Travel Secrets

Όλα όσα δεν πρέπει να χάσετε στη Ρόδο!

Όλα όσα δεν πρέπει να χάσετε στη Ρόδο!

Με άρωμα ιπποτικό, κοσμοπολίτικο και διαχρονική αίγλη, η Ρόδος αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ελλάδα. Το πανέμορφο νησί μας παρασύρει στα μεσαιωνικά μονοπάτια της Παλιάς Πόλης με τα ατμοσφαιρικά στέκια, τις καλοδιατηρημένες επιβλητικές πύλες, την μυστηριακή κατοικία του Μεγάλου Μαγίστρου και τα σημαντικά αξιοθέατα.  Μάθετε όλα όσα δεν πρέπει να χάσετε στο νησί της Ρόδου και απολαύστε μια απόδραση διαφορετική από τις άλλες.

1.Την Παλιά Μεσαιωνική Πόλη. Αποτελεί δημιούργημα του τάγματος των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη και μνημείο παγκόσμιας κληρονομίας της UNESCO. Διαθέτει 10 εισόδους:  γνωρίστε την οδό των Ιπποτών με τα πανέμορφα επιβλητικά κτήρια, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, το ανακαινισμένο τούρκικο λουτρό –Γενί Χαμάμ- στην πλατεία Αρίωνος της παλαιάς πόλης που σήμερα λειτουργεί ως δημοτική επιχείρηση (καθημερινά).

2.Το Αρχαιολογικό Μουσείο (κτήριο του Νοσοκομείου των Ιπποτών), το Βυζαντινό Μουσείο και τη Δημοτική Πινακοθήκη με τη πλούσια συλλογή νεοελληνικής ζωγραφικής στην Παλιά Πόλη της Ρόδου.

3.Το Κάστρο της Μονόλιθου, που θεωρείται ένα από τα καλύτερα διατηρημένα μεσαιωνικά κάστρα.

4. Τις Πηγές της Καλλιθέας, με τις αναπαλαιωμένες ιταλικές εγκαταστάσεις ιαματικών λουτρών που σήμερα λειτουργούν ως κέντρο πολιτισμού και ψυχαγωγίας.

5. Τις Επτά Πηγές, 3 χλμ ανατολικά από τα Κολύμπια. Θα βρεθείτε σε έναν χώρο «βουτηγμένο» στο πράσινο, ιδανικό για περπάτημα, ενώ στο νότιο τμήμα του υπάρχει τεχνητή λίμνη στην οποία μπορείτε να φτάσετε είτε μέσω τούνελ, είτε μέσω ενός μονοπατιού.

 6. Τα χωριά του νησιού. Επισκεφτείτε οπωσδήποτε τις Φάνες -το χρωματιστό χωριό της Ρόδου-,  τη Λαχανιά, τη Κοσκινού και τον Αρχάγγελο.

7. Τις υπέροχες παραλίες. Μην χάσετε όσες ακολουθούν: Οι… οργανωμένοι προτιμείστε την Έλλη, την Ιαλυσό, την Κολύμπια, το Φαληράκι, οι δραστήριοι τις, Γεννάδι, Πρασονήσι, οι οικογενειακοί τύποι τις, Τσαμπίκα, Αφάντου, Βλυχά, Κάλαθο και οι «ψαγμένοι» τις, Άγιο Γεώργιο, Καλλιθέα, Κιοτάρι, Χαράκι, Άγιο Παύλο, Άντονι Κουίν και Αγία Αγαθή.

8. Την Κοιλάδα των Πεταλούδων, που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από την Πόλη. Η φύση στα καλύτερα της και άπειρες πεταλούδες περιμένουν να αποθανατιστούν από το φωτογραφικό σας φακό. Καθημερινά 08.00-19.00, Τιμή: €5.

9. Την Παναγιά Τσαμπίκα. Θα τη συναντήσετε στο δρόμο προς Λίνδο και σύμφωνα με το μύθο, εδώ ήρθε η γυναίκα του πασά, κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας, κι ακολούθησε τις συμβουλές του παπά μιας και δεν μπορούσε να τεκνοποιήσει. Τα κατάφερε βέβαια, και έκτοτε γυναίκες από όλο τον κόσμο έρχονται εδώ  και τάζουν το παιδί τους στο όνομά Της. Γιορτάζει στις 8 Σεπτεμβρίου.

10. Τη Λίνδο με τα πολλά καπετανέικα αρχοντικά, τα αναρίθμητα γραφικά σοκάκια, την Ακρόπολη, την υπέροχη παραλία και τον κόλπο του Αγίου Παύλου με το ομώνυμο εκκλησάκι.

Τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού αποδράστε στη Ρόδο και το ξενοδοχείο που θα σας μυήσει στη μεσαιωνική ατμόσφαιρα της Παλιάς Πόλης, Avalon Boutique Hotel

 

Αποδράστε επίσης στο υπέροχο ξενοδοχείο της Λίνδου Melenos Lindos Luxury Suites, που βρίσκεται στην πανέμορφη Λίνδο.

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest   

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή