Travel Secrets

Μετέωρα: Στους καλύτερους προορισμούς του κόσμου για να «μετρήσετε τα αστέρια»

Μετέωρα: Στους καλύτερους προορισμούς του κόσμου για να «μετρήσετε τα αστέρια»

Τα μαγευτικά Μετέωρα κέρδισαν μια θέση στη λίστα του National Geographic με τους καλύτερους προορισμούς του κόσμου για την παρατήρηση του έναστρου ουρανού. Το δημοσίευμα του περιοδικού που υπογράφει ο συντάκτης Babak A. Tafreshi, συγκεντρώνει τα καλύτερα μνημεία παγκοσμίως απ’όπου μπορείτε να «μετρήσετε τα αστέρια» με φόντο ένα μαγευτικό τοπίο.

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, «Αυτό θα μπορούσε να αποτελεί σκηνή από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Απομονωμένα μοναστήρια μοιάζουν να κρέμονται από την κορυφή τεράστιων φυσικών βράχων.» Μετέωρα σημαίνει αιωρούμενα μεταξύ ουρανού και γης, εξηγεί ο συντάκτης, επισημαίνοντας ότι τα Μετέωρα βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από την Καλαμπάκα και αποτελούν μια μαγευτική τοποθεσία απ’ όπου μπορεί να απολαύσει κανείς τον νυχτερινό έναστρο ουρανό, όπως κάνουν οι χιλιάδες μοναχοί που ζουν εδώ από τον 11ο αιώνα.

Δείτε ολόκληρη τη λίστα παρακάτω:

1. Chaco Canyon, Νέο Μεξικό

2. Almendres Cromlech, Πορτογαλία

3. Μετέωρα, Ελλάδα

4. Eθνικό Πάρκο Sibiloi, Κένυα

5. Κάστρο Alamut, Ιράν

6. Εθνικό Πάρκο Uluru-Kata Tjuta, Αυστραλία

7. Κοιλάδα Owens, Καλιφόρνια

8. Karahunj, Αρμενία 

Για τη διαμονή σας στα Μετέωρα, επιλέξτε το ξενοδοχείο Ananti City Resort, το καλύτερο city boutique hotel της ευρύτερης περιοχής, που βρίσκεται στις παρυφές της πόλης των Τρικάλων. Το Ananti City Resort συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τις πολυτελείς εγκαταστάσεις (spa, εστιατόριο, μπαρ) με τη δυνατότητα πολλαπλών εξορμήσεων στα Μετέωρα και τις τριγύρω περιοχές. 

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest! 

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή