Travel Secrets

Βόλτα στη γραφική Πύλη Τρικάλων

Βόλτα στη γραφική Πύλη Τρικάλων

Photo credits: Vicky Laz

Πάμε να ταξιδέψουμε ως την Πύλη Τρικάλων, ένα από τα πιο γραφικά χωριά του νομού, που όπως μαρτυρά και η ονομασία του αποτελεί την «πύλη» που θα σας εισάγει στην απόλυτη ομορφιά της φύσης. Σε απόσταση μόλις 18 χιλιομέτρων από την πόλη των Τρικάλων προς την Άρτα, η Πύλη είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Πορταϊκού, ανάμεσα στα βουνά Κόζιακας και Ίταμος και αποτελεί το πέρασμα προς τις ορεινές περιοχές της Πίνδου. Με πλούσια βλάστηση, σπάνια χλωρίδα και πανίδα και τρεχούμενα νερά, η Πύλη, ή Πόρτα όπως ονομαζόταν παλιότερα, κάνει τους ταξιδιώτες να αισθάνονται ότι αποτελούν μέρος της φύσης.

Photo credits: Vicky Laz

Χαρακτηριστικό γνώρισμα της είναι το πέτρινο τοξωτό γεφύρι, το δεύτερο σε μέγεθος μονότοξο γεφύρι της Θεσσαλίας, το οποίο θα απαθανατίσετε με δεκάδες κλικ στη φωτογραφική σας μηχανή. Το γεφύρι, που χτίστηκε το 1514 από τον Άγιο Βησσαρίωνα, συνδέει τον Ίταμο με τον Κόζιακα και κάποτε αποτελούσε τη μοναδική δίοδο προς τα Τρίκαλα. Στην Πύλη θα θαυμάσετε επίσης σπουδαία βυζαντικά και μεταβυζαντινά μνημεία, όπως η μονή στην Πόρτα-Παναγιά και η μονή Δουσίκου που επίσης χτίστηκε από τον Άγιο Βησσαρίωνα.

Η Πύλη σας οδηγεί επίσης προς την «χιονάτη» της Θεσσαλίας Ελάτη και το μαγευτικό Περτούλι, δύο πανέμορφες περιοχές, βγαλμένες σαν από παραμύθι με ξωτικά και νεράιδες.

Θαυμάστε τις ομορφιές των Τρικάλων και των τριγύρων περιοχών κάνοντας κράτηση στο Ananti City Resort, το σύγχρονο boutique ξενοδοχείο των Τρικάλων που αγναντεύει με δέος τον πανέμορφο θεσσαλικό κάμπο. Το Σαββατοκύριακο 13-15 Μαρτίου αποδράστε στα Τρίκαλα και στο Ananti City Resort με 204 ευρώ τις δύο διανυκτερεύσεις. Σε απόσταση λίγων μόνο χιλιομέτρων από το Ananti City Resort, μπορεί κανείς να συναντήσει τα επιβλητικά Μετέωρα. Μπορεί να περπατήσει περιμετρικά της πανέμορφης λίμνης Πλαστήρα ή να απολαύσει βόλτες στην πανέμορφη Πύλη, τη φυσικά προικισμένη Ελάτη ή το γραφικό Περτούλι. Μετά την εξόρμησή σας στα Τρίκαλα, παραδοθείτε στη φροντίδα των ειδικών στο μοναδικό spa του Ananti.

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts στο Twitter και στο Pinterest

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή