Travel Secrets

Δελφοί: Ταξίδι στον ομφαλό της γης

Δελφοί: Ταξίδι στον ομφαλό της γης

Μύθοι και πραγματικότητα πλέκονται για να υμνήσουν το μεγαλείο του. Ο ομφαλός της γης, το πιο ονομαστό μαντείο της αρχαιότητας, αλλά και Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής της UNESCO από το 1972, μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι στον τόπο των θεών. Ταξιδεύουμε ως τους Δελφούς για να αισθανθούμε το δέος του δελφικού τοπίου και να φύγουμε από εκεί με τον δικό μας χρησμό.  

Σύμφωνα με τον μύθο, ο Δίας έστειλε δύο αετούς σε αντίθετες κατευθύνσεις προκειμένου να υποδείξουν τον «ομφαλό της γης». Παράλληλα, ο θεός Απόλλωνας, αφού μεταμορφώθηκε σε δελφίνι και σκότωσε τον φοβερό δράκοντα Πύθωνα που φυλούσε το ιερό της θεότητας Γαίας, ίδρυσε στους Δελφούς το δικό του ιερό.  Έκτοτε, χιλιάδες χρησμοί έχουν βγει από το Μαντείο, ενώ μέχρι και σήμερα νιώθουμε την ηρεμία αλλά και τη σχεδόν «θεϊκή» δόνηση του τόπου.

Τριγύρω μας παντού μνημεία. Θαυμάζουμε το ιερό της Αθηνάς Προναίας με τη Θόλο, το Γυμνάσιο, χώρος άθλησης και εκπαιδευτικό κέντρο, την παλαίστρα, τα λουτρά της κλασικής περιόδου και τις ρωμαΐκές θέρμες. Και φυσικά το ναό του Απόλλωνα με το άδυτο, όπου και έδινε τους χρησμούς της η Πυθία.

Ανακαλύπτουμε επίσης το Κωρύκειο Άντρο, ένα μεγαλειώδες σπήλαιο του Παρνασσού με πλούσια ιστορία και εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Έπειτα, βαδίζουμε στα βήματα του Παυσανία, ακολουθώντας το αρχαίο μονοπάτι από τους Δελφούς μέχρι τη θέση Κρόκι.

Παράλληλα, το Αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών αξίζει αναμφίβολα την επίσκεψή μας, καθώς θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα μουσεία της Ελλάδας. Εκεί θαυμάζουμε τον περίφημο Ηνίοχο, που προσελκύει το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών του μουσείου. 

Διαμονή

Για τη διαμονή σας, κάντε check-in στα ολοκαίνουργια σαλέ του Παρνασσού, VIP ChaletΣε μικρή απόσταση από την κοσμική Αράχωβα, στην περιοχή Λιβάδι, πλάι στο ελατόδασος και μια ανάσα από το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού, το VIP Chalet 4 εποχές είναι ένα ξενοδοχείο αληθινό στολίδι, που προσφέρει στον σύγχρονο ταξιδιώτη πολλές αφορμές για ένα ταξίδι χαλάρωσης, απόδρασης από την καθημερινότητα  και απόλαυσης της φύσης. Εδώ, ο φιλοξενούμενος απολαμβάνει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, εφάμιλλες ενός πεντάστερου ξενοδοχείου, ενώ παράλληλα αισθάνεται την οικειότητα, την ηρεμία και τη θερμή φιλοξενία μιας αυθεντικής ιδιόκτητης κατοικίας.

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts στο Twitter και στο Pinterest

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή