Travel Secrets

Σαντορίνη με 2 τροχούς: Γίνεται και μας αρέσει πολύ

Σαντορίνη με 2 τροχούς: Γίνεται και μας αρέσει πολύ

Πολύχρωμα τοπία και ηφαιστειακή γαλήνη. Αίσθηση ελευθερίας και κορύφωση της αδρεναλίνης μέσω της ταχύτητας. Μυρωδιές. Εικόνες. Μα και το breathtaking της καλντέρας.

Το cycling Santorini δεν έχει καιρό που έχει αναρτηθεί. Αρκεί όμως για γεννήσει αυτό το πολυπόθητο “θέλω κι εγώ” που πάντα μας προετοιμάζει για πρωτότυπες, ταξιδιωτικές περιπέτειες.

Αν ανέβεις στη σέλα και κάνεις γρήγορο πετάλι από τα Φηρά ως την Οία, εκεί ποδηλατώντας δίπλα από την απότομη χαράδρα του δρόμου νιώθεις πράγματι λες και πετάς στον ουρανό.

Οι διαδρομές στη Σαντορίνη, όπως άλλωστε και οτιδήποτε άλλο στο νησί, είναι επικίνδυνα όμορφες μιας και πάντα κάτι υπάρχει να μας τραβήξει την προσοχή, πάντα μπροστά μας στέκεται μια ομορφιά και πάντα βρίσκεσαι μπροστά από ένα αξιοθέατο.

Αν είστε λοιπόν ποδηλάτες στο νησί, δεν έχετε παρά να απολαύσετε μια από τις πιο ιδιαίτερες ποδηλατοβόλτες που θα έχετε κάνει ποτέ. Δεν χρειάζεται να τρέχετε ούτε να είστε απόλυτα προσηλωμένοι στην άσκηση.

Ένας καφές πλάι στη θάλασσα, μια στάση την ώρα του ηλιοβασιλέματος στην καλντέρα, μια γρήγορη βουτιά αν το επιτρέπει ο καιρός, ακόμη και μερικά βήματα στον άγριο Κολούμπο, στην πρωτοφανή κόκκινη παραλία ή ακόμη και την εντυπωσιακή μαύρη άμμο του Περιβόλου, αρκούν για να γεμίσουν το μάτι και την ψυχή με εικόνες και στιγμές που θα θυμάστε για πάντα.

Κι όταν ανεβείτε πάλι στο ποδήλατο, η διαδρομή προς τον Προφήτη Ηλία θα σας ανταμείψει. Εκεί, στο ψηλότερο σημείο της Καλλίστης, αποκτούμε με μιας την ανάγλυφη αίσθηση του τόπου που πατάμε και ξεκουράζουμε τα μάτια μας στον πολύτιμο πράσινο αμπελώνα της Θηραϊκής γης.

Η συνέχεια, είναι από το Ακρωτήρι ως το Φάρο. Και είναι “φτιαγμένη” για ψυχική ηρεμία. Κάντε μια βόλτα και θα το διαπιστώσετε.

Για περισσότερες διαδρομές με ποδήλατο στη Σαντορίνη και αναλυτικές χιλιομετρικές αποστάσεις και βαθμούς δυσκολίας πατήστε εδώ. 

Από: Ελενη Νικολούλια

 
 

επιστροφή