Travel Secrets

Μέτσοβο: Το ιδανικό σκηνικό για αυθεντικές χριστουγεννιάτικες διακοπές

Μέτσοβο: Το ιδανικό σκηνικό για αυθεντικές χριστουγεννιάτικες διακοπές

Το Μέτσοβο είναι φωλιασμένο στις πλαγιές της Πίνδου σε υψόμετρο 1.200 μέτρων και συνθέτει το ιδανικό σκηνικό για χριστουγεννιάτικες διακοπές στην Ελλάδα, που θα σε κάνει να νιώσεις σαν να βρίσκεσαι στις Άλπεις. Παρέα με τους σκιέρ και τους ντόπιους με τις γκλίτσες και τις μαντήλες, θα τσουγκρίσεις με φλογερό κρασί από το Κατώγι Αβέρωφ, θα απολαύσεις γευστικά κρεατικά ψημένα στα κάρβουνα και θα νιώσεις την αληθινή ευτυχία των γιορτών πλάι στο τζάκι με θέα το χιονισμένο τοπίο. 

Εδώ, η ασυναγώνιστη ομορφιά της φύσης, που απλώνεται από την οροσειρά της Πίνδου, τα ελατοσκέπαστα δάση και τα τρεχούμενα νερά του Μετσοβίτικου ποταμού, η αρχοντική όψη των πετρόχτιστων παραδοσιακών σπιτιών με τα ξύλινα χαγιάτια, η μυρωδιά του αναμμένου τζακιού που σε κατακλύζει καθώς βολτάρεις στα πλακόστρωτα στενά, ο παγωμένος καθαρός αέρας στο πρόσωπο, αλλά και η γεύση του μετσοβόνε, θα ζωντανέψουν τις αισθήσεις σου, σαν να θέλουν να σε ξυπνήσουν από τον λήθαργο της πόλης.

Τι δεν πρέπει να χάσεις

Το διάσημο Κατώγι Αβέρωφ για να απολαύσεις μια ατμοσφαιρική περιήγηση στον γοητευτικό κόσμο του κρασιού, στην ιστορία του οινοποιείου και στη διαδικασία της οινοπαραγωγής, αλλά και για να κάνεις πρόποση με κόκκινο κρασί.

Την πανέμορφη πόλη των Ιωαννίνων που βρίσκεται μόλις 30 λεπτά από το Μέτσοβο μέσω Εγνατίας Οδού. Εδώ θα θαυμάσεις τη χειμωνιάτικη θέα της λίμνης και θα επισκεφθείς τα "Ασημένια Χριστούγεννα", το Χριστουγεννιάτικο χωριό της πόλης.

Τα διάσημα τυροκομικά προϊόντα από το τυροκομείο του Ιδρύματος Τοσίτσα, όπως είναι το μετσοβόνε, η μετσοβέλλα, η γραβιέρα, το μετσοβίσιο αλλά και το καπνιστό. 

Το χιονοδρομικό κέντρο Ανήλιου Μετσόβου, το νεότερο χιονοδρομικό της χώρας, που διαθέτει πίστες για όλα τα επίπεδα των σκιέρ και snowboarders. 

Την πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ που αποτελεί μουσείο νεοελληνικής τέχνης. Εδώ θα θαυμάσεις μια μόνιμη έκθεση αντιπροσωπευτικών έργων των σημαντικότερων Ελλήνων ζωγράφων, χαρακτών και γλυπτών του 19ου και του 20ού αιώνα.

Διαμονή

Ιδανική επιλογή για διαμονή στο Μέτσοβο είναι το Aroma Dryos Eco & Design Hotel που αγκαλιάζεται από τη φύση, διαθέτει δωμάτια και σουίτες με τζάκι και σερβίρει αυθεντικό ελληνικό πρωινό. Στην καρδιά του παραδοσιακού οικισμού της Ηπείρου, το Aroma Dryos είναι η ιδανική αφετηρία για να ανακαλύψεις τις ομορφιές της Πίνδου, ενώ προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία χαλαρωτικής και ατμοσφαιρικής διαμονής. 

Ανακάλυψε ΕΔΩ τιμές και διαθεσιμότητα.


Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest!

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

Σχετικά άρθρα

Χριστούγεννα στην Ελλάδα: 6 παραμυθένια ξενοδοχεία για να μείνετε

Χριστούγεννα στην Ελλάδα: 6 παραμυθένια ξενοδοχεία για να μείνετε

21 Δεκεμβρίου 2018

Τα φετινά Χριστούγεννα δραπετεύουμε από τον θόρυβο της πόλης, χαλαρώνοντας δίπλα στο τζάκι σε ένα χιονισμένο βουνό, απολαμβάνοντας τοπικά χριστουγεννιάτικα γλυκά και λαχταριστά γεύματα και... περισσότερα

επιστροφή