Travel Secrets

6 συναρπαστικές εμπειρίες που πρέπει να ζήσετε στα Μετέωρα

6 συναρπαστικές εμπειρίες που πρέπει να ζήσετε στα Μετέωρα

Ένα εκπληκτικό σκηνικό από ογκώδεις βράχους που υψώνονται επιβλητικά 400 μέτρα πάνω από τον Θεσσαλικό κάμπο και μια μακρά ιστορία θρησκευτικής σημασίας από τον 15ο αιώνα, καθηλώνουν τον επισκέπτη. Τα Μετέωρα είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της Ελλάδας. Παρακάτω σας προτείνουμε 6 συναρπαστικές εμπειρίες που θα σας μυήσουν στη μαγεία τους.

Πεζοπορία στα Μετέωρα

Μια μοναδική εμπειρία για να ανακαλύψετε την ομορφιά των Μετεώρων είναι η πεζοπορία, μέσα από μια ονειρεμένη διαδρομή που διασχίζει την καρδιά του καταπράσινου δάσους και φτάνει στο εγκαταλελειμμένο και αναστηλωμένο Μοναστήρι της Υπαπαντής. Από εκεί το μονοπάτι οδηγεί στην κορυφή των βράχων, μέχρι τα εντυπωσιακά μοναστήρια “Μεγάλο Μετέωρο” και “Βαρλαάμ”. Το ξενοδοχείο Ananti City Resort σας δίνει την ευκαιρία να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία πεζοπορίας στα Μετέωρα και να συνδυάσετε την επίσκεψή σας με μια αξέχαστη διαμονή γεμάτη πολυτέλεια σε ένα από τα καλύτερα city boutique hotels των Τρικάλων, από 299 ευρώ. Η τιμή περιλαμβάνει πρωινό, spa και πεζοπορία διάρκειας 5 ωρών. Δείτε περισσότερα εδώ.

 

Ανάβαση στον βράχο της Αγιάς στα Μετέωρα

Ένα αρχαίο μονοπάτι που μέρος του έχει λαξευτεί πριν χιλιάδες χρόνια από τους κατοίκους του Αρχαίου Αιγινίου οδηγεί στη μυστική τοποθεσία της Αγιάς που κατά τα αρχαία χρόνια αποτελούσε αναπόσπαστο τμήμα των οχυρώσεων της πόλης, ενώ στο μεσαίωνα χρησιμοποιήθηκε από τους μοναχούς του μικρού μοναστηριού των Δώδεκα Αποστόλων. Στο τέλος αυτής της διαδρομής θα βρεθείτε 400 μέτρα πάνω από την πόλη της Καλαμπάκας με την ατέλειωτη πεδιάδα της Θεσσαλίας να απλώνεται στα πόδια σας, μια θέα που κυριολεκτικά θα σας κόψει την ανάσα!

Ταξίδι στις γεύσεις και τα κρασιά των Μετεώρων

Μια περιήγηση στα στενά σοκάκια της Καλαμπάκας και επίσκεψη σε επιλεγμένα παντοπωλεία, μανάβικα, εστιατόρια, γαλακτοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, φούρνους που ειδικεύονται στις παραδοσιακές πίτες καθώς επίσης και επίσκεψη σε ένα τοπικό οινοποιείο για να δοκιμάσετε τις τοπικές γεύσεις της Θεσσαλίας. Γευτείτε παραδοσιακή χορτόπιτα, μπουγάτσα, βότανα και μπαχάρια, γιαούρτι με μέλι και καρύδια καθώς και τα χειροποίητα λουκάνικα και τυριά για τα οποία φημίζεται η περιοχή. Στο οινοποιείο θα δοκιμάστε πέντε ετικέτες κρασιών και θα ενημερωθείτε για τις τοπικές ποικιλίες. Στο τέλος θα επισκεφτείτε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μανιταριών για να δοκιμάσετε συνταγές με βασικό συστατικό τις ποικιλίες μανιταριών που ευδοκιμούν στην περιοχή.

Κυνήγι τρούφας και γεύμα στα Μετέωρα

Εξερευνήστε το μαγικό κόσμο της τρούφας και άλλων ειδών μανιταριών. Στα δάση της περιοχής, που είναι γνωστά για την ποιότητα της τρούφας, αυτά τα μοναδικά προϊόντα της φύσης σας περιμένουν πολύ καλά κρυμμένα, όχι μόνα για να τα ανακαλύψετε αλλά και για να τα δοκιμάσετε. Εκπαιδευμένα σκυλιά για ανίχνευση τρούφας και οι οδηγοί τους θα σας βοηθήσουν σε αυτήν την περιπέτειά εξερεύνησης και κατά τη διάρκεια θα σας μυούν στον μαγικό κόσμο της τρούφας. Στο μεταξύ ένας εξαιρετικός σεφ θα ετοιμάζει για εσάς μέσα στο δάσος μια καταπληκτική μακαρονάδα χρησιμοποιώντας την τρούφα που εσείς οι ίδιοι συλλέξατε! Αλλά η μαγεία δεν σταματά εδώ. Αφού απολαύσετε την μακαρονάδα σας, ακολουθεί μια επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μανιταριών όπου το εξειδικευμένο προσωπικό του Μουσειου θα σας ξεναγήσει στους χώρους του. Εκεί θα δοκιμάσετε αρκετά είδη μανιταριών τα οποία και θα συνοδεύσετε με τοπικό κρασί από ένα από τα καλύτερα οινοποιία.

 

Ποδηλασία βουνού στα Μετέωρα

Γνωρίστε τους κρυμμένους θησαυρούς των Μετεώρων με ποδήλατο βουνού έχοντας την δυνατότητα να επιλέξετε μεταξύ 3 διαδρομών διαφορετικών βαθμών δυσκολίας. Απολαύστε ανεπανάληπτες εικόνες των Μετεώρων και των μοναστηριών που θα σας μείνουν για πάντα χαραγμένες στην καρδιά και το μυαλό σας. Ανεβείτε στο ποδήλατο βουνού και γνωρίστε υπέροχες διαδρομές ανάμεσα στους βράχους. Ανακαλύψτε το κρυμμένο μοναστήρι της Υπαπαντής αλλά και το άγαλμα του Παπαθύμιου Βλαχάβα, του ηγέτη της τοπικής επανάστασης του 1808. Είτε είστε πρωτάρης στο mountain bike είτε έχετε εμπειρία οι διαδρομές μέσα από τις οποίες θα σας καθοδηγήσει ο οδηγός μας θα σας μείνουν αξέχαστες για μια ζωή.

Αναρρίχηση στους βράχους των Μετεώρων

Είτε είστε αρχάριος, είτε έμπειρος αναρριχητής, η συγκεκριμένη δραστηριότητα θα αποτελέσει αν την προτιμήσετε ό,τι καλύτερο έχετε δοκιμάσει μέχρι σήμερα. Με την καθοδήγηση έμπειρων πιστοποιημένων εκπαιδευτών αναρρίχησης θα μπορέσετε να κατακτήσετε τις απόκρημνες κορυφές των βράχων των Μετεώρων στις πιο απίθανες αναρριχητικές διαδρομές. Προσφέρονται ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα είτε για άτομα, είτε για μικρές ομάδες που αναζητούν να συνδυάσουν την περιπέτεια με την ευχαρίστηση.

Κάντε check-in στο ξενοδοχείο Ananti City Resort και ζήστε τις παραπάνω εμπειρίες που διοργανώνει σε συνεργασία με τη Visit Meteora. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, τηλεφωνήστε στο 210-8981884 ή στείλτε email στο info@tresorhotels.com

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest!

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή