Travel Secrets

Η ιστορία πίσω από τη δημιουργία των Conte Marino Villas: Συνέντευξη στο humanstories.gr

Η ιστορία πίσω από τη δημιουργία των Conte Marino Villas: Συνέντευξη στο humanstories.gr

Tο Κοντοµαρί Χανίων, είναι ιστορικό και μαρτυρικό χωριό μιας κι εκεί έγινε η πρώτη μαζική εκτέλεση αμάχων στις 2 Ιουνίου 1941, η οποία θεωρείται ως μία από τις φονικότερες στιγμές της Μάχης της Κρήτης στη ναζιστική Ευρώπη.

Σε αυτό το χωριό η Δέσποινα Σιβαροπούλου μαζί με το σύζυγο της, αποφάσισαν να δημιουργήσουν τις CONTE MARINO VILLAS.  Το όνομα προέκυψε από την ιστορία του χωριού. Στα χρόνια της Αναγέννησης στην Κρήτη (16ος αιώνας), άρχοντας της περιοχής ήταν ο Conte Marino. Από αυτόν πήρε το όνομα του το χωριό Κοντομαρί. Γι’ αυτό το λόγο, οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν το ιστορικό όνομα CONTE MARINO, για να προβάλλουν  την ιστορία του χωριού, μιας και οι βίλες είναι στρατηγικά τοποθετημένες στο Κοντομαρί.

Τα ονόματα των βιλών είναι γυναικεία ονόματα της αντίστοιχης  εποχής, με θεματικό χαρακτήρα δένδρων για να αντικατοπτρίζουν τα καρποφόρα δένδρα που υπάρχουν στο κτήμα: ALIVIA (Ελιά), MANDARINA (Μανταρινιά) και ORANGIA (Πορτοκαλιά).

Η Δέσποινα κι ο σύντροφος της είναι Μηχανικοί. Ηλεκτρονικός η Δέσποινα, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ο σύζυγός της και κατάγονται από τα Χανιά. Μεγάλωσαν στην Κρήτη. Αργότερα, ζήσανε σε διαφορετικά μέρη λόγω σπουδών. Στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα, ξεκίνησαν στην Αθήνα. Στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών. Μετά από λίγα χρόνια, αποφάσισαν να μετακομίσουν στο εξωτερικό για να ανοίξουν νέους ορίζοντες και να αποκτήσουν μεγαλύτερη επαγγελματική εμπειρία, κυρίως σε management, δουλεύοντας σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.  Γερμανία, Σουηδία, Ιρλανδία και τελικά Ιταλία για αρκετά χρόνια.

«Μας άρεσε να ταξιδεύουμε πολύ. Να ανακαλύπτουμε καινούργια μέρη και κυρίως να μαθαίνουμε και να κατανοούμε την κουλτούρα της κάθε χώρας. Ετσι κι αλλιώς λόγω της εργασίας μας, η συνεργασία με ανθρώπους διαφορετικών εθνικοτήτων ήταν ανάγκη. Ζήσαμε υπέροχα.  Ανεπανάληπτα χρόνια!» Μετά όμως από δεκαπέντε πολυταξιδεμένα, επιτυχημένα χρόνια στο εξωτερικό, ήρθε η Νοσταλγία… Νοσταλγία για τον τόπο, νοσταλγία για την οικογένεια. Η λέξη αυτή τους έφερε ξανά πίσω, στην Κρήτη. Η καρδιά και το μυαλό τους ήταν πάντα εκεί. Νιώθανε ότι χρειαζόντουσαν τον τόπο τους κι ο τόπος τους, αυτούς… «Επιστρέφαμε  βέβαια συχνά για διακοπές, αλλά αυτό τελικά δεν ήταν αρκετό για εμάς. Θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι νέο. Κάτι μοναδικό και να  πάμε τον τόπο ένα βήμα πιο μπροστά!».

Έτσι άρχισαν  να ονειρεύονται. Ήθελαν  να δημιουργήσουν έναν αυθεντικό ζωτικό χώρο, εμπνευσμένο από την μοντέρνα κρητική αρχιτεκτονική, με στόχο στην ποιότητα και την λεπτομέρεια. Ένα πραγματικό σπίτι για τους καλεσμένους τους, σε ένα από τα πιο μαγευτικά μέρη του κόσμου, τα Χανιά της Κρήτης. Πρωταρχικός σκοπός τους, ήταν η διαμονή να συνδέεται στενά με τη γαστρονομία, τη σύγχρονη ελληνική τέχνη και τις υψηλού επιπέδου προσωποποιημένες υπηρεσίες.

Να προβάλλεται ο τόπος και να αναβαθμίζεται η τοπική κοινωνία, μέσω της ποιοτικής εμπειρίας διαμονής και υπηρεσιών, σε συνδυασμό με την αλάνθαστη έννοια της κρητικής φιλοξενίας. «Θέλαμε να ζούμε τα πρωτόγνωρα συναισθήματα που γεννιούνται από την φιλοξενία και το πάθος καλωσορίσματος που στην Κρήτη είναι ανάγκη και τρόπος ζωής». Κι αυτό θα πραγματοποιείται μέσω της προσωπικής τους παρουσίας κι υποστήριξης σε κάθε ανάγκη και επιθυμία. «Οι ανάγκες κι οι προϋποθέσεις της ποιοτικής διαμονής, καθώς κι ο τρόπος επικοινωνίας με διάφορες κουλτούρες ήταν για εμάς κάτι πολύ γνώριμο, λόγω της εργασίας μας και της ταξιδιωτικής μας εμπειρίας. Σιγά σιγά, αυτό το όνειρο έγινε στόχος ζωής».

Το όνειρο έγινε πραγματικότητα με τη βοήθεια του Αριστομένη και του Γιώργου Βαρουδάκη. Των οραματιστών αρχιτεκτόνων της Κρήτης. Στο υπέροχο φυσικό περιβάλλον του κρητικού πορτοκαλεώνα, ανάμεσα στα αρώματα της ανοιξιάτικης ανθοφορίας του, εμπνεύστηκαν και σχεδίασαν τρία εξαίσια αρχιτεκτονήματα.

«Οι βίλες συνδυάζουν άψογα τις ομορφιές του κρητικού τοπίου με τον σύγχρονο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό. Ο σχεδιασμός των μονοκατοικιών είναι επηρεασμένος από τις βαθιές ρίζες της κρητικής αρχιτεκτονικής παράδοσης, εμπλουτισμένη με τις αξίες του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, που εκφράζεται στο συγκεκριμένο έργο με ιδιαιτερότητα στις μορφές και την τεχνολογία των κτιρίων. Η χρωματισμένη πέτρα, το μάρμαρο, το ξύλο, η διαφάνεια των γυάλινων επιφανειών, η αρμονική συνύπαρξη του μετάλλου με το γήινο στοιχείο, δημιουργούν απόλυτη ισορροπία και «διάλογο» του φυσικού περιβάλλοντος με τις κατοικίες.

»Με πάθος για την κάθε λεπτομέρεια, οι βίλες κατασκευάστηκαν για να ενσαρκώσουν τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά της σταθερότητας και της ομορφιάς του πολιτισμού της Κρήτης, με εκείνη την εξαιρετική ένωση του εδάφους με το κτίσμα – επιτρέποντας την φύση και το κτίριο να γίνουν αβίαστα ένα. Περιβάλλονται από εντυπωσιακούς πετρόχτιστους τοίχους, προστατεύοντας έτσι την ιδιωτικότητα των επισκεπτών και παράλληλα παρέχουν ανεμπόδιστη πανοραμική θέα στους κρητικούς λόφους, στους απέραντους ελαιώνες και πορτοκαλαιώνες της περιοχής, στην χερσόνησο του Ροδωπού, στην θάλασσα στο βορινό τμήμα και στα Λευκά Όρη. Οι αυξημένες ανάγκες του σύγχρονου επισκέπτη του νησιού, μικρής ή μεγάλης διάρκειας, για ιδιωτικότητα και απόλαυση, έγιναν το κύριο μέλημα στην αρχιτεκτονική προσέγγιση», μας αναφέρει με καμάρι η Δέσποινα και συνεχίζει:

«Σχεδιασμένες με ψηλά ταβάνια, ευρύχωρα δωμάτια, μεγάλα ανοίγματα παράθυρων και αίθρια, επιτρέπουν στο φως να διαποτίζει το εσωτερικό τους και να δημιουργεί αποχρώσεις διαφορετικών χρωμάτων κατά την διάρκεια της ημέρας, που αφήνουν στον επισκέπτη, μια μόνιμη εντύπωση από κάθε οπτική γωνία των κτιρίων. Κάθε βίλα διαθέτει δική της ιδιωτική πισίνα υπερχείλισης, κατασκευασμένη με ειδικό βοτσαλωτό υλικό που δημιουργεί ιριδισμούς του φωτός και μεταφέρει την αίσθηση κρητικής εξωτικής παραλίας στον εσωτερικό περιβάλλοντα χώρο. Η αρμονία της αρχιτεκτονικής ενισχύεται με την εξαιρετική μοντέρνα επίπλωση των βιλών με πολυτελή, υψηλής αισθητικής έπιπλα εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, χρηστικά αντικείμενα επώνυμων σχεδιαστών και την έκθεση μοντέρνων ελληνικών έργων τέχνης. Τα έπιπλα και αντικείμενα του χώρου είναι προσωπική μας επιλογή, σε απόλυτη συνεργασία με τους αρχιτέκτονες, έχοντας κοινό στόχο την αισθητική του χώρου».

Οι βίλες είναι σε πλήρη λειτουργία τα δύο τελευταία χρόνια (2015-2016). Τα σχόλια του κόσμου είναι εξαιρετικά. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι επειδή διαπιστώσαμε, ότι το κοινό στο οποίο απευθυνόμαστε, υπάρχει και ανταποκρίνεται στο κάλεσμα μας».

Η πιο δύσκολη απαίτηση πελάτη… «Να μεταφέρω το πάθος μου για την Κρήτη στο καλεσμένο μου…». «Η πιο δύσκολη απαίτηση πελάτη μας ήταν όταν μου ζητήθηκε να μεταφέρω το πάθος μου για την Κρήτη στο καλεσμένο μου και να καταφέρω να τον μετατρέψω σε φανατικό θαυμαστή της Κρήτης στο τέλος της διαμονής του! Απαίτηση όχι και τόσο σαφής κι άκρως υποκειμενική. Δεν ήταν μόνο μία συγκεκριμένη ενέργεια που έπρεπε να πραγματοποιήσουμε με επιτυχία, αλλά έπρεπε να μεταφέρουμε όλη την ψυχή μας που αντανακλάται στα πάντα. Τα καταφέραμε όμως με πλήρη επιτυχία! Ο καλεσμένος μας έγινε φανατικός θαυμαστής και επιβράβευσε την επιλογή μας να ζήσουμε μόνιμα σε αυτόν τον τόπο!».

Οι βίλες αποτελούν το ιδανικότερο μέρος για ηρεμία και χαλάρωσηΠροσφέρουν ιδιωτικότηταανωνυμία και ομορφιά. Η αισθητική του χώρου και η απόλυτη εναρμόνιση του με την κρητική φύση δημιουργούν γαλήνη και ευεξία. Υπάρχει απαράμιλλη ποιότητα και εμμονή στην λεπτομέρεια σε οτιδήποτε υπάρχει ή συμβαίνει στις CONTE MARINO βίλες, αρχιτεκτονική, έπιπλα, υλικά, εξοπλισμός, υπηρεσίες.

Ένα υπέροχο καταφύγιο για οικογένειες, ζευγάρια, φίλους ή για επαγγελματικά ταξίδια κατά την διάρκεια όλου του χρόνου. Οι επισκέπτες μοιράζονται το ίδιο πάθος για την ποιότητα και την αισθητική. Έχουν την δυνατότητα να γευτούν τα κρητικά ζουμερά πορτοκάλια, κατά την διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιρού. Ο βιολογικός λαχανόκηπος συμπληρώνει το παζλ των τοπικών προϊόντων και προσφέρει ευκαιρία για γευσιγνωσία και εισαγωγή στην κρητική διατροφή.

Δυο εικαστικοί χρησιμοποιούν τις πολυτελείς κατοικίες ως φυσικό πεδίο και τοποθετούν τα έργα τους – πίνακες μεικτής τεχνικής και γλυπτά από ατσάλι – ενσωματώνοντας τα στις λεπτομέρειες του χώρου. Με αυτόν τον μοναδικό τρόπο ο επισκέπτης βιώνει και απολαμβάνει την σύγχρονη ελληνική τέχνη στο χώρο του. «Γενικά προσπαθήσαμε να καλύψουμε όλες τις πλευρές του ΕΥ ΖΗΝ, αλλά υλοποιημένες με έναν τρόπο που να αναδεικνύουν το σύγχρονο τρόπο ζωής στην Κρήτη».

Οι ιδιοκτήτες, μένουν πια μόνιμα στα Χανιά, ζώντας το όνειρο τους… Βάζουν νέους υψηλότερους στόχους και απολαμβάνουν  ποιότητα ζωής δίπλα στην οικογένεια τους… «Δεν ήταν καθόλου εύκολο στην αρχή, από την Ευρώπη και την καλαίσθητη Ρώμη να βρεθείς στην ελληνική πραγματικότητα και μάλιστα να είσαι αντιμέτωπος με την γραφειοκρατία της κατασκευής.  Όμως τελικά η επιλογή μας έχει δικαιωθεί. Η ποιότητα ζωής στα Χανιά είναι μοναδική και απολαμβάνουμε κάθε στιγμή κοντά στους δικούς μας ανθρώπους και τους εξαιρετικούς καλεσμένους μας».

Μάχη Χριστοφορίδου 

Πηγή: www.humanstories.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή