Travel Secrets

Γεύσεις Κυκλάδων στη Σίφνο

Γεύσεις Κυκλάδων στη Σίφνο

Ο Αρτεμώνας και η Σίφνος υποδέχονται το Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας "Νικόλαος Τσελεμεντές" στις 8, 9 και 10 Σεπτεμβρίου 2016!

Αντιπροσωπείες από τα νησιά των Κυκλάδων, μαζί με κάποιου τιμώμενου νησιού από το υπόλοιπο Αιγαίο, ανταμώνουν στη Σίφνο και παρουσιάζουν την ιδιαίτερη γαστρονομική και πολιτιστική τους παράδοση.

Κάθε νησί έχει το δικό του περίπτερο στην κεντρική πλατεία του Αρτεμώνα, όπου ερασιτέχνες μαζί με επαγγελματίες μάγειρες και σεφ, παρασκευάζουν και παρουσιάζουν τις συνταγές του τόπου τους. Τις γεύσεις αυτές, οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν στα περίπτερα των νησιών.

Σε μια διαμορφωμένη γωνιά της πλατείας, τα "Τσελεμεντάκια" (παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών), ντυμένα με ποδιές και πολύχρωμους μαγειρικούς σκούφους, συμμετέχουν σε μαγειρικά παιχνίδια και διαγωνισμούς, φτιαγμένους στα μέτρα τους.

Το φεστιβάλ ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό κάθε μέρα στις 18.00, ενώ στο τέλος κάθε μέρας, στις 21.30, πραγματοποιούνται μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις με παραδοσιακούς σκοπούς τόσο της Σίφνου αλλά και των υπόλοιπων νησιών.

Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη και τα προσφερόμενα φαγητά είναι κερασμένα.

Την Πέμπτη το απόγευμα μη χάσετε την αναπαράσταση μέρους του σιφναίικου γάμου, που θα ξεκινήσει από το χωριό του Τσελεμεντέ, τα Εξάμπελα!

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή