Travel Secrets

Σαντορίνη: Πνευστά σας ...ξεναγούν σε εντυπωσιακό Πύργο του 13ου αιώνα!

Σαντορίνη: Πνευστά σας ...ξεναγούν σε εντυπωσιακό Πύργο του 13ου αιώνα!

Η Σαντορίνη ανέκαθεν παρέδιδε μαθήματα πολιτισμού και κουλτούρας, τα τελευταία ωστόσο χρόνια μας εκπλήσσει διαρκώς και ευχάριστα! Φέτος το καλοκαίρι, μια μοναδική έκθεση στον Πύργο La Ponta, επιμελημένη από τον Γιάννη Πανταζή και την Άρτζη Κακίση, έχει κεντρίσει ήδη το ενδιαφέρον του κόσμου!

Ένα χιλιόμετρο μακριά από τον προϊστορικό αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου , μέσα στο ομώνυμο ενετικό Καστέλι, έχετε τη δυνατότητα να ξεναγηθείτε σε ένα άριστα διατηρημένο Πύργο του 13ου αιώνα, στον οποίο φιλοξενείται έκθεση και εργαστήριο τσαμπούνας, ενός είδους λαϊκού ασκαύλου, καθώς και άλλων παραδοσιακών ελληνικών οργάνων.

Η έκθεση περιλαμβάνει τσαμπούνες κατασκευασμένες από όλους σχεδόν τους σύγχρονους κατασκευαστές των Κυκλάδων, των Δωδεκανήσων και της Κρήτης, παρουσιάζει και παλιά όργανα από τη Θήρα, ενώ το εργαστήριο είναι ο μοναδικός στις μέρες μας χώρος παρασκευής τσαμπούνας.

Η ξενάγησή σας εδώ περιλαμβάνει μια ιστορική αναδρομή του Πύργου και της καταγωγής της τσαμπούνας, παρουσίαση των χώρων αλλά και μουσική παράσταση! Κατά την επίσκεψή σας στην Σαντορίνη η επίσκεψη στον πύργο La Ponta πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριληφθεί στα must do σας!

TIP: Συνδυάστε την επίσκεψή σας εδώ με τον περίφημο αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου που άνοιξε φέτος τον Απρίλιο (12/04/2012), όταν ολοκληρώθηκε και το νέο στέγαστρο. Ο χώρος είναι επισκέψιμος καθημερινά 10.00 – 17.00.

 INFO: La Ponta, Καστέλι Ακρωτηρίου, τηλ. 22860 85374, www.laponta.gr

Ημέρες & Ώρες λειτουργίας (για την ξενάγηση) καθημερινα 12.00-12.45 & 18.00 -18.45/ (γενικά) καθημερινά 10.00-14.00 & 17.00-20.00

Τιμή εισιτηρίου: €7 (για την ξενάγηση), ελεύθερη είσοδος (γενικά)

 

Από τη Νάντια Μασσαχού (press@tresorhotels.com)

 

Από: Νάντια Μασσαχού

 
 

Φωτογραφίες

επιστροφή