Travel Secrets

Γερολιμένας: Με άρωμα Σικελίας

Γερολιμένας: Με άρωμα Σικελίας

Πέτρινα πυργόσπιταπράσινο που δεν έχει τέλος, νερά παραδεισένια, και γεύσεις …από Ελλάδα συνθέτουν ένα πάζλ που αναβλύζει φυσική ομορφιά και ηρεμία. Το γραφικό λιμανάκι του Γερολιμένα, στο παρελθόν αποτέλεσε το σπουδαιότερο εμπορικό λιμάνι της ευρύτερης περιοχής. Το όνομά του μάλιστα, σημαίνει «Ιερός Λιμήν» κι αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να μας δώσει μια εικόνα της δύναμής του.

Στην αγκαλιά μιας υπέροχης τοποθεσίας, στην Μέσα Μάνη, συγκεκριμένα στο μαγευτικό ακρωτήρι του Κάβο Γκρόσσο, ο Γερολιμένας, σας υποδέχεται αφότου διανύσετε περίπου 100 χμ. από την πόλη της Καλαμάτας και περίπου 50 χμ από το Γύθειο.

Χτισμένος ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, με μια παραλία γεμάτη μικρά οικογενειακά ταβερνάκια να τη «σκιάζουν», θυμίζει σκηνές κινηματογραφικής ταινίας με ανθρώπους που κυκλοφορούν ξυπόλυτοι, πλατσουρίζουν τις πατούσες τους, απολαμβάνουν τοπικές λιχουδιές και φορούν μόνιμα ένα χαμόγελο ξεγνοιασιάς

Εδώ θα απολαύσετε το πιο φρέσκο ψάρι που έχετε δοκιμάσει, θα παραδοθείτε σε ηλιοβασιλέματα ιδανικά με το βράχο του Κάβο Γκρόσσο να μοιάζει σημείο αναφοράς και να προκαλεί δέος κάθε φορά που το βλέμμα σας τον ανταμώνει και θα αφεθείτε σε όμορφα σοκάκια που δεν θα σταματήσουν να σας εντυπωσιάζουν με τα δείγματα τοπικής αρχιτεκτονικής και τα  εντυπωσιακά πυργόσπιτα.

Σημείο αναφοράς του Γερολιμένα, το ξενοδοχείο Kyrimai HotelΣτεγασμένο σε ένα πλήρως ανακαινισμένο κτηριακό συγκρότημα του 19ου αιώνα, λίγο πριν από το νοτιότερο σημείο της Μάνης, το Κυρίμαι συνδυάζει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με τις σύγχρονες ανέσεις.  Τα δωμάτια του ξενοδοχείου αντικρύζουν την κρυστάλλινη θάλασσα αλλά και το αγέρωχο τοπίο της περιοχής, ενώ η μοναδική κουζίνα του υιοθετεί ντόπια στοιχεία που έχουν αντέξει στον χρόνο, αλλά με μια μοντέρνα αισθητική. Αφεθείτε στον ήχο των κυμάτων που αγγίζουν απαλά την ακτή και ζήστε μια μοναδική εμπειρία διαμονής ακριβώς πάνω από τη θάλασσα. Κτισμένο πάνω στο κύμα, το ξενοδοχείο Κυρίμαι προσφέρει στους επισκέπτες του μια μοναδική εμπειρία, αφού μπορούν να νανουριστούν, σχεδόν κυριολεκτικά, από τον ήχο του παφλασμού που σκάει απαλά, ακριβώς δίπλα στο χώρο του ξενοδοχείου. Ζήστε ονειρεμένα καλοκαιρινά τριήμερα πάνω στο κύμα του Γερολιμένα από 220 ευρώ.

Η τιμή περιλαμβάνει:

  • 2 διανυκτερεύσεις για δύο άτομα
  • Πρωινό 
  • Free Wi-Fi
  • Όλους τους φόρους


Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή