Travel Secrets

5 λόγοι να επισκεφθείτε τη Ρόδο το φθινόπωρο

5 λόγοι να επισκεφθείτε τη Ρόδο το φθινόπωρο

Με άρωμα ιπποτικό, κοσμοπολίτικο και ταυτόχρονα παραδοσιακό, η Ρόδος, η πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα νησιά για Έλληνες και ξένους τουρίστες. Το ήπιο, γλυκό κλίμα των Δωδεκανήσων καθιστά τη Ρόδο ιδανική για επίσκεψη το φθινόπωρο, για μια διαφορετική απόδραση από τις άλλες, μακρυά από τις ορδές τουριστών του καλοκαιριού. Κι αν το ήπιο κλίμα και η χαλαρή ατμόσφαιρα της «ντίβας» των Δωδεκανήσων το φθινόπωρο δεν σας είναι αρκετά, σας δίνουμε ακόμη 5 λόγους να οργανώσετε την επόμενη εξόρμηση σας στο κοσμοπολίτικο νησί.

1. Βόλτα στην παλιά πόλη με άρωμα ιπποτικό

Παρασυρθείτε στα μεσαιωνικά μονοπάτια της Παλιάς Πόλης με τα ατμοσφαιρικά στέκια, τις καλοδιατηρημένες επιβλητικές πύλες, τη μυστηριακή κατοικία του Μεγάλου Μαγίστρου και τα σημαντικά αξιοθέατα. Γνωρίστε την οδό των Ιπποτών με τα πανέμορφα επιβλητικά κτήρια και ανακαλύψτε το «Καστέλλο», ένα από τα πρώτα κτίρια από την εποχή των ιπποτών. Από την πλατεία Ιπποκράτους, περπατήστε την οδό Αριστοτέλους αλλά και την οδό Σωκράτους και γνωρίστε το Σουλεϊμανιέ τζαμί και τον πύργο του ρολογιού. Αφεθείτε στην ομορφιά της παλιάς πόλης και «βουτήξτε» στη μεσαιωνική της αίγλη.

2. Εξερεύνηση στα χωριά

Photo by Nikos Christodoulou

Το φθινόπωρο αφιερώστε τον χρόνο σας στα πανέμορφα χωριά του νησιού, αντί για τις παραλίες. Επισκεφθείτε τις παραμυθένιες Φάνες, το χωριό με τα χρωματιστά σπίτια και δρομάκια, τον διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό της Κοσκινούς με τα πολύχρωμα ροδίτικα σπίτια , την πανέμορφη Λαχανιά με τα άσπρα σπιτάκια με μπλε πόρτες και παραθυρόφυλλα και την κωμόπολη του Αρχάγγελου με τη διάσημη Παναγία της Τσαμπίκας. Μη χάσετε επίσης τη Λίνδο, την όμορφη Κυκλαδίτισσα του νησιού για βόλτα στα γραφικά στενά και μια επίσκεψη στην Ακρόπολη.

3. Πεζοπορικές διαδρομές

Photo by Belgium Imaging

Αν είστε λάτρεις της πεζοπορίας, η Ρόδος προσφέρει υπέροχες διαδρομές για να αναλύψετε το νησί το φθινόπωρο.  Επιλέξτε τη διαδρομή από το χωριό Σάλακος ως τη Μονή Προφήτη Ηλία, ένα μικρής δυσκολίας μονοπάτι περιτριγυρισμένο από πλούσια βλάστηση, στο οποίο θα συναντήσετε τις πηγές με το εξαιρετικής ποιότητας νερό της Ρόδου. Θα καταλήξετε στο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία σε υψόμετρο 610 μέτρων. Ακόμα μία πολύ ευχάριστη διαδρομή ξεκινά από τη βόρεια είσοδο της Κοιλάδας των Πεταλούδων και μετά από 1.300 μέτρα καταλήγει στην Ιερά Μονή της Παναγίας της Καλόπετρας, όπου θα περπατήσετε ανάμεσα σε μικρούς καταρράχτες και λιμνούλες, ενώ θα συναντήσετε τις διάσημες πεταλούδες.

4. Βόλτα στα μουσεία

Ανακαλύψτε τα εξαιρετικά ενδιαφέροντα μουσεία της Ρόδου, όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο (κτίριο του Νοσοκομείου των Ιπποτών), το Βυζαντινό Μουσείο, τη Δημοτική Πινακοθήκη με τη πλούσια συλλογή νεοελληνικής ζωγραφικής στην Παλιά Πόλη της Ρόδου, αλλά και το Ενυδρείο, τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου με σπάνια εκθέματα.

5. Ημερήσιες εκδρομές στα κοντινά νησιά

Photo by Moja Grčka Sajt

Τώρα  είναι η ιδανική αφορμή για να κάνετε μια ημερήσια εκδρομή στα κοντινά νησιά, που συνδέονται ακτοπλοϊκώς με τη Ρόδο. Ανακαλύψτε τη Σύμη, τη Χάλκη, την Τήλο και το Καστελλόριζο, για μια εκδρομή γεμάτη χρώματα και αρώματα από τα Δωδεκάνησα.

Για τη διαμονή σας στη Ρόδο, επιλέξτε το Avalon Boutique Hotel, που βρίσκεται στην καρδιά της Μεσαιωνικής Πόλης, μια ανάσα από το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου. Παραδοθείτε στην απαράμιλλη μεσαιωνική αισθητική του Avalon Boutique Hotel και αφεθείτε να σας παρασύρει σε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο. Απολαύστε δύο διανυκτερεύσεις στο Avalon Boutique Hotel από 238 ευρώ.

Για τη διαμονή σας στη Λίνδο, επιλέξτε το Melenos Lindos Luxury Suites από 396 ευρώ τις δύο διανυκτερεύσεις. Οι 12 σουίτες του ξενοδοχείου, φέρουν η κάθε μία τον δικό της ξεχωριστό διακοσμητικό χαρακτήρα και «αγκαλιάζονται» από την ίδια κοινή παραδοσιακή αρχιτεκτονική του 17ου αιώνα, καθώς και την ίδια μοναδική θέα στο Αιγαίο και την μακρινή ακτογραμμή.

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts στο Twitter και στο Pinterest

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή