Travel Secrets

Ένα ξενοδοχείο-μπαλκόνι στη χαράδρα του Βίκου

Ένα ξενοδοχείο-μπαλκόνι στη χαράδρα του Βίκου

Διεκδικεί τον τίτλο του πιο όμορφου μπαλκονιού στη χαράδρα του Βίκου και όχι άδικα. Το πολυβραβευμένο Μικρό Πάπιγκο 1700 Hotel & Spa αποτελεί από μόνο του ένα ξενοδοχείο-εμπειρία στα Ζαγοροχώρια και κάνει τον επισκέπτη να νιώθει πρωταγωνιστής στο πιο παραμυθένιο σκηνικό, στην αγκαλιά της ηπειρώτικης φύσης.

Περιλαμβάνει 7 κτίρια, 18 δωμάτια και σουίτες, ένα ξεχωριστά σχεδιασμένο spa που διακρίνεται για τον σεβασμό στο περιβάλλον και το εστιατόριο Veranda at 1700. Σχεδόν σαν ένα χωριό μέσα στο χωριό, αναπτύσσεται ήπια στον χώρο σε διάφορα επίπεδα.

Η σύνθεση των όγκων είναι απόλυτα εναρμονισμένη με το τοπίο και αποτελείται από κτίσματα ενός ή δύο ορόφων, για να αποφεύγεται η μονοτονία και να δημιουργείται η αίσθηση ενός ιδιωτικού μικρού οικισμού. Το ξενοδοχείο είναι εντυπωσιακό και μοναδικό τόσο στους εξωτερικούς όσο και στους εσωτερικούς του χώρους, που υπογράφουν αποκλειστικά οι πιο διάσημοι σχεδιαστές, όπως Philippe Starck, Castiglioni, Citterio, Urquiola, Le Corbusier, Zaha Hadid, Moooi, B & B Italia, Bisazza.

Εδώ το τοπίο εξελίσσεται, πέρα από τη φυσική του ομορφιά, σε έναν κοσμοπολίτικο προορισμό για αποκλειστικές διακοπές που στην κυριολεξία περιβάλλεται από τη φύση, καθώς από το ξενοδοχείο ξεκινά το μονοπάτι προς την αλπική λίμνη Δρακόλιμνη και το καταφύγιο της, τις πηγές του ποταμού Βοϊδομάτη και την καρδιά του δάσους του Εθνικού Πάρκου Βίκου - Αώου. Το Mikro Papigo 1700 Hotel & Spa είναι το πρώτο πράσινο ξενοδοχείο στη Βόρεια Ελλάδα, στο οποίο έχει απονεμηθεί Green Key από το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, ως παράδειγμα για την περιβαλλοντική του πολιτική σε θέματα προστασίας της φύσης.

Αυτό αντανακλάται και στο πολυτελές spa του ξενοδοχείου, ένα φιλικό προς το περιβάλλον αλλά εντυπωσιακά σχεδιασμένο κέντρο ευεξίας που ελαχιστοποιεί τις επιπτώσεις στο περιβάλλον. Από την οργανική πισίνα που γεμίζει αποκλειστικά από τις πηγές έως τη χρήση πολυτελών βιολογικών προϊόντων φροντίδας, αυτός ο χώρος αποτελεί ένα πραγματικό κόσμημα σε τέλεια αρμονία με τη φύση.

Με τη φιλοσοφία του slow food ως απάντηση στο γρήγορο φαγητό και τον «γρήγορο» τρόπο ζωής, το εξαιρετικό βραβευμένο εστιατόριο «Veranda at 1700» του Μικρό Πάπιγκο 1700, σερβίρει αυθεντικό ελληνικό πρωινό και παραδοσιακές συνταγές with a twist για μεσημεριανό γεύμα και δείπνο, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά βιολογικά προϊόντα τα οποία καλλιεργούνται στα βιολογικά μποστάνια του ξενοδοχείου, που βρίσκονται μέσα στο γεωπάρκο Βίκου-Αώου.



Πάπιγκο

Στο Μεγάλο Πάπιγκο θα φτάσετε έπειτα από 12 χλμ. μεγάλων στροφών από την Αρίστη, την «πύλη» που θα σας εισάγει στη μαγεία του Ζαγορίου. Σε υψόμετρο 980 μέτρων και με φόντο τους Πύργους της Αστράκας, το Μεγάλο Πάπιγκο  θα σας εντυπωσιάσει με την παραδοσιακή του ζαγορίτικη αρχιτεκτονική, τα λιθόστρωτα καλντερίμια και την παραμυθένια ατμόσφαιρα.  Ο οικισμός είναι γνωστός από τον 14ο αιώνα και εδώ αξίζει να θαυμάσετε τις εκκλησίες του Αγίου Βλασίου (19ου αιώνα) -με σπάνια αρχιτεκτονική και αγιογραφίες 100 ετών-, της Κοίμησης Θεοτόκου (18ου αιώνα), του Αγίου Γεωργίου (18ου αιώνα) και των Αγίων Ταξιαρχών (19ου αιώνα), καθώς και το παραδοσιακό γεφύρι στην είσοδο του χωριού. Επίσης, εδώ εντοπίζεται και η Βιβλιοθήκη του Μιχαήλ Αναγνωστόπουλου.

Σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από το Μεγάλο Πάπιγκο, στο τέλος του δρόμου, θα αντικρύσετε το «αδελφάκι» του, το Μικρό Πάπιγκο, έναν παράδεισο ηρεμίας και γαλήνης. Χτισμένο ακριβώς κάτω από το επιβλητικό όρος Τύμφη, το Μικρό Πάπιγκο ικανοποιεί ακόμη και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, την πλούσια βλάστηση και την απαράμιλλη φυσική του ομορφιά. Ανάμεσα σε Μικρό και Μεγάλο Πάπιγκο θα βρείτε το φυσικό κολυμβητήριο «Ρογκοβό» ή αλλιώς κολυμπήθρες. Στο ρέμα του Ρογκόβου με τη διάβρωση του νερού έχουν σχηματιστεί στρογγυλά κοιλώματα, που μοιάζουν με μικρές λιμνούλες, τις οποίες οι ντόπιοι ονομάζουν "οβίρες". Στο Μικρό Πάπιγκο θα σας εντυπωσιάσει επίσης το εξάγωνο καμπαναριό του Αγίου Βλάσιου, ενώ από εδώ ξεκινούν πολλά μονοπάτια που θα σας οδηγήσουν στα μυστικά της Τύμφης, το καταφύγιο της Αστράκας και τη Δρακόλιμνη.

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest!

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή