Travel Secrets

Δύο ξενοδοχεία της Trésor σερβίρουν βραβευμένη ελληνική κουζίνα

Δύο ξενοδοχεία της Trésor σερβίρουν βραβευμένη ελληνική κουζίνα

Με το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2018 διακρίθηκαν τα εστιατόρια δύο πολύτιμων ξενοδοχείων-μελών της Trésor Hotels & Resorts, στο πλαίσιο του νέου θεσμού που διοργανώνεται από το Αθηνόραμα και τον Alpha Guide με σκοπό να αναδείξει την εθνική μας κουζίνα σε όλες τις μορφές της.

Ειδικότερα, το εστιατόριο του ιστορικού Κυρίμαι Hotel στον Γερολιμένα Μάνης με σεφ την Σταυριανή Ζερβακάκου και το On the Verandah Restaurant που σερβίρει τις δημιουργίες του σεφ Σταμάτη Μαρμαρινού στη θρυλική βεράντα του Poseidonion Grand Hotel στις Σπέτσες, κατέκτησαν μια θέση ανάμεσα στα καλύτερα ελληνικά εστιατόρια για το 2018.

Με τη φιλοσοφία του μενού να κινείται πάντα γύρω από το ελληνικό προϊόν και τις πρώτες ύλες να καταφθάνουν από τοπικούς παραγωγούς και το βιολογικό κτήμα του ξενοδοχείου, το γαστρονομικό ταξίδι στο Ποσειδώνιο είναι μια πραγματική εμπειρία. Στο πολυβραβευμένο εστιατόριο On the Verandah, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να μυηθούν σε ξεχωριστές προτάσεις ελληνικής δημιουργικής κουζίνας, οι οποίες ενσωματώνουν αρμονικά τις γαστρονομικές παραδόσεις του τόπου αλλά και τα ντόπια υλικά. 

Το μενού του Κυρίμαι, του ξενοδοχείου που φέτος κατέκτησε επίσης το βραβείο Historic Hotel Gourmet Award 2018, συνδυάζει οικείες, παραδοσιακές γεύσεις και μια αίσθηση νεωτερισμού, με πιάτα που στοχεύουν να ευχαριστήσουν τον σύγχρονο επισκέπτη, αλλά παράλληλα να του δώσουν μια αυθεντική εμπειρία της κουλτούρας και των χαρών της Μάνης.

Τα βραβεία Ελληνικής Κουζίνας είναι ένας γαστρονομικός θεσμός από το αθηνόραμα που βραβεύει τα καλύτερα εστιατόρια με ελληνική κουζίνα σε όλη την Ελλάδα. Απονέμονται στα εστιατόρια τα οποία τιμούν με αξιώσεις την ελληνική κουζίνα. Η τελετή απονομής των Βραβείων φετινών βραβείων πραγματοποιήθηκε στο Grand Ballroom του Hyatt Regency της Θεσσαλονίκης σε μια βραδιά όπου αποθεώθηκαν οι ελληνικές γευστικές δημιουργίες και ταυτόχρονα γεννήθηκε ένας νέος γαστρονομικός θεσμός.

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε FacebookTwitterInstagram και Pinterest

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή