Travel Secrets

Αυθεντικό Πάσχα στη Μάνη

Αυθεντικό Πάσχα στη Μάνη

Το Πάσχα επισκεπτόμαστε τη Μάνη όχι μόνο για την πανέμορφη ανοιξιάτικη φύση της, αλλά και για τα ξεχωριστά ήθη και έθιμά της, που μας χαρίζουν μαγικές εμπειρίες. Απολαύστε τα!

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά έθιμά της Μάνης είναι το ζύμωμα. Τη Μεγάλη Πέμπτη, οι νοικοκυρές ζυμώνουν τις παραδοσιακές λαμπριάτικες κουλούρες, ενώ το μυστικό της επιτυχίας τους είναι το επτάζυμο ζυμάρι.

Τη Μεγάλη Παρασκευή, παρακολουθήστε την περιφορά του Επιταφίου στην Αρεόπολη, το νέο Οίτυλο και το Καραβοστάσι, σε ένα κατανυκτικό κλίμα. Το βράδυ της Ανάστασης, παρακολουθήστε το μαγευτικό θέαμα των βεγγαλικών στον ουρανό της Μάνης. Επισκεφθείτε το Λεωνίδιο, για μια ξεχωριστή εμπειρία Ανάστασης...Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Λεωνιδίου, στο άκουσμα του «Χριστός Ανέστη», αφήνουν ελεύθερα χιλιάδες χρωματιστά αερόστατα, τα οποία γεμίζουν τον ουρανό με φωτεινές κουκίδες, δημιουργώντας ένα φαντασμαγορικό και κατανυκτικό θέαμα! Φυσικά, βεγγαλικά και βαρελότα συντροφεύουν τα αερόστατα στο ταξίδι τους προς τον ουρανό.

Την Κυριακή του Πάσχα, στις δύο το μεσημέρι χτυπούν οι καμπάνες για τη Δεύτερη Ανάσταση, ενώ μετά τη Λειτουργία σειρά έχει το κάψιμο του Ιούδα. Τη Δευτέρα του Πάσχα, τηρείται το ξεχωριστό μανιάτικο έθιμο της Λιτανείας, όπου οι πιστοί ακολουθούν τους ιερείς κρατώντας εικόνες και σταυρούς. 

Για τη διαμονή σας στη Μάνη, επιλέξτε το πανέμορφο, ιστορικό ξενοδοχείο Κυρίμαι Hotel, που βρίσκεται στο γραφικό λιμανάκι του Γερολιμένα. Από τις 29 Απριλίου ως τις 3 Μαΐου, απολαύστε 4 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο που είναι κάτι παραπάνω από ακόμα ένα boutique hotel, με 440 ευρώ.

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή