Travel Secrets

Τρίκαλα Κορινθίας: Βόλτα σε τρεις λίμνες

Τρίκαλα Κορινθίας: Βόλτα σε τρεις λίμνες

Photo credits: Ανδρέας Γεωργόπουλος

Τα Τρίκαλα Κορινθίας, «αγκαλιασμένα» από την πλούσια βλάστηση της τριγύρω περιοχής, προσφέρονται για μια αυθεντική εμπειρία απόδρασης με πολλαπλές δραστηριότητες στην ορεινή φύση. Οι λίμνες των Τρικάλων Κορινθίας, πραγματικά στολίδια, δέχονται πληθώρα επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Πάμε να βολτάρουμε στη λίμνη Δασίου, τη λίμνη Δόξα αλλά και τη Στυμφαλία, να εντυπωσιαστούμε από την ομορφιά τους και να γνωρίσουμε την ιστορία τους!

Λίμνη Δασίου

Στους βορειοδυτικούς πρόποδες του όρους Κυλλήνη σε υψόμετρο 1480 μέτρων βρίσκεται η λίμνη Δασίου. Η λίμνη δημιουργείται ανά εποχές. Εκεί αλλά και σε όλη την Ζήρεια η χλωρίδα και η πανίδα είναι εντυπωσιακή. Βελανιδιές, έλατα, μενεξέδες, μανιτάρια, σπάνια λουλούδια και φυτά συμβιώνουν με λαγούς, σπάνια αρπακτικά πουλιά, άγριες αγελάδες, νυφίτσες, άγρια άλογα και αλεπούδες. Βρίσκεται σε απόσταση 10' από το Αθλητικό Κέντρο Ζήρειας.

Λίμνη Δόξα

Photo credits: Ανδρέας Γεωργόπουλος

Η τεχνητή λίμνη Δόξα δημιουργήθηκε το 1995 με την κατασκευή φράγματος 710μ. και έφερε την απόλυτη ισορροπία στην πεδιάδα του Φενεού. Μέσα στην λίμνη είναι κτισμένο το εκκλησάκι του Άγιου Φανουρίου. Εκεί βρισκόταν το παλαιό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, που μετακινήθηκε στη σημερινή του θέση το 1693, εξαιτίας της ανόδου της στάθμης των υδάτων. TIP : Μπορείτε να κάνετε περίπατο από την Λίμνη Δόξα έως την Μονή Αγίου Γεωργίου ή να κατευθυνθείτε προς το χωρίο του Φενεού απολαμβάνοντας την μαγευτική διαδρομή. Προμηθευτείτε μέλι από του παραγωγούς που θα βρείτε στο δρομάκι που οδηγεί στο εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου.

Λίμνη Στυμφαλία

Η λίμνη της Στυμφαλίας έχει συνδεθεί με πολλούς μύθους. Βρίσκεται ανάμεσα στο μεγάλο βουνό της Κυλλήνης (Ζήρεια) και το όρος Ολίγυρτος. Το βάθος της είναι περίπου 10 μέτρα, έχει γλυκό νερό και η έκτασή της απλώνεται σε 7.700 στρέμματα το χειμώνα και 3.500 στρέμματα το καλοκαίρι . Το όνομα της περιοχής οφείλεται στον Στύμφαλο, γιο του βασιλιά Αρκάδα. Κατά την μυθολογία στην λίμνη ο Ηρακλής εκπλήρωσε τον 6ο άθλο του εξολοθρεύοντας τις Στυμφαλίδες Όρνιθες που κατοικούσαν εκεί και δημιουργούσαν προβλήματα στην περιοχή. Μέσα στη λίμνη υπάρχουν φυσικές καταβόθρες που διοχετεύουν το νερό σε σήραγγες για την ύδρευση της πεδιάδας. Η Στυμφαλία αποτελεί ένα από τους σπάνιους υδροβιότοπους της Πελοποννήσου καθώς είναι καταφύγιο για 133 είδη προστατευόμενων πουλιών, απειλούμενων υπό εξαφάνιση και πολλών μεταναστευτικών πουλιών.

Για τη διαμονή σας στα Τρίκαλα Κορινθίας, επιλέξτε το Πλειάδων Γη, το ξενοδοχείο-διαμάντι της Πελοποννήσου που αποτελεί από μόνο του ακόμη έναν λόγο για να επισκεφθείτε τα Τρίκαλα Κορινθίας. 

Σε απόσταση μόλις μιάμισης ώρας από την Αθήνα, το Πλειάδων Γη Mountain Resort & Spa, το ξενοδοχείο-ορισμός της προσιτής πολυτέλειας και του μοντέρνου ύφους που σέβεται την παράδοση, θα αποτελέσει το ιδανικό σας καταφύγιο στην περιοχή. Εκεί, θα παρασυρθείτε από τη μαγεία που αποπνέουν οι εσωτερικοί χώροι, ενώ θα σκλαβωθείτε από τις 5* υπηρεσίες που σας προσφέρονται. Παραδοθείτε στην πολυτέλεια του Πλειάδων Γη και βιώστε την απόλυτη εμπειρία φιλοξενίας στα Τρίκαλα Κορινθίας. 

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest! 

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή