Travel Secrets

Το Πάσχα στην Κω έχει τη δικιά του «γεύση»

Το Πάσχα στην Κω έχει τη δικιά του «γεύση»

Το Πάσχα είναι χριστιανική γιορτή αλλά και μια γιορτή της άνοιξης. Είναι η εποχή που ανθίζει η φύση υπενθυμίζοντας μας ότι θα δούμε τα πρώτα μπουμπούκια και λουλούδια. Είναι σίγουρα η καλύτερη εποχή να επισκεφτείτε την Κω και να γίνετε αυτόπτης μάρτυρας ενός μαγευτικού τοπίου, καθώς η φύση «ξυπνάει» κι εμφανίζεται ξανά καταπράσινη γεμάτη με μικρά αγριολούλουδα.

Τα αρώματα των λουλουδιών φέρνουν μια αναπάντεχη αίσθηση φρεσκάδας, αλλά αυτό δεν είναι το μόνο πράγμα που θα σας εκπλήξει. Οι εορτασμοί του Πάσχα έχουν τη δική τους γεύση και μυρωδιά. Λιχουδιές και ξεχωριστά πιάτα προετοιμάζονται αυτές τις μέρες και οι μυρωδιές τους απλώνονται σε κάθε γωνιά του νησιού: από τα γλυκά φρεσκοψημένα Λαζαράκια μέχρι τα παραδοσιακά πασχαλινά κουλούρια και από το ψήσιμο των τσουρεκιών με μαχλέμπι και κάρδαμο μέχρι την ημέρα που θα βαφτούν τα πασχαλινά αυγά. Σε αντίθεση με τις περισσότερες ελληνικές περιοχές που γιορτάζουν το Πάσχα με αρνί ψημένο σε σούβλα, το παραδοσιακό πασχαλινό γεύμα στην Κω είναι αρνί γεμιστό με ρύζι. Ένα γεύμα που μοιράζεται μαζί με άλλες λιχουδιές και τρώγεται με τη συνοδεία χαρούμενης μουσικής.

Το Πάσχα στην Κω με τα έθιμα, τις εικόνες και τις μυρωδιές του είναι μια μοναδική εμπειρία που θα απολαύσετε με όλες τις αισθήσεις σας. Και όμως, μπορεί να γίνει ακόμα πιο μαγική, την ώρα που θα αφήνετε πίσω σας φοίνικες και πολύχρωμα λουλούδια για να βουτήξετε στην παραλία Λάμπη ή σε οποιαδήποτε άλλη παραλία του νησιού κάνοντας το πρώτο σας μπάνιο.

Photo by Alexander Wende on Unsplash

Από: Tresor Hotels & Resorts

 
 

Φωτογραφίες

επιστροφή