Travel Secrets

Το ξενοδοχείο Melenos Lindos στην Telegraph από τη Marissa Tejada

Το ξενοδοχείο Melenos Lindos στην Telegraph από τη Marissa Tejada

«Σκαρφαλωμένο σε έναν λόφο κάτω από την αρχαία οχυρωμένη πόλη της Λίνδου, το Melenos Lindos συνδυάζει την εκπληκτική θέα στη θάλασσα, τις πολυτελείς ανέσεις και το boutique design, με απόλυτο σεβασμό στα χρώματα, τη δημιουργικότητα και την ομορφιά του οθωμανικού παρελθόντος της Λίνδου.» Με αυτά τα λόγια συμπυκνώνει την κριτική της στην Telegraph για το ξενοδοχείο Melenos Lindos, πολύτιμο μέλος της Trésor Hotels & Resorts στη Λίνδο, η ταξιδιωτική συντάκτρια Marissa Tejada.

«Η τοποθεσία του Melenos Lindos εξασφαλίζει εντυπωσιακή θέα στο Αιγαίο και εύκολη πρόσβαση στην Ακρόπολη της Λίνδου, το κυριότερο αξιοθέατο της περιοχής, μέσα από ένα πέτρινο μονοπάτι. Παράλληλα, η όμορφη πόλη της Λίνδου, που αποτελείται από έναν λαβύρινθο από μαγαζάκια, εκκλησίες, rooftop bars και εστιατόρια, βρίσκεται μόλις μερικά βήματα μακρυά. Μόλις 15 λεπτά με τα πόδια βρίσκεται η πεντακάθαρη παραλία Παλλάς, ενώ ακόμα πιο δυτικά εντοπίζεται η παραλία της Λίνδου.»  

Αναφορικά με το στυλ και τον χαρακτήρα του Melenos Lindos, η Marissa Tejada χαρακτηρίζει κάθε γωνιά του ξενοδοχείου ως ωδή στα χρώματα, την τέχνη, το στυλ και την παράδοση της λινδιακής αρχιτεκτονικής του 17ου αιώνα, με έντονη την επιρροή της οθωμανικής αυτοκρατορίας. «Οι χώροι διανθίζονται με χειροποίητες πέτρινες προσόψεις, περίτεχνα ξυλουργικά έργα, ζωγραφισμένα στο χέρι κεραμικά και οροφές, περίπλοκα υφάσματα και εντυπωσιακές τέντες μεσαιωνικού στυλ. Ολόκληρο το ξενοδοχείο είναι σχεδιασμένο σαν ένα χωριό μέσα στο χωριό, όπου ανθισμένα λουλούδια, πελώρια αμπέλια, μικρά οπωροφόρα δέντρα και πανέμορφα σιντριβάνια περιβάλλουν τα μονοπάτια με το παραδοσιακό βοτσαλωτό μωσαϊκό.»

Η κριτική της Marissa Tejada για το Melenos Lindos βαθμολογεί με υψηλή βαθμολογία και τις υπηρεσίες και εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου. «Το Melenos Lindos παρέχει προσεκτική εξυπηρέτηση σε όλα τα επίπεδα, από την άφιξη του φιλοξενούμενου, το room service και το φαγητό. Το βραβευμένο gourmet εστιατόριο Melenos βρίσκεται σε μια εντυπωσιακή βοτσαλωτή ταράτσα με υπέροχη θέα στη θάλασσα. Ο χώρος του πρωινού επίσης εκμεταλλεύεται άριστα την εξαιρετική τοποθεσία και θέα του ξενοδοχείου. Οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν δείπνο κατά την άφιξη, tours με ιστιοπλοϊκό και ημερήσιες εκδρομές στο νησί, μεταφορά με ελικόπτερο και ιδιωτική μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο.»

Στην αναφορά της στα δωμάτια του Melenos Lindos, η Marissa Tejada κάνει ειδική μνεία στη Honeymoon Suite, ένα ευρύχωρο δωμάτιο με ρομαντικό ντεκόρ και στυλ οθωμανικής εποχής. «Σκεφτείτε χειροποίητες ταπετσαρίες, ντουλάπες από ξύλο, περίτεχνα σκαλισμένες πόρτες και παράθυρα και ένα άνετο καθιστικό. Ο χώρος του μπάνιου διαθέτει ένα μεγάλο ντουζ-καταρράκτη, ενώ ο χώρος καθιστικού είναι σχεδιασμένος ώστε να θυμίζει παραδοσιακό οθωμανικό χαμάμ.»

Από την κριτική της Telegraph για το Melenos Lindos δε θα μπορούσε να απουσιάζει το βραβευμένο εστιατόριο, που σερβίρει μια ποικιλία από μεσογειακές εποχιακές γεύσεις στην πιο ρομαντική ταράτσα της Λίνδου. Η δροσερή σαλάτα με σπανάκι και ρόκα, φράουλες, ρικότα και φιστίκι Αιγίνης, καθώς και τα ψητά παϊδάκια αρνιού σερβιρισμένα με πουρέ αγκινάρας και κύβους φέτας είναι δύο από τα πιάτα που ξεχωρίζουν, σύμφωνα με την Telegraph.

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή