Travel Secrets

Αυτός είναι ο τέλειος προορισμός για Σαββατοκύριακο στο βουνό μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα

Αυτός είναι ο τέλειος προορισμός για Σαββατοκύριακο στο βουνό μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα

Τώρα που φθινοπωριάζει, φαντάζεσαι κάτι καλύτερο από ένα Σαββατοκύριακο στο βουνό μόλις μια ανάσα από την Αθήνα;

Φθινοπωρινά weekends στα Τρίκαλα Κορινθίας σημαίνει επαφή με τη φύση, πικ νικ στη λίμνη Δόξα, εκδρομή στη Μονή Αγίου Γεωργίου, φωτογραφίες με φόντο την πανέμορφη κοιλάδα της Φλαμπουρίτσας και φυσικά μια χαλαρωτική διαμονή στο καλύτερο ξενοδοχείο της περιοχής, το Πλειάδων Γη Mountain Resort & Spa.

Αγαπημένος ορεινός προορισμός για τους Αθηναίους και όχι μόνο, τα καταπράσινα Τρίκαλα Κορινθίας αποτελούν κορυφαία επιλογή για το Σαββατοκύριακο. Τώρα που φθινοπωριάζει, ανακαλύπτουμε τα top αξιοθέατα των Τρικάλων Κορινθίας, για μια απόδραση πέρα από τα συνηθισμένα, γεμάτη «φύση» και νέες εμπειρίες.

Κοιλάδα της Φλαμπουρίτσας

Η κοιλάδα της Φλαμπουρίτσας που εκτείνεται ανάμεσα στη Μικρή και την Μεγάλη Ζήρεια, παρουσιάζει μεγάλη βιοποικιλότητα και μαζί με το Όρος Κυλλήνης έχουν ενταχθεί στο "Natura 2000", ως περιοχές ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος που χρήζουν προστασίας. 

Λίμνη Δασίου

Στους βορειοδυτικούς πρόποδες του όρους Κυλλήνη, σε απόσταση 10 λεπτών από το χιονοδρομικό κέντρο και σε υψόμετρο 1480 μέτρων, βρίσκεται η λίμνη Δασίου, η λίμνη με την εντυπωσιακή χλωρίδα και πανίδα, που δημιουργείται ανά εποχές.

Λίμνη Δόξα

Photo by Andreas Georgopoulos

Η τεχνητή λίμνη Δόξα δημιουργήθηκε το 1995 με την κατασκευή φράγματος 710μ. και έφερε την απόλυτη ισορροπία στην πεδιάδα του Φενεού. Μέσα στην λίμνη είναι κτισμένο το εκκλησάκι του Άγιου Φανουρίου. Κάντε περίπατο από τη λίμνη ως τη Μονή Αγίου Γεωργίου ή ως το χωριό του Φενεού απολαμβάνοντας τη μαγευτική διαδρομή.                         

Λίμνη Στυμφαλία

Η λίμνη της Στυμφαλίας έχει συνδεθεί με πολλούς μύθους. Βρίσκεται ανάμεσα στο μεγάλο βουνό της Κυλλήνης (Ζήρεια) και το όρος Ολίγυρτος. Κατά την μυθολογία, στη λίμνη ο Ηρακλής εκπλήρωσε τον 6ο άθλο του εξολοθρεύοντας τις Στυμφαλίδες Όρνιθες που κατοικούσαν εκεί και δημιουργούσαν προβλήματα στην περιοχή. Η Στυμφαλία αποτελεί ένα από τους σπάνιους υδροβιότοπους της Πελοποννήσου καθώς είναι καταφύγιο για 133 είδη προστατευόμενων πουλιών, απειλούμενων υπό εξαφάνιση και πολλών μεταναστευτικών πουλιών.

Μονή Αγίου Γεωργίου

Photo by Andreas Georgopoulos

Η Ιερά Μόνη του Αγίου Γεωργίου Φενεού βρίσκεται πλησίον του χωριού Γκούρα. Η Μονή κτίστηκε τον 17ο αιώνα από μοναχούς που αναγκάστηκαν να την μεταφέρουν σε υψηλότερο σημείο από το παλαιό καθολικό της Μονής Αγίου Γεωργίου που είχε χτιστεί τον 14ο αιώνα. Η μεταφορά έγινε όταν η λίμνη Φενεού κατέκλυσε ολόκληρη την κοιλάδα. Στα νότια της Μονής σώζονται τα ερείπια κτισμάτων που ανήκουν στην παλαιά Μονή. 

Παναγία των Βράχων ή Παναγία της Φανερωμένης

Το μοναστήρι της Παναγίας του Βράχου, είναι χτισμένο στη σκιά ενός τεράστιου βράχου. Αποτελεί τα Μετέωρα της Κορινθίας. Ο ναός του μοναστηριού είναι χτισμένος σε μια σχισμή του Βράχου και είναι πάντα ανοιχτός για τον επισκέπτη που θέλει να απολαύσει τη θαυμάσια θέα προς τη Ζήρεια, ειδικά τα χειμωνιάτικα απογεύματα.

Ναός Αγίου Δημητρίου

Ο ναός βρίσκεται στα κάτω Τρίκαλα Κορινθίας. Χτίστηκε το 1697 και ξεχωρίζει για τις τοιχογραφίες που χρονολογούνται από το 18ο αιώνα με εξπρεσιονιστικό χαρακτήρα, και χαρακτηριστική τοιχογραφία την "Άκρα Ταπείνωση".

Νερόμυλος Δημάκου 

Είναι ο μοναδικός νερόμυλος της περιοχής ο όποιος έχει διασωθεί και λειτουργεί ακόμα. Βρίσκεται στα Συβίστα, βορειοανατολικά του χωριού Φενεός και κινείται από το νερό του μεγάλου κεφαλόβρυσου.

Πύργος των Νοταραίων

 Στα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας βρίσκεται ακόμα και σήμερα ο Πύργος των Νοταραίων στον οποίο γεννήθηκε ο Άγιος Γεράσιμος Νοταράς. Οι οικογένεια των Νοταραίων έπαιξε σημαντικό ρόλο στα Ορλωφικά (1770), στην Επανάσταση του 1821 αλλά και στον μετέπειτα εμφύλιο πόλεμο.

Σπήλαιο Ερμή-Όρος Ζήρεια

Στα έγκατα του σπηλαίου κατά την μυθολογία γεννήθηκε ο Ερμής. Αν θελήσετε να επισκεφτείτε το σπηλαίο πρέπει απαραιτήτως να έχετε μαζί σας βασικό εξοπλισμό.

Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

Το Μουσείο Περιβάλλοντος δημιουργήθηκε με σκοπό να παρουσιάσει την σχέση εξάρτησης του ανθρώπου και φύσης και την αρμονική συνύπαρξή τους στη Στυμφαλία. Το Μουσείο λειτουργεί καθημερινά, εκτός Τρίτης, από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ.. Στοιχεία επικοινωνίας: τηλ. 27470 22296.

Για τη διαμονή σας στα Τρίκαλα Κορινθίας, επιλέξτε το Πλειάδων Γη Mountain Resort & Spa, το περιζήτητο ξενοδοχείο στη συνοικία των Κάτω Τρικάλων, που σας προσφέρει πολυτελή διαμονή και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. 

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest!

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή