Travel Secrets

Φιλοξενούμενοι της ιστορίας στον Γερολιμένα Μάνης

Φιλοξενούμενοι της ιστορίας στον Γερολιμένα Μάνης

Προσεγγίζοντας το νοτιότερο άκρο της χερσονησίδας του Ταινάρου, το παντοδύναμο κάλεσμα της Μεσογείου, θα σε οδηγήσει στον Γερολιμένα, ένα γραφικό λιμανάκι που μοιάζει σαν να ξεπήδησε από κινηματογραφική ταινία, στο γρανιτένιο ακρωτήρι του Κάβο Γκρόσσο. Ο «Ιερός Λιμήν» όπως σημαίνει το όνομα του, ξεκίνησε από ορμητήριο Μανιατών πειρατών κατά την Τουρκοκρατία, και εξελίχθηκε στο σπουδαιότερο εμπορικό σταυροδρόμι της Πελοποννήσου με εμπνευστή τον Θεόδωρο Κυρίμη, συνδέοντας εμπορικά την Σύρο, τον Πειραιά, την Θεσσαλονίκη και πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Στον πιό όμορφο παραθαλάσσιο οικισμό της Μάνης, τα πέτρινα πυργόσπιτα στέκουν αγέρωχα πάνω από την θάλασσα, προσκαλώντας σε να χαθείς στα στενά της ιστορικής συνοικίας. Σε έναν από αυτούς τους εντυπωσιακούς Μανιάτικους πύργους στεγάζεται και το πολυτελές ξενοδοχείο «Κυρίμαι».

Αγγίζοντας σχεδόν ενάμιση αιώνα ιστορίας, κρατώντας το άρωμα και την αισθητική των παραδόσεων της Μάνης σε απόλυτη αρμονία με τις σύγχρονες ανέσεις του καταλύματος, το πολυβραβευμένο «Κυρίμαι» ανήκει ακόμα στην οικογένεια Κυρίμη. Με διακρίσεις ως το «Καλύτερο παραθαλάσσιο ιστορικό ξενοδοχείο της Ευρώπης» και Χρυσό βραβείο ως «Best Greek Heritage Hotel», το 2016 τιμήθηκε ως «Το πιο Ρομαντικό ξενοδοχείο από τα ιστορικά ξενοδοχεία της Ευρώπης» και ήδη επιλέχθηκε ως το «Καλύτερο Ιστορικό Gourmet ξενοδοχείο στην Ευρώπη» για το 2018.

Με τον πύργο να δεσπόζει πάνω από τις αναπαλαιωμένες αποθήκες κρασιού και τις υπόλοιπες παραδοσιακές οικίες του συγκροτήματος, το κάθε δωμάτιο στο «Κυρίμαι» διακρίνεται από την υψηλή αισθητική του και διαθέτει ξεχωριστό χαρακτήρα, συνδυάζοντας το ξύλο με την πέτρα και τα αέρινα υφάσματα με νοσταλγικές πινελιές, αποπνέοντας ρομαντισμό και πολυτέλεια. Σε απόσταση αναπνοής τα κύματα του όρμου, συναντούν τις βραχώδεις ακτές, εκεί που το Ιόνιο ανταμώνει με το Αιγαίο.

Στους φιλόξενους χώρους του ξενοδοχείου, εκτός από την μοναδική αρχιτεκτονική και τις αψιδωτές καμάρες που σε μεταφέρουν πίσω στον χρόνο, στεγάζονται αρχεία, τεκμήρια, κειμήλια, αναμνηστικά αντικείμενα και εκατοντάδες βιβλία που σε ταξιδεύουν στις ιστορίες και τις ζωές της οικογένειας «Κυρίμη» από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι και σήμερα.

Από την πολυτελή εμπειρία του «Κυρίμαι» δεν λείπουν φυσικά και οι γαστρονομικές απολαύσεις. Από το γευστικό πρωινό μέχρι το ρομαντικό δείπνο στην πανέμορφη πλωτή βεράντα του συγκροτήματος, με συνταγές βασισμένες σε τοπικά βιολογικά προϊόντα, η τοπική παράδοση παντρεύεται την σύγχρονη μαγειρική, ενώ το πηδάλιο της κουζίνας αναλαμβάνει πάντα ένας βραβευμένος Σεφ

Λίγα χιλιόμετρα από το ακρωτήρι Ταίναρο, το νοτιότερο άκρο της Ηπειρωτικής Ευρώπης, η ευρύτερη περιοχή της Μάνης κρύβει αμέτρητες αφορμές για εξερευνήσεις. Από την μαγευτική Βάθεια και το Πόρτο Κάγιο μέχρι το σπήλαιο του Διρού, την Αρεόπολη και το πανέμορφο Γύθειο, η ειδυλλιακή τοποθεσία του ξενοδοχείο «Κυρίμαι» αποτελεί το ωραιότερο ορμητήριο για να συνδυάσεις τις περιπλανήσεις σου με υπέροχες στιγμές χαλάρωσης και πολυτέλειας, που θα μείνουν στην ιστορία!

 

Πηγή: www.travelstories.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest!

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή