Travel Secrets

Φώτα, κάμερες, Πηγές Καλλιθέας: Ποιος ξέχασε πως η Ρόδος είναι σταρ;

Φώτα, κάμερες, Πηγές Καλλιθέας: Ποιος ξέχασε πως η Ρόδος είναι σταρ;

Φύση, αρχιτεκτονική και ιστορία γίνονται ένα, δημιουργώντας ένα κινηματογραφικό σκηνικό που μόνο στο “Nησί του Ήλιου” θα μπορούσε να στηθεί.

Δεν είναι μόνο η μνημειακή αρχιτεκτονική του χώρου αυτή που τον κάνει μοναδικό. Είναι τα μωσαϊκά που φτιάχτηκαν κομματάκι, κομματάκι, είναι η αίθουσα της Ροτόντας που σε κάνει να ακούς το γάργαρο ήχο που κάποτε ανάβλυζε χάρη στα ιαματικά νερά. Μα πέρα απ’ αυτά, είναι το γέλιο της Αλίκης Βουγιουκλάκη που αντηχούσε στο χώρο όταν γύριζε το “Δόλωμα”, μα και οι αξεπέραστες ατάκες της Αγκάθα Κρίστι στο “Τρίγωνο της Ρόδου”.

Είναι τα τρομερά “Κανόνια του Ναβαρόνε” μα και το συρτάκι του “Ζορμπά” που στήθηκε εδώ πριν τόσα χρόνια. Είναι όλα τα παραπάνω και είναι προσβάσιμα, καθημερινά σε ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Ρόδου.

Τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων της Καλλιθέας έγιναν από τους Ιταλούς το 1929 και έκτοτε αποτέλεσαν τον πρώτο προορισμό ανθρώπων που αναζητούσαν ίαση από τα ιαματικά νερά των πηγών αλλά και επιστημόνων απ’ όλο τον κόσμο. Αργότερα, οι Πηγές χρησιμοποιήθηκαν ως φυσικό σκηνικό από τον ελληνικό και παγκόσμιο κινηματογράφο, ενώ από το 2007, με την ολοκλήρωση της αναστήλωσής τους, δεν έδωσαν απλώς ένα επιπλέον κίνητρο για να επισκεφτούμε τη Ρόδο αλλά και ένα θέλγητρο άξιο θαυμασμού σε κάθε γωνιά της γης που κάθε χρόνο επισκέπτονται εκατομμύρια τουρίστες.

Στα highlights, σημειώνουμε τη Ροτόντα με την ύψους 14μ. θόλο της και την περίτεχνη διακόσμηση η οποία χρησιμοποιείται τόσο στον εσωτερικό της χώρο για εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, όσο και στον μοναδικό εξωτερικό της, που βλέπει κατευθείαν στη θάλασσα και όπου οργανώνονται κατά καιρούς συναυλίες, παραστάσεις και δεκάδες επιπλέον εκδηλώσεις πολιτισμού.

Άλλωστε, οι Πηγές της Καλλιθέας απέχουν μόλις 9 χλμ από την Πόλη της Ρόδου και μάλιστα διαθέτουν και μια από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού, ενώ υπάρχει ακόμα και καφέ για να ολοκληρωθεί η βόλτα σας με τον ιδανικότερο τρόπο. 

Από: Eleni Nikoloulia

 
 

επιστροφή