυστάλλινα νερά, επιβλητικοί βράχοι, χρυσαφένιες αμμουδιές και μυστικά λιμανάκια, σε 5 μαγευτικές παραλίες της Μάνης.

Λιμένι

Photo by Polina F

Στον παραθαλάσσιο οικισμό της Μέσα Μάνης, ένας μικρός όρμος με σχεδόν διάφανα νερά, μεταξύ Οιτύλου και Αρεόπολης, καθηλώνει με την άγρια ομορφιά του. Εδώ, η βουτιά από τους επιβλητικούς βράχους είναι σχεδόν απαραίτητη. Μάλιστα, τα υπόγεια γλυκά νερά από το βουνό μπερδεύονται με τη θάλασσα, κάνοντας το κολύμπι ακόμα πιο αναζωογονητικό.

Γερολιμένας

Με φόντο το επιβλητικό Κάβο Γκρόσο, το λιμανάκι του Γερολιμένα θυμίζει παραθαλάσσιο χωριό της Σικελίας και σας προσκαλεί να κολυμπήσετε σε παραδεισένια τυρκουάζ νερά, και να νιώσετε και πάλι παιδί κάνοντας βουτιές από τα βράχια.

Πόρτο Κάγιο

Στην Ανατολική Μάνη, κατεβαίνοντας προς το ακρωτήρι Ταίναρο, θα ανακαλύψετε ένα γραφικό φυσικό λιμανάκι με βότσαλο και καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά, που προστατεύεται από τους ανέμους με φυσικό τρόπο.

Στούπα

Στη «νεράιδα» του Μεσσηνιακού, η ομώνυμη παραλία της Στούπας διαθέτει ψιλή χρυσή άμμο και προσφέρεται για βουτιές σε γαλαζοπράσινα νερά, θαλάσσια σπορ και μαγευτικά ηλιοβασιλέματα.

Παραλία Φονέα

Μία από τις πιο γνωστές «άγνωστες» παραλίες της Δυτικής Μάνης, εμφανίζεται μπροστά στα μάτια σας καθώς κατηφορίζετε έναν χωματόδρομο, λίγο έξω από την Καρδαμύλη, κατευθυνόμενοι προς Αρεόπολη. Γαλαζοπράσινα νερά και λευκό βότσαλο συνθέτουν το σκηνικό της παραλίας, ενώ οι βράχοι προσφέρουν φυσική σκιά. 

Διαμονή

Για τη διαμονή σας στη Μάνη, κάντε κράτηση στο βραβευμένο ως Καλύτερο Ρομαντικό Ιστορικό Ξενοδοχείο για το 2017, Κυρίμαι Hotel, που χαρίζει στους επισκέπτες του μια εμπειρία διαμονής που συνδυάζει την αίγλη του παρελθόντος με την πολυτέλεια και τη σύγχρονη οπτική. Επιλέξτε το Tower House, το πιο ιδιαίτερο δωμάτιο του Κυρίμαι, με μοναδική θέα στον κόλπο του Γερολιμένα και μας προσφέρει την εμπειρία του πώς είναι να μένει κανείς σε ένα πυργόσπιτο. Με αφετηρία το γραφικό λιμανάκι του Γερολιμένα, ανακαλύψτε τις ομορφιές της Μάνης, από το Λιμένι, το Οίτυλο και την Αρεόπολη, ως το Γύθειο και τον Διρό.

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή