Travel Secrets

Κοιλάδα Φλαμπουρίτσας: Είπε κάποιος ότι το φθινόπωρο πέφτουν τα φύλλα;

Κοιλάδα Φλαμπουρίτσας: Είπε κάποιος ότι το φθινόπωρο πέφτουν τα φύλλα;

Το μέρος απ’ όπου πηγάζει ο ποταμός Σύθας. Το σημείο που χωρίζει τη Μεγάλη από τη Μικρή Ζήρεια. Ο τόπος όπου θα πατήσεις ορεινά, μεσογειακά εδάφη, θα αντικρίσεις απόκρημνα βράχια, σπήλαια και πράσινα, μα τόσο πράσινα δάση.

Αυτή είναι η Κοιλάδα της Φλαμπουρίτσας. Ένα σημείο με όνομα χαριτωμένο, ένας βιότοπος από τους σημαντικότερους της Πελοποννήσου και όλα αυτά σε απόσταση μόλις 1,5 ώρας από την Αθήνα.

Προστατεύεται από το δίκτυο Natura 2000 και χωρίζει τη Ζήρεια σε δύο διακριτικούς, ορεινούς όγκους. Παρουσιάζει τρομερή βιοποικιλότητα και αυτό την καθιστά το επίκεντρο της ευρύτερης περιοχής. Από τη Φλαμπουρίτσα, πηγάζει ο ποταμός Σύθας, ο οποίος καταλήγει στη θάλασσα του Ξυλοκάστρου, ενώ στην καταπράσινη γη της, βρίσκει καταφύγιο ένας σημαντικός αριθμός αλεπούδων, νυφίτσων, ασβών, κουναβιών μα και σκαντζόχοιρων.

Μια βόλτα κατά μήκος της, μας φέρνει σε επαφή όχι μόνο με μια αυθεντική μορφή φύσης, αλλά και με πυκνά δάση πλατάνου και κωνοφόρων που μοιάζουν να έχουν στήσει ένα αξεπέραστο φεστιβάλ με πρωταγωνιστή τη σπάνια χλωρίδα.

Και ένα tip: Το φθινόπωρο αποτελεί την ιδανικότερη περίοδο για να τη διασχίσετε. Μήπως ήρθε η ώρα να ετοιμάσουμε βαλίτσες;

Από: Eleni Nikoloulia

 
 

επιστροφή