Travel Secrets

Καλοκαιρινή εξόρμηση στα Τρίκαλα

Καλοκαιρινή εξόρμηση στα Τρίκαλα

Βραδινές ρομαντικές βόλτες στις όχθες του ποταμού Ληθαίου, περίπατοι στα γραφικά στενά του Βαρουσίου, ποδηλατάδες στις ευθείες του κάμπου αλλά και απολαυστικά γεύματα με τοπικά προϊόντα στις παραδοσιακές ταβέρνες. Τα Τρίκαλα είναι ένας μαγευτικός προορισμός που εκπέμπει ταυτόχρονα μία ιδιαίτερη μίξη ανατολίτικου και ευρωπαϊκού αρώματος, χωρίς να αρνιέται την αυθεντική ελληνικότητά του. Παράλληλα, έχοντας ως βάση την πανέμορφη πόλη των Τρικάλων, μπορείτε να κάνετε υπέροχες εξορμήσεις σε εκπληκτικούς προορισμούς όπως τα Μετέωρα, η Καλαμπάκα, η Ελάτη αλλά και η λίμνη Πλαστήρα.

Ξεκινήστε την εξόρμησή σας στα Τρίκαλα κάνοντας check in στο εκπληκτικό ξενοδοχείο της συλλογής της Tresor Hotels & Resorts, Ananti City Resort. Χτισμένο στις παρυφές της πόλης των Τρικάλων, στο Λογγάκι, αγναντεύει με δέος την ευρύτερη περιοχή και τον πανέμορφο Θεσσαλικό κάμπο. Πρόκειται για ένα σύγχρονο και πολυτελές "καταφύγιο" για όσους αναζητούν έναν συνδυασμό σύγχρονων ανέσεων και πληθωρικών παροχών με το ασύγκριτο πλεονέκτημα των δεκάδων επιλογών για εξορμήσεις around. Διαθέτει 15 δωμάτια και 3 σουίτες, που στην πλειοψηφία τους προσφέρουν μοναδική θέα, ενώ το design τους χαρακτηρίζεται από λιτές γραμμές και μοντέρνο, διάχυτο touch.


Στη συνέχεια διασχίστε το Βαρούσι, την γραφική παραδοσιακή συνοικία της πόλης των Τρικάλων, για να θαυμάσετε τα παλιά τουρκικά σπίτια, βαμμένα σε έντονα χρώματα, που χτίστηκαν κυρίως τον 17
ο και 18ο αιώνα. Μετά το Βαρούσι, θα φτάσετε στην πύλη του Φρούριου και στο Ρολόι που είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης. Τριάντα τρία μέτρα ύψος και αμέτρητα σκαλιά, αλλά το λαχάνιασμα αξίζει τον κόπο. Μη χάσετε την ευκαιρία να κάνετε μια βόλτα παράλληλα με το ποτάμι, δίπλα σε ερωτευμένα ζευγάρια και ρομαντικές ψυχές που κοιτούν τα νερά. Παράλληλα, νιώστε σαν να βρίσκεστε στο Άμστερνταμ, κάνοντας ποδήλατο στα Τρίκαλα, όπως ακριβώς οι ντόπιοι.

Επισκεφθείτε τα μαγευτικά Μετέωρα που βρίσκονται σε απόσταση μόλις 20 χιλιομέτρων από τα Τρίκαλα. Απαθανατίστε τα Μετέωρα με δεκάδες κλικ στην κάμερά σας και θαυμάστε το δεύτερο μεγαλύτερο μοναστηριακό συγκρότημα στην Ελλάδα, με πρώτο το Άγιο Όρος. Έξι μοναστήρια παραμένουν ακόμα σε λειτουργία τα οποία από το 1988 συγκαταλέγονται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCOΠάρτε μια ανάσα δροσιάς στην υπέροχη Ελάτη, που σε υψόμετρο 900 μέτρων, πνιγμένη μέσα στα έλατα, μοιάζει βγαλμένη από παραμύθι με ξωτικά και νεράιδες. Τέλος, μην παραλείψετε να κάνετε μια εξόρμηση στην πανέμορφη Λίμνη Πλαστήρα. Στην περιοχή θα βρείτε σημαντικά αξιοθέατα, όπως μοναστήρια, το βοτανικό κήπο, σπήλαια αλλά και σημεία που προσφέρουν πανοραμική θέα στη λίμνη Πλαστήρα.

Από τις 10 έως τις 12 Ιουλίου, αποδράστε στα Τρίκαλα και στο Ananti City Resort. Απολαύστε δύο διανυκτερεύσεις στη Σουίτα με πανοραμική θέα του Ananti με 420 ευρώ.

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts στο Twitter και στο Pinterest

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή