Travel Secrets

Στους ομορφότερους προορισμούς του κόσμου τα Μετέωρα!

Στους ομορφότερους προορισμούς του κόσμου τα Μετέωρα!

Τα Μετέωρα είναι ανάμεσα στους 17 πιο όμορφους προορισμούς για τη χρονιά που μας πέρασε, σύμφωνα με το Buzzfeed. Συγκεκριμένα, τα μοναστήρια των Μετεώρων που υψώνονται επιβλητικά 20 χιλιόμετρα μακρυά από τα Τρίκαλα, σκαρφάλωσαν στην 5η θέση της λίστας με τα πιο υπέροχα μέρη του 2014 παγκοσμίως, ανάμεσα σε προορισμούς όπως το Μαρόκο, τις Φιλιππίνες, το Περού και την Ινδονησία.

Το επιβλητικό σύμπλεγμα ογκολίθων  σχηματίστηκαν από την διάβρωση μιας μεγάλης μάζας από πέτρες, άμμο και λάσπη όταν τα νερά της Θεσσαλικής λιμνοθάλασσας χύθηκαν στο Αιγαίο αιώνες πριν.

Τα Μετέωρα αξίζει να απαθανατιστούν με δεκάδες κλικ στην κάμερά μας, ενώ εμείς, μαγεμένοι από το δέος που αποπνέουν θαυμάζουμε το δεύτερο μεγαλύτερο μοναστηριακό συγκρότημα στην Ελλάδα, με πρώτο το Άγιο Όρος. Έξι μοναστήρια παραμένουν ακόμα σε λειτουργία τα οποία από το 1988 συγκαταλέγονται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να ζήσετε την επιβλητική ατμόσφαιρα των Μετεώρων είναι μια κράτηση στο Ananti City Resort, το σύγχρονο και πολυτελές «καταφύγιο» των Τρικάλων που αγναντεύει με δέος τον όμορφο θεσσαλικό κάμπο και την ευρύτερη περιοχή.

Meteora by alexandros9 flickr user

Photo by alexandros9

Με ορμητήριό σας το Ananti, θα μπορέσετε να απολαύσετε αυτό το θαύμα της φύσης, εκμεταλλευόμενοι το ειδικό πακέτο για μια μαγική πεζοπορία στα απόκρημνα βράχια και στα μοναστήρια, διανύοντας συνολικά 8 χλμ!

Meteora by alexandros 9

Photo by alexandros9

Επίσης, οι πιο ρομαντικοί θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα μοναδικό ηλιοβασίλεμα από ένα υπέροχο πανοραμικό σημείο ψηλά στους βράχους των Μετεώρων, μέσα από την ειδική προσφορά Sunset Tour

ananti

ananti

ananti

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή