Travel Secrets

Βάθεια: Μια ξεχωριστή καστροπολιτεία στη Μάνη

Βάθεια: Μια ξεχωριστή καστροπολιτεία στη Μάνη

Η ξεχωριστή καστροπολιτεία της Βάθειας στέκεται αγέρωχη σαν μια ακρόπολη στην κορυφή του λόφου και αποκαλύπτεται στον επισκέπτη σε μια από τις στροφές του δρόμου, επιφυλλάσσοντάς του μια από τις δυνατότερες εκπλήξεις στην περιοχή.

Με πανοραμική θέα τις δαντελωτές ακτές από τη μία και τα επιβλητικά βουνά από την άλλη, αναπαλαιωμένοι πύργοι, αρχοντικά, εκκλησίες, λιοτρίβια και σοκάκια, στριμώχνονται στην κορυφή, σχηματίζοντας μια καστροπολιτεία που αποπνέει αύρα αλλοτινών εποχών.

Οι ιστορικές πηγές ξεκινούν να αναφέρονται στη Βάθεια από τα μέσα του 16ου αιώνα, ωστόσο ο οικισμός διαμορφώθηκε όπως είναι σήμερα από τον 18ο αιώνα κι έπειτα, με περίοδο ακμής τον 19ο αιώνα. Μάλιστα, ο οικισμός τότε απαριθμούσε 300 περίπου κατοίκους, οι οποίοι ασχολούνταν με την καλλιέργεια δημητριακών, την κτηνοτροφία, το κυνήγι, αλλά και την πειρατεία!

Η Βάθεια αποτελεί ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα χωριά της Μάνης και όχι άδικα. Το τοπίο μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής και ξεχωρίζει για την επιβλητική γοητεία του. Βρίσκεται σε απόσταση 15 χλμ. από τον Γερολιμένα και 37 χλμ. από την Αρεόπολη.

Διαμονή

Tο ξενοδοχείο Kyrimai Hotel είναι σημείο αναφοράς στον Γερολιμένα. Στεγασμένο σε ένα πλήρως ανακαινισμένο κτηριακό συγκρότημα του 19ου αιώνα, λίγο πριν από το νοτιότερο σημείο της Μάνης, το Κυρίμαι συνδυάζει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με τις σύγχρονες ανέσεις.  Τα δωμάτια του ξενοδοχείου αντικρύζουν την κρυστάλλινη θάλασσα αλλά και το αγέρωχο τοπίο της περιοχής, ενώ η μοναδική κουζίνα του υιοθετεί ντόπια στοιχεία που έχουν αντέξει στον χρόνο, αλλά με μια μοντέρνα αισθητική. Αφεθείτε στον ήχο των κυμάτων που αγγίζουν απαλά την ακτή και ζήστε μια μοναδική εμπειρία διαμονής ακριβώς πάνω από τη θάλασσα. Κτισμένο πάνω στο κύμα, το ξενοδοχείο Κυρίμαι προσφέρει στους επισκέπτες του μια μοναδική εμπειρία, αφού μπορούν να νανουριστούν, σχεδόν κυριολεκτικά, από τον ήχο του παφλασμού που σκάει απαλά, ακριβώς δίπλα στο χώρο του ξενοδοχείου. Ζήστε ονειρεμένα καλοκαιρινά τριήμερα πάνω στο κύμα του Γερολιμένα από 220 ευρώ.

Η τιμή περιλαμβάνει:

  • 2 διανυκτερεύσεις για δύο άτομα
  • Πρωινό 
  • Free Wi-Fi
  • Όλους τους φόρους


Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή