Travel Secrets

11 must εμπειρίες στην ανθισμένη Μάνη

11 must εμπειρίες στην ανθισμένη Μάνη

Cover photo: www.athinorama.gr

Η εποχή είναι ιδανική για ένα long weekend, ιδανικά με αυτοκίνητο ή μηχανή, στον αγαπημένο προορισμό και αυτά που ακολουθούν είναι όσα αξίζει να συμπεριλάβετε στο πρόγραμμά σας.

1. Όπου κι αν μείνετε να αφιερώσετε μία μέρα για να κάνετε το γύρο της χερσονήσου της Μέσα Μάνης με αυτοκίνητο ή μηχανή, σταματώντας σε όσα περισσότερα χωριά μπορείτε. Μόνο αν ανεβοκατέβετε τους σεληνιακούς λόφους με τον αέρα να σας χτυπάει το πρόσωπο και μόνη παρέα τα τηλεγραφόξυλα –συγνώμη, τις κολόνες της ΔΕΗ ήθελα να πω–, θα νιώσετε ότι παίζετε σε road movie στο δικό μας Φαρ Ουέστ.

2. Αν έπρεπε να επισκεφτείτε ένα μόνο χωριό της Μάνης, αυτό θα ήταν η εντυπωσιακή πυργοπολιτεία της Βάθειας, μετά το Γερολιμένα. Μια βόλτα στα σοκάκια με τις φραγκοσυκιές επιβάλλεται. 

Photo: www.athinorama.gr

3. Να κάνετε μια στάση στον ξυλόφουρνο της Μηλίτσας στην Αρεόπολη και να εφοδιαστείτε πίτες, ψωμί και παξιμάδια.

4. Να πάρετε τα παιδιά σας και να κάνετε βαρκάδα στο Μεγάλο Ωκεανό, τη Γέφυρα των Στεναγμών, το Ανάκτορο του Ποσειδώνος, τα Λευκά και Ροζ Διαμερίσματα, δηλαδή στα μοναδικά στην Ελλάδα σπήλαια του Διρού με εντυπωσιακούς σταλαγμίτες και σταλακτίτες.

Photo: www.athinorama.gr

5. Να κάνετε «σαφάρι» βυζαντινών εκκλησιών (Άγιος Ζαχαρίας, Πανόρος, Άγιος Νικόλαος) στο χωριό Λάγια στη Μέσα Μάνη.

6. Να περπατήσετε στο παλιό Οίτυλο, ένα γραφικό χωριό-μπαλκόνι με υπέροχη θέα στον ομώνυμο κόλπο. Φεύγοντας επισκεφτείτε την ιστορική Μονή Ντεκούλου με την περίφημη τοιχογραφία του ζωδιακού κύκλου.

7.  Να βιώσετε την εμπειρία της διαμονής στο σύμπλεγμα μανιάτικων κτιρίων του 19ου αι. που απαρτίζουν το historic boutique hotel «Κυρίμαι» στο Γερολιμένα ή να γευματίσετε στο αξιόλογο εστιατόριό του που διακρίθηκε με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από το «αθηνόραμα».

8. Αν και στη συνείδηση των πολλών η Μάνη είναι συνυφασμένη με την άγρια λακωνική πλευρά, αξίζει οπωσδήποτε ένα πέρασμα από την κουκλίστικη παραθαλάσσια Καρδαμύλη, πύλη της Μεσσηνιακής Μάνης, για βόλτα στην παλιά πόλη με τους πύργους στη σκιά του Ταΰγετου.

9. Να περπατήσετε στην πεζοδρομημένη Αρεόπολη και να πιείτε τον καφέ ή το ποτό σας στα γραφικά μπαράκια που αυτήν την εποχή ανοίγουν τα σαββατοκύριακα.

10. Αν είστε περιπατητικοί τύποι, νιώστε την άγρια ομορφιά της Μάνης στο φουλ περπατώντας μέχρι το φάρο στο ακρωτήρι Ταίναρο, το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ευρώπης (20 λεπτά περπάτημα περίπου), όπου τοποθετούνταν μυθολογικά η πύλη του Άδη.

11. Να απολαύσετε ψάρια του Λακωνικού Κόλπου στις ταβέρνες του «Τάκη» στο Λιμένι, «Ο Μαύρος Πειρατής (Νίκος)» στο Νέο Οίτυλο και «Ο Φάρος του Παντελή» στο Καραβοστάσι. Αναζητήστε επίσης τις περίφημες κόκκινες γαρίδες του Λακωνικού.

Πηγή: www.athinorama.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε FacebookTwitterInstagram και Pinterest

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή