Travel Secrets

Χριστούγεννα στην Αράχωβα

Χριστούγεννα στην Αράχωβα

Αποτελεί τη βασίλισσα των χειμερινών ελληνικών προορισμών και δεν αποτελεί τυχαία πρώτη επιλογή για κοσμοπολίτικες χειμερινές αποδράσεις στο βουνό. Τα Χριστούγεννα στην Αράχωβα ισοδυναμούν με ατέλειωτες περαντζάδες στην γιορτινή πλατεία Λάκκα, ski και snowboarding στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού και διασκέδαση μέχρι πρωίας σε φημισμένα μπαρ και club.

Ακόμα όμως κι αν θέλετε να απαρνηθείτε τον lifestyle χαρακτήρα της κοσμικής Αράχωβας, υπάρχουν εναλλακτικές. Να κάνετε μια απογευματινή βόλτα στα λιθόστρωτα καλντερίμια για να θαυμάσετε τα πανέμορφα αρχοντικά. Να εισπνεύσετε τον καθαρό αέρα και να μυρίσετε τη μυρωδιά του καμμένου ξύλου από τις καμινάδες. Να ανεβείτε τα 264 σκαλοπάτια που οδηγούν από το κέντρο της Αράχωβας στο ναό του  Άη Γιώργη για να θαυμάσετε από ψηλά το χειμωνιάτικο σκηνικό. Να νιώσετε την αύρα του ομφαλού της γης, με μια επίσκεψη στους μυστηριακούς Δελφούς. Να οδηγήσετε ως την ορεινή γραφική Αγόριανη, αλλά και το Χρυσό, το παραδοσιακό χωριό με τα πέτρινα σπίτια και τα παλιά νεοκλασικά στους πρόποδες του Παρνασσού. Να απολαύσετε κόκορα με χυλοπίτες σε μια παραδοσιακή ταβέρνα. Να θαυμάσετε την ομορφιά του τοπίου και να διαπιστώσετε ότι λίγες μέρες αρκούν για να πλημμυρίσετε από την αίσθηση της ξεγνοιασιάς. 

Διαμονή

VIP Chalet – Αράχωβα

Τα τέλεια σαλέ για μια Χριστουγεννιάτικη απόδραση στον Παρνασσό, λίγα λεπτά μακρυά από την κοσμοπολίτικη Αράχωβα, λέγονται VIP Chalet. Οι φιλοξενούμενοι εδώ απολαμβάνουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, εφάμιλλες ενός πεντάστερου ξενοδοχείου, ενώ παράλληλα αισθάνονται την οικειότητα, την ηρεμία και τη θερμή φιλοξενία μιας ιδιόκτητης κατοικίας. Με ονόματα δανεισμένα από τη μυθολογία του τόπου, τα σαλέ χαρακτηρίζονται από εκλεπτυσμένη πολυτέλεια και υψηλή αισθητική, ενώ προσφέρουν μια μοναδική αίσθηση ευεξίας και χαλάρωσης δίπλα στη φύση. Η μοναδική θέα στις κατάφυτες, ελατοσκέπαστες πλαγιές του δρυμού του Παρνασσού από τις μεγάλες τζαμαρίες, συμβάλλει ακόμα περισσότερο στη θαλπωρή και την ηρεμία που κατακλύζει την ατμόσφαιρα.

 

Santa Marina Arachova Resort & Spa - Αράχωβα

Το Santa Marina Αrachova Resort είναι ένα ξενοδοχείο υψηλών προδιαγραφών αισθητικής και ποιότητας, στην πιο προνομιακή τοποθεσία στην Αράχωβα, με πανοραμική θέα. Οι 20 πολυτελείς σουίτες του θα σας μυήσουν στην αυθεντική φιλοξενία, ενώ η θέα στους Δελφούς θα σας κάνουν να νιώσετε ότι βρίσκεστε στον ομφαλό του κόσμου. Βουτήξτε στην εντυπωσιακή εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, χαλαρώστε στη σάουνα, το τζακούζι και το χαμάμ και νιώστε την ενέργεια του βουνού να σας κατακλύζει.

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

Σχετικά άρθρα

Χριστούγεννα στην Ελλάδα: 6 παραμυθένια ξενοδοχεία για να μείνετε

Χριστούγεννα στην Ελλάδα: 6 παραμυθένια ξενοδοχεία για να μείνετε

21 Δεκεμβρίου 2018

Τα φετινά Χριστούγεννα δραπετεύουμε από τον θόρυβο της πόλης, χαλαρώνοντας δίπλα στο τζάκι σε ένα χιονισμένο βουνό, απολαμβάνοντας τοπικά χριστουγεννιάτικα γλυκά και λαχταριστά γεύματα και... περισσότερα

επιστροφή