Travel Secrets

Βόλτα στον ποταμό της λήθης

Βόλτα στον ποταμό της λήθης

Διασχίζει τα Τρίκαλα χαρίζοντας στην πόλη αύρα ευρωπαϊκή και μας θυμίζει πόσο πιο όμορφες θα ήταν οι πόλεις μας αν είχαμε διαφυλάξει τους ποταμούς μας. O Ληθαίος αποτελεί ένα από τα τέσσερα ποτάμια των Τρικάλων, που πηγάζει από τα Αντιχάσια όρη και εκβάλλει στον Πηνειό. Εκεί κοντά λέγεται ότι γεννήθηκε ο Ασκληπιός, ο θεός της ιατρικής.

Ο Ληθαίος είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα των Τρικάλων και οι όχθες του συνδέονται με δέκα γέφυρες. Η πιο χαρακτηριστική είναι η κεντρική τοξωτή μεταλλική γέφυρα, που κατασκευάστηκε στη Γαλλία το 1886 από Γάλλους μηχανικούς και ενώνει την εμπορική οδό Ασκληπιού με την κεντρική πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου.

Στις όχθες του Ληθαίου θα συναντήσετε λεύκες, ιτιές, φτελιές, πλατάνια και αγριοκαστανιές, ενώ επίσης εδώ φιλοξενείται πλούσια ορνιθοπανίδα.

Μη χάσετε την ευκαιρία να κάνετε μια βόλτα παράλληλα με το ποτάμι, δίπλα σε ερωτευμένα ζευγάρια και ρομαντικές ψυχές που κοιτούν τα νερά. Τα ποδήλατα συνεχίζουν να πηγαινοέρχονται, οι παρέες στον πεζόδρομο συνεχίζουν να γελάνε και να συζητάνε ενθουσιασμένες και οι ρομαντικές ψυχές συνεχίζουν να προσπαθούν να πείσουν τον ποταμό της λήθης να πάρει μαζί του και να μην ξαναγυρίσει τις πληγές από το παρελθόν.

Διαμονή

Για τη διαμονή σας στα Τρίκαλα, επιλέξτε το ξενοδοχείο Ananti City Resort, το καλύτερο city boutique hotel της ευρύτερης περιοχής, που βρίσκεται στις παρυφές της πόλης. Το Ananti City Resort συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τις πολυτελείς εγκαταστάσεις (spa, εστιατόριο, μπαρ), τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και την πανοραμική θέα απ' όλα τα δωμάτια, με τη δυνατότητα πολλαπλών εξορμήσεων στα Μετέωρα και τις τριγύρω περιοχές. 

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή