Travel Secrets

Μύλος των Ξωτικών: Η μαγεία των Χριστουγέννων επιστρέφει στα Τρίκαλα

Μύλος των Ξωτικών: Η μαγεία των Χριστουγέννων επιστρέφει στα Τρίκαλα

Ήταν 9 Δεκεμβρίου του 2011 όταν ο Άη Βασίλης μεταμόρφωσε τον Μύλο Ματσόπουλου, στα Τρίκαλα, στο μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας, τον « Μύλο των Ξωτικών». Τα παλιά φουγάρα πήραν μπροστά και από τότε δουλεύουν ασταμάτητα, με μοναδικό σκοπό να προσφέρουν χαρά σε μικρούς και μεγάλους. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, από τις 26 Νοεμβρίου, κάτι καινούριο συμβαίνει στον Μύλο των Ξωτικών…

Μια νέα ιστορία που θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους σε μια άλλη εποχή! Πώς είναι άραγε οι πειρατές… Είναι όλοι άγριοι και τρομακτικοί, ή μήπως κάποιοι είναι φιλικοί και ευχάριστοι; Ταξιδεύουν μήνες και είναι πολύ κουρασμένοι, πέρασαν από πολλά λιμάνια, με τρικυμία και πολλές δυσκολίες, παρέα με παπαγάλους και μαϊμούδες, για να προλάβουν στις 26 του Νοέμβρη να βρίσκονται στα Τρίκαλα. Τα ξωτικά όμως το έμαθαν, προετοιμάζονται και κρύβουν καλά τον θησαυρό του Άη Βασίλη. Θα καταφέρουν άραγε οι πειρατές να τον βρουν; Πηδήξτε λοιπόν στο κατάστρωμα και το ταξίδι αρχίζει! Ρεσάλτο στην πρωτεύουσα των Χριστουγεννων!

Δείτε το πρόγραμμα εκδηλώσεων εδώ

Δωρεάν δράσεις

Το Καράβι των Πειρατών

Το εντυπωσιακότερο Πειρατικό Καράβι θα βρίσκεται στις όχθες του Ξωτικοποταμού του Μύλου. Ταξίδεψε από πολύ μακριά, μέσα σε τρικυμίες και καταιγίδες, πέρασε από πολλά λιμάνια του κόσμου και κατάφερε να βρίσκεται στο Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα! Ο Αρχιπειρατής , κρυμμένος στο καράβι του, στέλνει καθημερινά τους πειρατές του να εισβάλλουν στο Μύλο για να ανακαλύψουν τον καλά κρυμμένο θησαυρό του Άη-Βασίλη. Ακολουθήστε τους σε αυτό το μαγικό ταξίδι αναζήτησης…

 

Το Εργαστήρι Σοκολάτας

Οι Πειρατές δεν σταματούν πουθενά. Το Μυστικό για την «Αιώνια Πηγή Σοκολάτας» που αναβλύζει με τρόπο μοναδικό  από τη γή, έγινε πλέον γνωστό. Τώρα πια, όλοι γνωρίζουν ότι βρίσκεται κάτω από το σημείο όπου τα Ξωτικά δημιούργησαν το φετινό Παραμυθένιο Εργαστήρι Σοκολάτας! Θα καταφέρουν άραγε οι Πειρατές  να τη βρουν;


Το Σπίτι του Άη Βασίλη

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο αγαπημένος μας Άη-Βασίλης επιλέγει ένα από τα  πιο ονειρεμένα σημεία του πάρκου για να δημιουργήσει το καινούριο του  σπίτι του και να ανοίξει τη μεγάλη, ζεστή αγκαλιά του, στους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες.

 

Το Εργαστήρι Μαθητευόμενου Πειρατή

Καλώς ήλθατε στην πρώτη και μοναδική «Σχολή Πειρατείας» στον Μύλο των Ξωτικών. Ο Αρχιπειρατής με τους βοηθούς του, έστησαν ένα χώρο μαγικό, όπου οι μικροί μας επισκέπτες καλούνται να εκπαιδευτούν με τη βοήθεια του ΣΟΧΤ, στην αναρρίχηση, στην κατασκευή ναυτικού κόμπου και στη χρήση της ναυτικής πυξίδας, αποδεικνύοντας έτσι τις πειρατικές τους ικανότητες.


Το Ταχυδρομείο των Ξωτικών

To ταχυδρομείο των ξωτικών φέτος, θα αποτελέσει και πάλι την αφετηρία αμέτρητων ευχών και επιθυμιών. Τα πιο τυχερά παιδιά είναι αυτά που θα βρεθούν στο πραγματικό Ταχυδρομείο του Άη Βασίλη, στον Μύλο των Ξωτικών. Μικροί και μεγάλοι θα στείλουν το γράμμα τους με ένα τρόπο μαγικό. Παραλήπτης… ποιός άλλος, ο  Άη-Βασίλης!


Οι Πειρατές της PLAYMOBIL

Τα πιο αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών, τα PLAYMOBIL, επισκέπτονται τον «Μύλο των Ξωτικών», και προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους, σε ένα υπέροχο ταξίδι στα πιο αγαπημένα παιδικά όνειρα. Αυτά τα Χριστούγεννα μεταμορφωθείτε σε Πειρατές και Πειρατίνες στον πιο εντυπωσιακό Πειρατικό Παιδότοπο της PLAYMOBIL  παρέα με καράβια,παπαγάλους και πειρατές. Μαζί με τους φίλους σας, σαλπάρετε για τον κόσμο της φαντασίας και της Χριστουγεννιάτικης περιπέτειας με το εκπληκτικό καράβι της PLAYMOBIL!


Το Μουσείο Μανιταριών

Τι δουλειά έχει ο Άγιος Βασίλης αλλά και… ο Ηρακλής, οι Ορεάδες Νύμφες, ο θεός Πάνας και ο Ιούλιος Καίσαρας στο Μουσείο Μανιταριών του Μύλου και τι σχέση έχουν άραγε με τα μανιτάρια; Ανακαλύψτε τις ιστορίες τους και πολλά άγνωστα μυστικά για αυτόν τον υπέροχο κόσμο. Αφήστε τα μανιτάρια να σας εμπνεύσουν όπως έκαναν σε μικρούς και μεγάλους παραμυθάδες και ζωγράφους. Μη ξεχάσετε να αποτυπώσετε την έμπνευσή σας στο χαρτί παίρνοντας μέρος στον σχολικό διαγωνισμό ζωγραφικής και κρατήστε για πάντα την ανάμνηση του Μύλου βγάζοντας φωτογραφία με τα δύο υπέροχα ελάφια!


Ο Αλευρόμυλος των Ξωτικών

Το κεντρικό κτήριο με τη μεγάλη κατακόκκινη κορδέλα, φέτος ζωντανεύει από μια μεγάλη και απίθανα σκανδαλιάρικη παρέα. Μέσα σε ένα σκηνικό παραμυθιού, γεμάτο από απίθανες γεύσεις και λαχταριστά εδέσματα, οι Φουρναραίοι του Μύλου με τη βοήθεια των μικρών επισκεπτών, παρασκευάζουν με απλά συστατικά, ζωντανά μπροστά στα μάτια όλων, μοναδικές λιχουδιές, κρατώντας όμως καλά κρυμμένη τη μυστική συνταγή τους. Προσοχή, οι πειρατές εισβάλλουν καθημερινά για να «κλέψουν» ζεστό ψωμάκι… Άραγε θα τα καταφέρουν; 


Σχολικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής

Δεν ξεχνάμε να συμμετέχουμε στον Σχολικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής που διοργανώνεται στα πλάισια του Μύλου των Ξωτικών από το Μουσείο Μανιταριών. Δείτε τους όρους εδώ.


Ζωγραφική Προσώπου

Ένα από τα πιο αγαπημένα σημεία του Μύλου είναι και φέτος το σπίτι της Ζωγραφικής Προσώπου… με χρώματα, πινέλα και όλες τις χριστουγεννιάτικες εμπνεύσεις. Με τη μαγική αστερόσκονη και οικολογικά χρώματα, τα ξωτικά υπόσχονται να μεταμορφώσουν τα προσωπάκια όλων των επισκεπτών του Μύλου.

Διαμονή

Για τη διαμονή σας στα Τρίκαλα, επιλέξτε το ξενοδοχείο Ananti City Resort, μια ανάσα από τον Μύλο των Ξωτικών! Χτισμένο στις παρυφές της πόλης, το Ananti City Resort προσφέρει υπηρεσίες πέντε αστέρων και πολυτελείς εγκαταστάσεις όπως spa, εστιατόριο και bar. Απολαύστε ονειρεμένη διαμονή δύο διανυκτερεύσεων στα Τρίκαλα από 236 ευρώ με πρωινό και χρήση εγκαταστάσεων spa και νιώστε τη μαγική Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα της πόλης.


Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest! 

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή