Travel Secrets

Κατανυκτικό Πάσχα στη Μαγευτική Κω

Κατανυκτικό Πάσχα στη Μαγευτική Κω

Φέτος όμως το Πάσχα  θα είναι σίγουρα για όλους διαφορετικό απ΄όλα όσα έχουμε ζήσει μέχρι σήμερα.

Ας μάθουμε όμως τι συμβαίνει κάθε χρόνο το Πάσχα στο μαγικό νησί της Κω και ας ονειρευτούμε τον ερχομό του καλοκαιριού.

Το Πάσχα στην Κω είναι αναμφίβολα μοναδικό, ο ήλιος λάμπει, το ανθισμένο τοπίο, που ευωδιάζει ανθούς πορτοκαλιάς και λεμονιάς, και αρχοντικά συνθέτουν μια εμπειρία που αξίζει να ζήσετε…

Ενώ οι μεγάλοι ασχολούνται με τις πασχαλινές δουλειές και τον εκκλησιασμό, τα παιδιά προετοιμάζονται για την Ανάσταση με έναν ιδιαίτερο και... φασαριόζικο τρόπο, ένα έθιμο που μετρά δεκάδες χρόνια πίσω στο χρόνο.

Παίρνουν μεγάλα κλειδιά από εκείνα που είχαν οι παλιές κλειδαριές, δένουν με ένα σχοινί το κλειδί με μπαρούτι και βάζουν το καρφί στην τρύπα του κλειδιού, το βράδυ της Ανάστασης το χτυπούν δυνατά στον τοίχο για να εκπυρσοκροτήσει και να χαλάσει ο κόσμος.

Κάποια άλλοι ωστόσο, κόβουν μακριές λωρίδες χαρτιού, βάζουν στην άκρη της κάθε λωρίδας μπαρούτι και ένα φιτίλι, την τυλίγουν τριγωνικά, ώστε να προεξέχει το φιτίλι που το ανάβουν και από την ώρα που ο παπάς λέει το «Χριστός Ανέστη».

Όσο για το πρωί του Μ. Σαββάτου, η εκκλησία στρώνεται με μυρωμένα λουλούδια του βουνού που λέγονται λαμπρές και οι νοικοκυρές φτιάχνουν τις λαμπρόπιττες και το ξακουστό γεμιστό αρνί.

Αν η ιδέα για το Πάσχα στην Κω σας φαίνεται πραγματικά ελκυστική, τότε το καλοκαίρι στο νησί είναι πολύ  περισσότερα υποσχόμενο.

Αν αναρωτιέστε για το που θα μείνετε, σας έχουμε την απάντηση...

Σας προσκαλούμε λοιπόν να παραδοθείτε σε ένα ταξίδι βγαλμένο από όνειρο...

Αφεθείτε στην πολυτέλεια του Lango Hotel και απολαύστε μια αξέχαστη διαμονή. Εξάλλου, το ξενοδοχείο δανείζεται το όνομά του από την βενετσιάνικη ιστορία της Κω και την εποχή των Ιπποτών, οι οποίοι αποκαλούσαν το νησί  "Lango"...

Από: Tresor Hotels & Resorts

 
 

Φωτογραφίες

επιστροφή