Travel Secrets

3 κορυφαίοι προορισμοί για αξέχαστα Χριστούγεννα στην Πελοπόννησο

3 κορυφαίοι προορισμοί για αξέχαστα Χριστούγεννα στην Πελοπόννησο

Τρεις κορυφαίοι προορισμοί φορούν τα γιορτινά τους και μας βάζουν ήδη στο εορταστικό πνεύμα, με την υπόσχεση ότι τα φετινά Χριστούγεννα στην Πελοπόννησο θα είναι αξέχαστα, με διαμονή σε ατμοσφαιρικά boutique ξενοδοχεία μαζί με καλή παρέα, ζεστό κρασί και αναμμένο τζάκι.

Χριστούγεννα στην Ορεινή Αρκαδία

Η Ορεινή Αρκαδία απέχει μόλις λίγες ώρες από την Αθήνα και μας μυεί απευθείας στο αυθεντικό Χριστουγεννιάτικο σκηνικό της. Τα πετρόχτιστα ορεινά χωριά της γης του Πάνα μοιάζουν να έχουν πλαστεί ειδικά γι’ αυτή τη μαγική εποχή και μας κάνουν να νιώθουμε ξανά παιδιά. Με φόντο το κατάλευκο χιονισμένο τοπίο ζούμε το χριστουγεννιάτικο παραμύθι απολαμβάνοντας λουκούλεια γεύματα και άφθονο κρασί στις παραδοσιακές ταβέρνες, village hopping στα κοσμοπολίτικα αλλά και στα πιο εναλλακτικά χωριά, από τη Δημητσάνα και την Καρύταινα ως το Ελληνικό, και νωχελικές βόλτες ανάμεσα στις καπνισμένες καμινάδες και τις στολισμένες πλακόστρωτες πλατείες. Οι πιο δραστήριοι από εμάς απολαμβάνουμε ακόμα περισσότερο τη ζεστασιά του αναμμένου τζακιού μετά από τα ατέλειωτα σλάλομ στο χιονοδρομικό Μαινάλου ή τις εξορμήσεις μας στα μονοπάτια μέσα στο δάσος, ενώ οι υπόλοιποι μένουμε να βλέπουμε το χιόνι από τη τζαμαρία παρέα με αρωματικό τσάι και ζεστή σοκολάτα.

Πού να μείνετε στην Ορεινή Αρκαδία

Το Elafos Natural Boutique Hotel & Spa είναι η νέα ξενοδοχειακή άφιξη της Ορεινής Αρκαδίας και η ιδανική επιλογή για μια value for money χριστουγεννιάτικη απόδραση σε ατμοσφαιρικές πετρόχτιστες σουίτες με τζάκι. Το ξενοδοχείο προσθέτει δόσεις εκλεπτυσμένης πολυτέλειας στη διαμονή σας, υπόσχεται στιγμές ηρεμίας πλάι στο τζάκι, προσφέρει την απαραίτητη χαλάρωση στο spa και δίνει πολλές αφορμές για μια απόδραση γεμάτη εμπειρίες στην πανέμορφη χειμωνιάτικη φύση της Γορτυνίας

Χριστούγεννα στη Μάνη

Ποιος είπε ότι τα Χριστούγεννα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το βουνό; Η άγρια ομορφιά του τοπίου και η αύρα της θάλασσας συνθέτουν το πιο εναλλακτικό σκηνικό για διαφορετικά Χριστούγεννα στη Μάνη, από αυτά που παραμένουν για καιρό χαραγμένα στο μυαλό μας. Σε αυτόν τον σχεδόν μυστηριακό τόπο θα αφεθούμε στον ήχο των κυμάτων, θα θαυμάσουμε τα πυργόσπιτα που στέκονται αγέρωχα, σπαρμένα στην ιστορική μανιάτικη γη, θα κάνουμε οδοιπορικό στις πέτρινες πολιτείες της Βάθειας και της Μονεμβασιάς και θα φτάσουμε ως το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας, το ακρωτήρι Ταίναρο. Αντί για σκι και κοσμικές βόλτες σε ορεινά χωριά, θα μαγευτούμε από τους μύθους για τους καλικάντζαρους μαζί με τα παιδιά και θα φάμε Χριστόψωμο, παραδοσιακές μανιάτικες τηγανίδες και πεντανόστιμη τοπική κουζίνα δίπλα στο τζάκι, με φόντο το ακρωτήρι του Κάβο Γκρόσο.

Πού να μείνετε στη Μάνη

Το ιστορικό ξενοδοχείο Κυρίμαι Hotel είναι η ιδανική αφετηρία για ξεχωριστές γιορτινές στιγμές στη Μάνη. Είναι ήδη βραβευμένο ως το καλύτερο ρομαντικό ιστορικό ξενοδοχείο της Ευρώπης για το 2017 και ως το καλύτερο ιστορικό gourmet ξενοδοχείο της Ευρώπης για το 2018. Στεγασμένο σε ένα πλήρως ανακαινισμένο κτιριακό συγκρότημα του 19ου αιώνα, λίγο πριν από το νοτιότερο σημείο της Μάνης, το Κυρίμαι συνδυάζει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με τις σύγχρονες ανέσεις. Εδώ θα κοιμηθείτε υπό τον ήχο των κυμάτων, θα θαυμάσετε τη θέα στο αγέρωχο τοπίο από το παράθυρο της σουίτας σας και θα απολαύσετε τη δημιουργική κουζίνα της σεφ Σταυριανής Ζερβακάκου, που βασίζεται στην παράδοση και τα τοπικά υλικά.

Χριστούγεννα στα Τρίκαλα Κορινθίας

Τα προικισμένα από τη φύση Τρίκαλα Κορινθίας μας βάζουν αμέσως στο πνεύμα των Χριστουγέννων χαρίζοντάς μας απλόχερα τα τρία καλά για τα οποία φημίζονται· εδώ εισπνέουμε καθαρό κρυστάλλινο βουνίσιο αέρα, θαυμάζουμε την πλούσια βλάστηση που οφείλεται στα τρεχούμενα νερά και απολαμβάνουμε ρουστίκ γεύσεις στις τρεις γραφικές συνοικίες με συνοδεία άφθονου ντόπιου κρασιού και τσίπουρου. Γινόμαστε ένα με το πάλλευκο χιονισμένο τοπίο και επισκεπτόμαστε το χιονοδρομικό κέντρο της Ζήρειας για ski και snowboard ή απλώς για να δούμε το χιόνι από τις τζαμαρίες, με ζεστό καφέ και σοκολάτα στο σαλέ. Βολτάρουμε στις λιθόστρωτες στολισμένες πλατείες με τα αιωνόβια πλατάνια, ζούμε την κατάνυξη των Χριστουγέννων στις εκκλησίες με τις σπάνιες τοιχογραφίες, ενώ τις παραμονές των γιορτών απολαμβάνουμε εορταστικά γεύματα στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο ενός πολυτελούς resort.

Πού να μείνετε στα Τρίκαλα Κορινθίας

Το εκπληκτικό resort Πλειάδων Γη Mountain Resort & Spa αποτελεί την καλύτερη επιλογή διαμονής στα Τρίκαλα Κορινθίας και θα μετατραπεί στο Χριστουγεννιάτικο καταφύγιο των ονείρων σας. Σαν ένα μικρό χωριό «φωλιασμένο» στη φύση των Τρικάλων, το Πλειάδων Γη προσφέρει πολυτέλεια, απομόνωση και πεντάστερες υπηρεσίες. Ενώ εσείς κάνετε χειμερινές βουτιές στην εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα και μοναδικές θεραπείες στο ατμοσφαιρικό spa, τα παιδιά σας θα ζουν τη μαγεία των Χριστουγέννων μέσα από τις ξεχωριστές δραστηριότητες που διοργανώνει το ξενοδοχείο ειδικά γι' αυτά.

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

Σχετικά άρθρα

Χριστούγεννα στην Ελλάδα: 6 παραμυθένια ξενοδοχεία για να μείνετε

Χριστούγεννα στην Ελλάδα: 6 παραμυθένια ξενοδοχεία για να μείνετε

21 Δεκεμβρίου 2018

Τα φετινά Χριστούγεννα δραπετεύουμε από τον θόρυβο της πόλης, χαλαρώνοντας δίπλα στο τζάκι σε ένα χιονισμένο βουνό, απολαμβάνοντας τοπικά χριστουγεννιάτικα γλυκά και λαχταριστά γεύματα και... περισσότερα

επιστροφή