Travel Secrets

Ελάτη-Περτούλι: Σαν παραμύθι

Ελάτη-Περτούλι: Σαν παραμύθι

Photo: elati-pertouli.gr

«Πνιγμένη» κυριολεκτικά στα έλατα, εξ ου και η ονομασία της, η Ελάτη της Θεσσαλίας μοιάζει βγαλμένη από παραμύθι με ξωτικά και νεράιδες. Με υψόμετρο 900 μέτρων, είναι αγαπημένος προορισμός των φυσιολατρών αλλά και όσων ασχολούνται με το σκι και το snowboard, καθώς απέχει μόλις 8,5 χλμ. από το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου και 32 χλμ. από τα Τρίκαλα.

Με αφετηρία το εκπληκτικό, μοντέρνο ξενοδοχείο των Τρικάλων, Ananti City Resort, κάντε ένα οδοιπορικό στην Ελάτη και απολαύστε τη φύση, το χιόνι και την παραμυθένια ατμόσφαιρα που αποπνέει αυτό το πανέμορφο χωριό.

Photo by Vicky Laz

Πριν φτάσετε στην Ελάτη, αξίζει να κάνετε μια στάση στην Πύλη, όπου θα θαυμάσετε το μονότοξο πέτρινο γεφύρι και τα μοναστήρια της  Πόρτα Παναγιάς και του Αγίου Βησσαρίωνα. Ακόμα, ο ναός της κοίμησης της Θεοτόκου, χτισμένος από το 1822 θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον και ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το τέμπλο του, καθώς είναι δημιούργημα ηπειρωτών μαστόρων. Η Ελάτη προσφέρεται για περπάτημα και στη βόλτα σας θα έχετε τη δυνατότητα να θαυμάσετε παλιά αρχοντικά και παραδοσιακές βρύσες.

Το ωραιότερο σημείο στην γύρω περιοχή είναι ο λεγόμενος Κόκκινος Βράχος, ένα μέρος με εκπληκτική θέα πάνω από την Ελάτη. Πήρε την ονομασία του από το κόκκινο χρώμα που έχουν τα περισσότερα του τμήματα. Για τους οπαδούς της αναρρίχησης υπάρχει και αντίστοιχο πεδίο στο σημείο εκείνο.

Παράλληλα, τους χειμερινούς μήνες, επισκεφθείτε το χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου, που βρίσκεται σε μια υπέροχη τοποθεσία στα λιβάδια του Περτουλίου, ανάμεσα στα έλατα. To χιονοδρομικό κέντρο αποτελείται από τρεις πίστες και τρεις αναβατήρες.

Photo: elati-pertouli.gr

Συνδυάστε την εκδρομή σας με φαγητό και καφέ στην γοητευτική Ελάτη και στη συνέχεια επιστρέψτε στο ξενοδοχείο σας στα Τρίκαλα γεμάτοι από εκπληκτικές εικόνες που θα μείνουν χαραγμένες στο μυαλό σας για καιρό.

Φαγητό στην Ελάτη

Καλαμαράς-Δειπνοσοφιστής

Στην κεντρική πλατεία του χωριού, η ταβέρνα Καλαμαράς σερβίρει ελληνική παραδοσιακή κουζίνα αλλά και πιο μοντέρνα πιάτα, όπως rib eye και t-bone. Για μια πιο ιδιωτική εμπειρία στην Ελάτη, κατεβείτε στο κελάρι της ταβέρνας «Καλαμαράς», και θα βρεθείτε στο wine restaurant «Δειπνοσοφιστής», όπου θα απολαύσετε γκουρμέ φαγητό σε έναν προσεγμένο χώρο. Τηλ. 24340 71270.

Ανώγι

Σε απόσταση 3,5 χλμ. από την Ελάτη προς το Περτούλι, βρίσκεται η διάσημη ταβέρνα Ανώγι που σερβίρει παραδοσιακές συνταγές και σπιτικά γλυκίσματα εμπνευσμένα από την ελληνική φύση και παράδοση με υπέροχη θέα. Τηλ. 24340 71761

Τα Κανάβια

Βγαίνοντας από την Ελάτη με κατεύθυνση το Περτούλι, θα βρείτε το εστιατόριο Τα Κανάβια, που προσφέρει νόστιμα πιάτα με εκπληκτική θέα. Απολαύστε μελωμένο χοιρινό κότσι και άλλες τοπικές λιχουδιές! Τηλ. 24340 71201

Καφές και ποτό στην Ελάτη

Grizzly Bear Coffee Bar

Σε έναν υπέροχο ατμοσφαιρικό χώρο θα απολαύσετε τον καφέ ή τον ποτό σας με συνοδεία ροκ μουσικής. Τηλ 6981382253

Κεχρί

Στην καφετέρια Κεχρί, απολαύστε τον καφέ, τη σοκολάτα ή το κονιάκ σας, ατενίζοντας την «Αρκουδότρυπα» ψηλά στην κορυφή του βουνού. Τηλ 24340 71341

Συνδυάστε την εκδρομή στην Ελάτη με την εκπληκτική φιλοξενία του Ananti City Resort, του city boutique hotel που βρίσκεται στις παρυφές της πόλης των Τρικάλων και συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τις πολυτελείς εγκαταστάσεις (spa, εστιατόριο, μπαρ) με τη δυνατότητα πολλαπλών εξορμήσεων στις τριγύρω περιοχές. 

ananti city resort

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest! 

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή