Travel Secrets

H απρόβλεπτα μαγική Μύκονος

H απρόβλεπτα μαγική Μύκονος

Όταν μιλάμε για την Μύκονο, σίγουρα οι πρώτες λέξεις που έρχονται στο μυαλό είναι το Super Paradise, η Μικρή Βενετία, οι ανεμόμυλοι, τα κοσμοπολίτικα πάρτι και η έντονη νυχτερινή ζωή. Αυτό ακριβώς βλέπουν οι επισκέπτες κατά την πρώτη τους διαμονή στο νησί. Τι μπορεί όμως να συναντήσει ένας επισκέπτης τη δεύτερη ή την πέμπτη φορά; Τότε είναι που αναζητεί εμπειρίες με τις οποίες συνδέονται οι ντόπιοι, θέλει να απολαύσει περισσότερο τα μυστικά και τους θησαυρούς του νησιού. Αν είστε λοιπόν ένας από αυτούς τους επισκέπτες, ακολουθήστε αυτές τις εμπειρίες που θα σας δείξουν μια άλλη πλευρά της Μυκόνου – αυτή που γνωρίζουν μόνο οι ντόπιοι.

Επισκεφθείτε τον Αρμενιστή, ένα φάρο ύψους 19 μ. στο τέλος του ακρωτηρίου Αρμενιστής. Χτισμένο το 1891, στέκεται «σιωπηλός» ως φόρος τιμής στην πλούσια ναυτική ιστορία του νησιού.

Σε αντίθεση με το κέντρο της Χώρας, η Άνω Μερά είναι ένα ήσυχο χωριό που αντιπροσωπεύει την αυθεντική ομορφιά του μυκονιάτικου τόπου. Στην κεντρική πλατεία, το μοναστήρι της Παναγίας της Τουρλιανής, χτισμένο τον 15ο αιώνα, θα σας κάνει να εκτιμήσετε ένα διαφορετικό είδος μεγαλείου με τα εντυπωσιακά ξυλόγλυπτα που φιλοτέχνησαν Φλωρεντινοί τεχνίτες.

Αν μπορείτε να φανταστείτε τον εαυτό σας να ιππεύει στην ακτή, ξεκινήστε με τον οδηγό την ξενάγηση από την Άνω Μερά μέχρι την παραλία του Φωκού.

Μακριά από τη δυνατή μουσική και τα πολυσύχναστα beach bar, υπάρχουν μερικές υπέροχες παραλίες για όσους προτιμούν τη φύση στην πιο αγνή της μορφή. Στο βόρειο τμήμα του νησιού, θα βρείτε τις ερημικές παραλίες Τηγάνι και Μέρκια, ενώ αξίζει να επισκεφτείτε και τις Μερσίνι, Άγιο Σώστη και Κάπαρη.

Έχετε διάθεση για μια κινηματογραφική βραδιά κάτω από τα αστέρια; Το Cine Manto είναι μια κλασική επιλογή εδώ.

Βυθιστείτε στο παρελθόν κάνοντας κατάδυση και εκπλαγείτε από τους θησαυρούς που κρύβει ο βυθός του Αιγαίου, αλλά και από την θέα των ναυαγίων «Πελοπόννησος» και «Άννα ΙΙ».

Κάντε ένα ρομαντικό πικνίκ στο καλύτερο σημείο της παραλίας Ορνός, ακριβώς μπροστά από το βραβευμένο Adorno Beach Hotel & Suites.

Από: Tresor Hotels & Resorts

 
 

Φωτογραφίες

επιστροφή