Travel Secrets

Ο σουρεαλισμός ... στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην Άνδρο, σε μια έκθεση που θα συζητηθεί!

Ο σουρεαλισμός ... στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην Άνδρο, σε μια έκθεση που θα συζητηθεί!

Με μια δυναμική και άκρως ενδιαφέρουσα  έκθεση που θα διαρκέσει από την 1η Ιουλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου, καλωσορίζει το καλοκαίρι, το  Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Β. & Ε. Γουλανδρή στην Άνδρο. Ο τίτλος της, «Προσεγγίζοντας τον Σουρεαλισμό» μαρτυρά την ενασχόληση και παρουσίαση ενός από τα σημαντικότερα και ανατρεπτικότερα καλλιτεχνικά κινήματα του 20 ου αι.

Μέσα από 100 περίπου εκθέματα –κολλάζ, ζωγραφικά έργα, γλυπτά, κατασκευές, χαρακτικά, φωτογραφίες- καθώς και αρχεία εξαιρετικού ενδιαφέροντος, οι επισκέπτες της έκθεσης θα «προσεγγίσουν τον σουρεαλισμό», μέσα από έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Συγκεκριμένα, θα έχετε τη δυνατότητα να «περιηγηθείτε» σε έργα ιστορικών ονομάτων του σημαντικού πρωτοποριακού κινήματος, από τους Αντρέ Μπρετόν, Λουίς Αραγκόν, Πολ Ελιάρ, Μαξ Ερνστ, Χουάν Μιρό, Αντρέ Μασόν, Ρενέ Μαγκρίτ, Μαν Ρέι, Ιβ Τανγκί κ.ά., μέχρι αυτούς που προσχώρησαν στη συνέχεια, όπως τους Σαλβαντόρ Νταλί, Βίκτορ Μπράουνερ, Βιλφρέντο Λαμ, Ρομπέρτο Μάτα, Μέτερ Οπενχαΐμ κ.ά. Αυτό στην ουσία είναι και το πρώτο μέρος της έκθεσης, ενώ στο δεύτερο θα γίνεται λογοτεχνική και εικαστική αναφορά στα ονόματα που συγκρότησαν τον ελληνικό υπερρεαλισμό.

Στα πλαίσια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν και φέτος συμπληρωματικές εκδηλώσεις, όπως η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα το σουρεαλισμό και ομιλητές εξέχουσες προσωπικότητες των γραμμάτων και συντονίστρια όπως κάθε χρόνο την Πρύτανη κυρία Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ.

Περισσότερες πληροφορίες:

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή
Χώρα,Άνδρος , τηλ. 22820 22444, www.moca-andros.gr

 

Από: Νάντια Μασσαχού

 
 

Φωτογραφίες

επιστροφή